Новини 3 грудня: міністр оборони про Росію, тариф на проїзд в Києві

П'ятниця, 3 грудня 2021, 19:50
Новини 3 грудня: міністр оборони про Росію, тариф на проїзд в Києві
Міністр Олексій Резніков. Фото: Міністерство оборони

Резніков заявив, що найбільш імовірний час ескалації з боку Росії в січні, але Україна дасть відсіч; Кличко назвав нові ціни на проїзд у громадському транспорті Києва — актуальні новини 3 грудня.

Про заяву Резнікова

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що найбільш імовірним часом для військової ескалації з боку Росії розглядається кінець січня, однак ескалації можна уникнути, а в противному разі Україна та її партнери будуть давати відсіч.

Резніков додав, що Росія вже почала зимові навчання поблизу України, активізувала розвідку, перевіряє зв'язок та здійснює заходи з маскування.

Минулого тижня відбулося посилення танками та бронетехнікою у Брянській та Смоленській областях РФ.

Також міністр оборони Олексій Резніков назвав одним із пріоритетів своєї діяльності підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців, проте визнав, що наразі ресурсів для цього немає.

Про ціну на проїзд в Києві

Кличко анонсував нові ціни на проїзд у громадському транспорті — як і планувалося раніше, для власників "картки киянина" влада планує встановити тариф розміром 12 грн, водночас одноразовий квиток для туристів буде коштувати 20 грн.

Орієнтовно нові ціни планують ухвалити після опалювального сезону, який традиційно завершується приблизно 15 квітня.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не стане такою, як Україна – демократичною, перспективною, розвиненою.

Україна вперше закуповуватиме найдорожчі у світі препарати, необхідні для лікування дітей зі спінальною м’язовою атрофією — у Держбюджеті на 2022 рік на закупівлю дороговартісних ліків, зокрема для лікування СМА передбачили 300 млн грн.

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, зокрема поскаржився на використання українською армією безпілотників "Байрактар".

Білоруська державна авіакомпанія "Белавіа" заявила в п'ятницю, що була змушена скоротити свій парк літаків через введені проти неї обмеження.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що узаконення подвійного громадянства не потребує внесення змін до Конституції, і наголосив, що громадяни з подвійним громадянством, які не проживають в Україні, не зможуть голосувати в Україні.

​За добу 2 грудня в Україні зафіксували 13 777 нових випадків COVID-19 і 509 летальних випадків, госпіталізували 2 992 людини, одужало 22 893 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 206 710 людей.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування