Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п'ятниці і ночі: очільник Сил тероборони, переговори Байдена і Зеленського

Субота, 1 січня 2022, 07:00
Головні новини п'ятниці і ночі: очільник Сил тероборони, переговори Байдена і Зеленського
ФОТО: GETTY IMAGES

Байден поговорить із Зеленським 2 січня; Зеленський призначив командувача Сил тероборони ЗСУ – актуальні новини 31 грудня.

Про переговори

Президент США Джо Байден планує поговорити із президентом України Володимиром Зеленським у неділю 2 січня.

Реклама:

Зеленський підтвердив заплановану розмову у соцмережі, зазначивши, що перемовини заплановані, щоб "скоординувати наші кроки заради миру в Україні та безпеки у Європі".

Про Сили тероборони

Володимир Зеленський призначив Юрія Галушкіна командувачем Сил територіальної оборони Збройних cил України.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше Галушкін зокрема був в. о. командувача Високомобільних десантних військ, які тоді входили до складу Сухопутних військ ЗСУ, та заступником головного інспектора Міноборони.

Про інші важливі новини

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що наступні кілька тижнів у Франції будуть "важкими" – у Франції зафіксували 232 200 нових випадків COVID-19 за останні 24 години, що є найвищим показником за час пандемії. 

У пропрезидентській партії "Слуга народу" 3 місяці ведуться розмови про перейменування через падіння рейтингів та скандали довкола членів партії. 

Володимир Зеленський у новорічному привітанні згадав перемоги українців за минулий рік, пожурив попередніх президентів за вихваляння й сам похизувався здобутками, зокрема, тим, як налякав олігархів.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов вказав недостовірні відомості у декларації за 2020 рік на суму 1,2 мільйона гривень.

Кабмін додав до переліку продуктів, подорожчання яких мають заздалегідь декларувати суб'єкти господарювання, батон та олію соняшникову. Також уряд обмежив націнку на хліб житньо-пшеничний і батон у 10%.

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Служби безпеки України та Ради національної безпеки і оборони України від колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова.

31 грудня на Донбасі загинув український військовий – він дістав поранення, несумісне з життям.

П’ятий президент та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко виграв у Верховному Суді у справі за позовом підозрюваного у держзраді блогера Анатолія Шарія.

Київська новорічна ялинка на Софійській площі увійшла до топ 15 найгарніших ялинок Європи за рейтингом Europe Best Destinations. 

Володимир Зеленський призначив виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова директором бюро.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...