Мін'юст Грузії оштрафували за злив відео із Саакашвілі

Вівторок, 7 грудня 2021, 20:37
Мін'юст Грузії оштрафували за злив відео із Саакашвілі
скриншот з відео

Служба державного інспектора Грузії оштрафувала Мін'юст та Спеціальну пенітенціарну службу країни за публікацію кадрів нібито прийому їжі експрезидентом Михайлом Саакашвілі та його перевезення до тюремного шпиталю.

Джерело: сайт Служби

Дослівно: "Рішенням державного інспектора Міністерство юстиції Грузії та Спеціальну пенітенціарнуслужбу притягнуто до адміністративної відповідальності за кілька епізодів адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44 закону Грузії "Про захист персональних даних.

Зокрема, Міністерство юстиції Грузії та Спеціальна пенітенціарна служба розкрили особисті дані Михайла Саакашвілі, а саме – інформацію про продукти, куплені в магазині пенітенціарної установи та спожиті, а також про його харчі. раціону, відеоролики, на яких зображені факти приймання їжі Михайлом Саакашвілі в медичному кабінеті, та фотографії, на яких зображені прийняті ним харчові добавки.

…порушуючи пункти a, b, c, d статті 4 Закону про захист особистих даних".

Деталі: Зазначається, що на своє виправдання Мін'юст та пенітенціарна служба відповіли, що показали ці відео через "високий суспільний інтерес", а також тому, що нібито поширювалася "хибна інформація" про погіршення здоров'я Саакашвілі.

Через це, пояснюють вони, "у суспільстві існувала можливість вчинення актів насильницького характеру, які ставили під загрозу як державну, так і громадську безпеку", а також завдавали шкоди репутації пенітенціарної установи".

Читайте також Врятувати Саакашвілі: чи може Україна витягнути політика з грузинської в'язниці

Передісторія:

  • 1 жовтня Саакашвілі записав відео нібито з Батумі, заявивши, що приїхав у Грузію. Тоді ж прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі.
  • На Саакашвілі завели справу за фактом незаконного перетину кордону, він оголосив голодування. 
  • Згодом пенітенціарна служба опублікувала відео від 1, 2 та 3 листопада, на яких видно, як Саакашвілі сидить у медичному пункті та їсть щось ложкою з невеликих пластикових стаканчиків.
  • Після публікації цих відео Саакашвілі відмовився від прийому спеціальних добавок після публікації пенітенціарною службою країни відео його "харчування".
  • 20 листопада Саакашвілі припинив голодування, яке тривало 50 днів, після його переведення до військового шпиталю із тюремної лікарні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...