Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Міноборони ФРН прибула до Литви: обговорить посилення контингенту НАТО

Субота, 8 жовтня 2022, 14:27
Глава Міноборони ФРН прибула до Литви: обговорить посилення контингенту НАТО
скриншот

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт у суботу прибула до Литви для зустрічі з литовським колегою Арвідасом Анушаускасом, щоб обговорити спільні військові навчання та посилення контингенту НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Анушаускас зустрів Ламбрехт перед Великим князівським палацом у Вільнюсі. Там глава німецького Міноборони також зустрілася з главою уряду Литви Інгрідою Сімоніте.

Реклама:

Далі очільники оборонних відомств Німеччини й Литви вирушили на військову базу Рукла, де відбуваються перші навчання німецької бригади НАТО з посиленого захисту на військовому полігоні Гайжюнай.

За даними Бундесверу, загалом 250 військовослужбовців німецької бригади НАТО з технікою візьмуть участь у військових навчаннях Fast Griffin та тренуватимуться разом з литовськими військами. Це перші спільні навчання після того, як у червні Німеччина взяла на себе зобов'язання посилити східний фланг НАТО у Литві.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Альянс вирішив посилити захист на своєму східному фланзі. Зокрема Німеччина має надати Литві бойову бригаду чисельністю від 3000 до 5000 військовослужбовців.

ВІДЕО ДНЯ

Німецька бригада прибула до Рукли на початку вересня і тепер має бути офіційно введена в дію на церемонії за участю міністерки оборони Ламбрехт.

Передбачається, що озброєння, боєприпаси та командний склад бригади перебуватимуть у Литві, але більшість солдатів залишатимуться в Німеччині, готові в разі необхідності до термінового розгортання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування