Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 8 грудня: результати розмови Байдена та Путіна, підтримка Хорватії

Середа, 8 грудня 2021, 20:15
Новини 8 грудня: результати розмови Байдена та Путіна, підтримка Хорватії
Фото: TWITTER THE WHITE HOUSE

Стали відомі деталі розмови Байдена та Путіна; у Медведчука знайшли незадеклароване майно на 73 мільйони — актуальні новини 8 грудня.

Про розмову Байдена та Путіна

7 грудня відбулася друга повноцінна зустріч чинних президентів США та РФ – Джозефа Байдена та Володимира Путіна. Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає цю розмову позитивом.

Під час відеозустрічі Путін знову висунув вимогу не приймати Україну до НАТО, але Байден йому відмовив та наголосив, що інші держави повинні мати можливість вільно обирати, з ким їм асоціюватися. Втім, Білий дім дав згоду на переговори з командою Путіна про те, як зняти стурбованість РФ у зв'язку з можливим приєднанням України до Альянсу. 

"Я подивлюся вам в очі і скажу вам, як президент Байден подивився президенту Путіну в очі і сказав йому сьогодні, що те, чого ми не робили в 2014 році, ми готові зробити зараз", - сказав радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Про Хорватію та Україну

Хорватія приєдналась до кола країн ЄС, які уклали двосторонні декларації про визнання європейської перспективи України — раніше це вже зробили Польща, країни Балтії та Словаччина.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Бундестаг обрав соціал-демократа Олафа Шольца новим канцлером Німеччини замість Ангели Меркель, яка обіймала посаду впродовж 16 років.

Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання ексміністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, підозрюваного у закупівлі вугілля з ОРДЛО.

Путін назвав провокаційним питання про те, чи збирається Росія нападати на Україну, зауваживши, що РФ, яка 8 років здійснює гібридну агресію проти України, – "миролюбна держава". 

Офіс президента і  Державне управління справами не оплачували користування приміщенням, в якому Володимир Зеленський проводив пресмарафон. Його співвласником є куратор програми "Велике будівництво" Юрій Голик.

Національне агентство з питань запобігання корупції під час перевірки декларації за 2020 рік виявило у кума президента РФ і нардепа Віктора Медведчука незадекларованої нерухомості та автомобілів вартістю понад 73 млн гривень.

За добу 7 грудня в Україні зафіксували 9 371 новий випадок COVID-19 і 450 летальних випадків, госпіталізували 2 998 людей, одужало 26 804 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 199 765 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування