Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові відновили нарахування оплати за комуналку

П'ятниця, 3 червня 2022, 17:55
У Харкові відновили нарахування оплати за комуналку
зруйновані будинки на північній салтівці. фото: getty images

Харківська міська рада заявила, що з 1 червня мешканцям міста відновили нарахування оплати за комунальні послуги.

Джерело: сайт Харківської міськради

Дослівно: "Усі нарахування за комунальні послуги з 24 лютого до 1 червня будуть списані. Комунальні підприємства зроблять перерахунок, та вже у липні харків'яни отримають квитанцію з нарахуванням за минулий місяць. 

Реклама:

Якщо харків'яни мали заборгованість з оплати до 24 лютого, вона також буде внесена до платіжки. Тим харків'янам, які оплачували послуги під час війни, зроблять перерахунок та внесені суми врахують як оплату з 1 червня!"

Деталі: Директори комунальних підприємств "Харківські теплові мережі", "Харківводоканал", "Жилкомсервіс" та "Комплекс із вивезення побутових відходів" провели пресконференцію 3 червня, у якій пояснили необхідність відновлення оплати за комуналку.

За їхніми словами, співробітники комунальних підприємств міста з 24 лютого намагалися підтримувати порядок у місті, попри обстріли та відсутність фінансування, зокрема ремонтували трубопроводи, відновлювали тепло- та водопостачання, прибирали двори, вивозили сміття, запускали ліфти тощо. Водночас весь цей час оплату за комунальні послуги з містян не брали.

ВІДЕО ДНЯ

Проте кілька об’єктів критичної інфраструктури було знищено або серйозно пошкоджено внаслідок російських обстрілів. Для їхнього відновлення також потрібне фінансування за рахунок коштів від сплати комунальних платежів.

Передісторія: 

  • Терехов на початку квітня казав, що харків’янам спишуть усі заборгованості за комунальні платежі з 24 лютого. Він обіцяв, що до кінця війни плату за комунальні послуги не будуть нараховувати.
  • 2 червня Харківська міськрада продовжила час роботи метрополітену до 20:00. 27 травня з плафторм підземних станцій виселили останніх людей, які вимушено мешкали там, втративши домівки внаслідок обстрілів.
  • Водночас російські окупанти продовжують з артилерії обстрілювати Харків. Найбільш масштабна атака нещодавно відбулася 27 травня, коли загинуло 9 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...