Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 1 лютого: збільшення чисельності ЗСУ, обшуки на підприємствах Ахметова 

Вівторок, 1 лютого 2022, 20:25
Новини 1 лютого: збільшення чисельності ЗСУ, обшуки на підприємствах Ахметова 
зеленський у раді, фото: дмитро ларін, уп

Зеленський підписав указ про збільшення армії на 100 тисяч та вища зарплата військовим; силовики прийшли з обшуками на підприємства Ахметова — актуальні новини 1 лютого.

Про указ Зеленського

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді підписав указ про зміцнення обороноздатності країни — він передбачає збільшення виплат усім військовим до рівня не нижче 3-х мінімальних зарплат, розробку концепції забезпечення військових житлом, збільшення протягом наступних 3 років чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб.

Реклама:

За його словами, документ підготували не тому що "скоро війна", а для того, аби був "мир". Також Зеленський пропонує розпочати підготовку законопроєкту про скасування обов’язкового призову через 2 роки з поступовим переходом на контрактну основу.

Така пропозиція президента з’явилась у контексті планів поступового переходу на формування особового складу Збройних сил за контрактом. 

Про обшуки та Ахметова

ВІДЕО ДНЯ

На гірничо-збагачувальних підприємствах групи Метінвест у Кривому Розі представники правоохоронних органів проводять раптові слідчі дії. Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова та "Смарт-холдинг" Вадима Новинського, які спільно керують компанією.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон впевнений, що росіянам важливо пояснити на випадок війни, що потужна українська армія боронитиме свою державу до останньої краплі крові.

Українці, які отримали третє щеплення від COVID-19, можуть завантажити цифровий сертифікат, що це засвідчує — він став доступним у "Дїі".

ДБР проводить обшук у колишнього керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва.Пізніше офіційно в Бюро повідомили, що проводять обшуки у колишнього керівництва НАК "Нафтогаз України", в офісі АТ "Укртрансгаз" та у керівників приватних підприємств за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень. 

"Солідарність і слова сьогодні недостатні, зараз їх треба перетворювати у дії" — глава польського уряду Моравецький заявив, що Польща готова передати Україні військову допомогу, зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК Grom і дрони різного типу.

Українська розвідка має докази, що Росія перегруповує збройні підрозділи на тимчасово окупованій території Донеччини й Луганщини.

За добу 31 січня в Україні зафіксували 30 768 нових випадків COVID-19 і 192 летальні випадки, госпіталізували 2 069 людей, одужало 8 835 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 65 655 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...