Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єрка Естонії: російські ухилянти – наступна зброя в гібридній війні РФ

Субота, 8 жовтня 2022, 13:09
Прем’єрка Естонії: російські ухилянти – наступна зброя в гібридній війні РФ
Кая Каллас, скриншот

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що Росія може використати ухилянтів, які зараз тікають від мобілізації, як "наступну зброю" у своїй гібридній війні проти Європи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала в п’ятницю перед неформальним самітом лідерів ЄС.

"Я б радше непокоїлася через страждання українців, а не тих, хто зараз тікає з Росії. Та ми маємо розуміти, що перебуваємо в гібридній війні з Росією, і це означає, що вона використовує різноманітні елементи як зброю проти нас. Енергетику ми вже бачили, а міграція – наступна зброя", – сказала Каллас.

Реклама:

Естонська прем’єрка нагадала, що за час радянської окупації частка росіян у населенні країни зросла з 3,2% до понад 30%, а під час міграції росіяни "схильні прибувати в країни, де вже є російська меншина".

"Якщо зараз ці люди приїжджають до Естонії й Латвії, то російська меншина зростає, і Росія далі говорить: ми повинні "звільнити" їх. Це все – частина ширшої імперіалістичної картини, і ми з великою пересторогою до цього ставимось", – наголосила вона.

Відколи Росія оголосила часткову мобілізацію у війні проти України, все більше чоловіків виїжджають з країни. У Європейському Союзі розгорнулася дискусія про те, чи варто приймати російських ухилянтів. Позиції окремих країн ЄС з цього питання значно відрізняються: тоді як німецький уряд запропонував ухилянтам притулок, країни Балтії, наприклад, відмовляють їм у прийомі.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу запропонував Таллінну змінити порядок паркування автомобілів із дипломатичними номерами, вважаючи, що дипломати Росії та Білорусі не повинні мати можливість паркуватися безкоштовно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування