Окупанти зігнали під Ізюм додаткові батареї "Смерчів" і важких мінометів – Генштаб

Вівторок, 3 травня 2022, 19:01
Окупанти зігнали під Ізюм додаткові батареї Смерчів і важких мінометів – Генштаб
Фото ілюстративне: getty images

Російські окупанти перемістили з території Бєлґородської області до Ізюма батарею важких мінометів "Тюльпан" та додатковий підрозділ з реактивними системами залпового вогню "Смерч".

Джерело: вечірнє зведення Генерального штабу Збройних сил України 3 травня

Дослівно: "На Ізюмському напрямку противник, силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу; 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ веде наступальні дії у напрямку Ізюм – Барвінкове. Зазнає втрат.

Реклама:

Для підтримки своїх дій окупанти перемістили з території Бєлгородської області у район міста Ізюм батарею важких самохідних мінометів "Тюльпан" калібром 240-мм та підрозділ, озброєний реактивними системами залпового вогню "Смерч".

Деталі: Російські окупанти продовжують завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Харкову. На Слобожанському напрямку діють угрупування 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ Балтійського та Північного флотів. 

У захоплених районах Харківщини співробітники Росгвардії проводять фільтраційні заходи місцевого населення.

ВІДЕО ДНЯ

На Донбасі російські війська продовжують вести наступ в напрямку Лимана, Слов’янська і Сіверська та пробують захопити повний контроль над Рубіжним і Попасною. На окремих рубежах росіяни розпочали обладнання другої лінії оборони.

На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника, силами окремих підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів, 8-ї та 58-ї загальновійськових армій Південного військового округу; 5-ї загальновійськової армії і тихоокеанського флоту Східного військового округу; 2-ї та 41-ї загальновійськових армій і 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу та повітряно-десантних військ ведуть наступальні дії на визначеній ділянці лінії зіткнення. 

Ворог розміщує на захоплених територіях тимчасові склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також пункти ремонту техніки.

У Запорізькій області російські окупанти продовжили проведення демонстраційних дій, аби відтягнути українські війська та не допустити їхнє перекидання на інші лінії фронту.

На Південнобузькому напрямку противник силами 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ Чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ веде бойові дії з метою покращення тактичного положення, продовжує обстріли підрозділів наших військ. Ворог проводить перегрупування військ, нарощує системи вогневого ураження, протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення.

У Придністров’ї російська оперативна група переведена в підвищену бойову готовність. Підрозділи збройних формувань ПМР несуть службу в посиленому режимі. Українська розвідка помітила ознаки підготовки евакуації членів родин офіцерів російських підрозділів у регіоні.

На північних кордонах білоруські війська продовжують здійснювати заходи з прикриття кордону з Україною. Поблизу Хмелівки на Сумщині українські захисники викрили ворожу диверсійну групу.

Кораблі Чорноморського флоту РФ продовжують завдавати ракетні удари по цивільних об’єктах в Україні, а також виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведуть розвідку і вогневу підтримку поблизу узбережжя.

Окремо в Генштабі відзначили, що в результаті ефективних і злагоджених дій підрозділів ЗСУ, російські підрозділи 38-ї окремої мотострілецької бригади втратили 60% особового складу.

Передісторія:

  • Зранку 3 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни зняли зі складів тривалого зберігання у Воронезькій області й перекинули в Україну 17 танків і 60 БМП.
  • Британська розвідка повідомила, що найбільш боєздатні підрозділи російської армії, які були використані для вторгнення, зазнали значних втрат, і РФ будуть потрібні роки, аби відновити ці сили, особливо зважаючи на обмеження, запроваджені в рамках санкційних заходів.
  • Українські захисники знищили, станом на 3 травня, понад 24 тисячі російських військовослужбовців, більше 1060 танків, понад 470 артилерійських систем і майже 300 безпілотних апаратів.

УП, виправлено 20:43
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News