Новини 7 грудня: переговори Байдена та Путіна, масштабна ДТП на Чернігівщині

Вівторок, 7 грудня 2021, 20:06
Новини 7 грудня: переговори Байдена та Путіна, масштабна ДТП на Чернігівщині
Фото: Білий Дім

Байден і президент РФ Володимир Путін провели переговори; вантажівка і маршрутка зіткнулися на Чернігівщині, кількість загиблих зросла до 13 — актуальні новини 7 грудня.

Про переговори Байдена та Путіна

Президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін провели зустріч у форматі відеоконференції, вона тривала дві години і п’ять хвилин. Очікувалось, що ключовою темою розмови буде Україна.

Розмова почалася близько 17:00 за київським часом. Згідно з повідомленнями обох сторін, ключовою її темою мала бути Україна. Комюніке за підсумками зустрічі ще не оприлюднені. 

Нагадаємо, Байден перед відеоконференцією з Путіним обговорив ситуацію на кордоні України з лідерами Італії, Франції, Німеччини та Великої Британії. У Кремлі заявляли, що розмова президентів США та РФ буде робочою, і від неї не варто чекати проривів. 

Про ДТП на Чернігівщині

Тринадцять людей загинули і ще шість отримали травми у результаті зіткнення вантажівки та маршрутки поблизу с. Брусилів на Чернігівщині. 

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відреагував на трагедію та  повідомив, що до кінця року до Верховної Ради будуть внесені законопроєкти "спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що Байден повинен постачати Україні "усяку зброю, яку вони вважають, їм потрібна", щоб захистити себе від потенційного російського вторгнення.

"Тут буде справді кривава бійня" — міністр оборони Олексій Резніков заявив, що він не вірить у перемогу Росії в разі вторгнення до України та запевнив, що російські військовослужбовці "повертатимуться в домовинах".

Влада США вивчає можливість та способи евакуації американських громадян з України на випадок "непередбачених обставин" на тлі загрози нападу Росії — CNN.

Верховний суд залишив у силі довічний вирок Дмитру Голубу, якого в 2019 році засудили до довічного ув’язнення за вбивство водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.

Українські розвідники повідомляють, що Росія, всупереч домовленостям, стягує до лінії зіткнення на окремих напрямках додаткові самохідні артустановки, танки та бойові машині піхоти.

За добу 6 грудня в Україні зафіксували 8 655 нових випадків COVID-19 і 467 летальних випадків, госпіталізували 1 349 людей, одужало 22 878 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 188 758 людей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування