Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 9 листопада: "зелений список" ЄС, кордон Литви та Білорусі

Вівторок, 9 листопада 2021, 19:52
Новини 9 листопада: зелений список ЄС, кордон Литви та Білорусі
фото: ельдар сарахман, уп

ЄС виключив Україну з "зеленого списку" для подорожей; Литва ввела надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю — актуальні новини 9 листопада.

Про "зелений список" ЄС

Рада Європейського Союзу затвердила рішення про виключення України із "зеленого списку" для подорожей у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації. У "зеленому" списку ЄС наразі залишаються 18 країн.

Рішення про виключення України зі списку автоматично не означатиме зміни правил перетину кордону. Проте країни ЄС, як правило, дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.

Бельгія вже офіційно виключила Україну з переліку держав, мешканцям яких дозволений в’їзд без "поважної мети" навіть за наявної вакцинації. Зараз в’їзд до Бельгії з України дозволений лише для роботи, навчання, лікування тощо.

Про Литву і Білорусь

Сейм Литви підтримав пропозицію уряду про запровадження надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю через посилення "шантажу мігрантами". Надзвичайний стан почне діяти з 10 листопада і запроваджений на один місяць.  

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Києві затримали головного воєнного злочинця донецької в’язниці бойовиків "Ізоляція" Дениса Куліковського. Бойовик з позивним "Палич" або "Перший" довгий час вважався головним на "Ізоляції".

Режим Лукашенка через свої дипломатичні установи вмовляє громадян інших країн приїхати до Білорусі, обіцяючи їм подальший шлях до ЄС.

Наприкінці жовтня МОЗ утилізувало 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca, через те, що закінчився термін придатності.

Ющенко заявив, що його інтерв’ю опинилось у фільмі RT "Україна - вічне сьогодення", бо автори стрічки ввели в оману його і помічників.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відправила з 12 листопада Черкаську область у "червону" зону поширення коронавірусу.

За добу 8 листопада в Україні зафіксували 18 988 нових випадків COVID-19 і 833 летальних випадки, госпіталізували 2 967 осіб, одужало 16 609 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 240 440 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування