Монастирський нарешті відреагував на скандальне відео з Трухіним: Я б його послав

П'ятниця, 4 лютого 2022, 16:52

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський каже, що народний депутат "Слуги народу" Олександр Трухін не звертався до нього по допомогу після скандальної ДТП, очільник МВС стверджує також, що не бачив відео з боді-камер поліцейських. 

Джерело: Монастирський під час спілкування з журналістами 4 лютого, цитує "Суспільне"

Пряма мова: "Чи телефонував він мені з місця події? Я можу сказати, і тут присутні мої колеги колишні, народні депутати, які можуть підтвердити, що я надзвичайно негативно ставлюсь до будь-яких питань "порєшать". Тому мені з таких питань ніхто дзвонити не може.

І якщо він би мені потелефонував, то був би "посланий" в той же момент... Я вважаю що будь-яка особа, в тому числі нардеп, про якого ви говорите, має нести відповідальність за все те, що він вчинив".

Деталі: Монастирський зазначив, що був "вражений" появою відео із натільної камери співробітника поліції, на якому зафіксований Трухін після аварії.

Міністр стверджує, що йому доповідали про відсутність відео з боді-камер поліцейських, які оформляли це ДТП. За його словами, нині Національна поліція проводить службове розслідування, "яким чином, де це відео могло бути передане або зникло".

Пряма мова: "Коли мені доповідали про це ДТП свого часу, у серпні, мені сказали, що з показів свідків є різні дані, хто був за кермом, тому слідчий направив клопотання до прокуратури з пропозицією передати його для дослідження в Державне бюро розслідувань. Мені сказали, що не всі екіпажі обладнані боді-камерами. На той час мені сказали, що цих записів немає".

Що було раніше: Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський більше доби не реагував на публікацію відео з місця ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна. 2 лютого "Українська правда" звернулася по коментар до пресслужби МВС та радника Монастирського.

Позицію міністра спочатку обіцяли опублікувати на його сторінці у Facebook, проте станом на ранок 3 лютого ніякої нової інформації від Монастирського у соцмережі не з’явилося.

Головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва звернулася до міністра із публічним запитом.

Ексглава МВС Арсен Аваков в телеефірі 3 лютого зазначав, що впевнений: нове керівництво відомства бачило відео з ДТП, до якого причетний нардеп фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, і яке опублікувала у своєму розслідуванні "Українська правда". Аваков пояснював,  що в силу службових обов'язків міністру щодня доповідають про всі резонансні події, які стаються за добу.

Знати більше: "Я зараз тихенько піду в ліс". УП публікує відео поліцейських з місця ДТП Трухіна

Від зятя партнера Коломойського до "слуги народу". Хто такий Олександр Трухін, ДТП з яким намагаються зам’яти