Головні новини вівторка і ночі: Путін і Байден, угода з Німеччиною про Nord Stream 2

Середа, 8 грудня 2021, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: Путін і Байден, угода з Німеччиною про Nord Stream 2
MANDEL NGAN,MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/AFP via Getty Images

Байден і Путін провели переговори; за даними ЗМІ, у США є угода з Німеччиною про закриття Nord Stream 2 у разі вторгнення РФ — актуальні новини 7 грудня.

Про Nord Stream 2

За даними Reuters, американські офіційні особи заявили членам Конгресу, що мають домовленість з Німеччиною про закриття газопроводу "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну.  Однак незрозуміло, чи дві сторони погодили визначення вторгнення.

Штати зв’язувалися з урядами Німеччиниз приводу "Північного потоку-2" у контексті потенційного вторгнення.

За даними FT, загроза "Північному потоку-2" буде включена до пакету санкцій США, що включатиме блокування конвертації рублів у долари та в подальшому буде націлений на російських олігархів.

Про Байдена та Путіна

Президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін провели зустріч у форматі відеоконференції, вона тривала дві години і п’ять хвилин. Очікувалось, що ключовою темою розмови буде Україна.

Байден переніс заплановану телефонну розмову із главою держави Володимиром Зеленським на четвер, 9 грудня.

Про інші важливі новини

У завершальному турі групового турніру Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" зіграв унічию 1:1 з молдовським "Шерифом".

Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту лютневих Олімпійських ігор у Пекіні, Британія розглядає можливість бойкоту.

Посольство США в Україні заявило, що Штати не розглядають питання про евакуацію персоналу або американських громадян з України. Раніше видання CNN повідомляло, що влада США вивчає можливість та способи евакуації американців з України на випадок "непередбачених обставин" на тлі загрози нападу Росії.

Тринадцять людей загинули і ще шість отримали травми у результаті зіткнення вантажівки та маршрутки поблизу с. Брусилів на Чернігівщині. 

Українські розвідники повідомляють, що Росія, всупереч домовленостям, стягує до лінії зіткнення на окремих напрямках додаткові самохідні артустановки, танки та бойові машині піхоти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News