Свекор Тимошенко оголошений у розшук

П'ятниця, 25 січня 2002, 16:16
Генеральна прокуратура України у ході розслідування справи корпорації "Єдині енергетичні системи України" висунула звинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі свекру Юлій Тимошенко Геннадію Тимошенку.

Як повідомив у п'ятницю у Києві заступник генпрокурора Микола Обиход, "протягом листопада-грудня слідчий Генеральної прокуратури України на основі зібраних доказів звертався до Печерського суду Києва за отриманням згоди на арешт ряду керівників ЄЕСУ, проти яких висунені обвинувачення у здійсненні тяжких злочинів".

"Печерський суд ухвалив рішення про затримання і допровадження під вартою до суду ряду керівників", зокрема, голови правління корпорації Євгена Шаго, генерального директора Геннадія Тимошенка, головного бухгалтера Лідії Сокольченко і бухгалтера Антоніни Балюри", - сказав він.

Зі слів Обихода, цим особам висунені звинувачення, і вони оголошені у розшук.

Обиход також повідомив, що за межами України затримані деякі учасники цієї незаконної діяльності. "У цей час вони знаходяться у процедурі екстрадиції", - сказав замгенпрокурора.

"У матеріалах карної справи досить доказів, щоб довести її до суду, і коли вона буде готова, ми ухвалимо відповідне рішення про направлення його матеріалів до суду", - сказав Обиход.

Як повідомлялося, справи відносно колишніх керівників "ЄЕСУ" об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться в ув'язненні в США з обвинувачення у відмиванні грошей.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко, яка до обрання у парламент очолювала ЄЕСУ, зокрема, у фальсифікації документів та ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. Крім того, Головна військова прокуратура РФ порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко за співучасть в організації хабаря і дачу хабаря.

13 лютого 2001 року вона була арештована і поміщена до Лук'янівського СІЗО у Києві. 27 березня Печерський районний суд Києва звільнив Тимошенко з-під арешту.

Генпрокуратура оскаржила це рішення. Тимошенко була випущена на підписку про невиїзд у вересні минулого року, після чого пройшла курс реабілітації.

9 серпня 2001 року Києво-Святошинський місцевий суд звільнив з-під арешту колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Олександра Тимошенка (чоловік Тимошенко) і Валерія Фальковича під особисте поручительство ряду народних депутатів.

Карна справа стосовно Тимошенко і Фальковича була порушена Генпрокуратурою України 18 серпня 2000 року. Вони звинувачуються у розкраданні з використанням службових повноважень державних фінансових коштів при здійсненні структурою "Укртехсервіс" у 1990-х роках операцій з експорту металопрокату у країни Далекого Сходу на суму $800 тис. Фалькович і Тимошенко були арештовані минулого року.

Тим часом, 25 січня Київський міський апеляційний суд оголосив до 29 січня перерву у слуханні подання Генеральної прокуратури України про скасування рішення Печерського місцевого суду, який заборонив будь-які дії правоохоронних органів стосовно лідера виборчого блоку Тимошенко.

Генпрокуратура звернулася до Апеляційного місцевого суду Києва з поданням про скасування рішення Печерського місцевого суду столиці, яке було прийняте ще 28 листопада минулого року. Цим рішенням суд зобов'язав Генпрокуратуру заборонити дію постанов Генпрокуратури від 12 лютого 2001 року відносно Тимошенко про залучення її як обвинувачену і постанову про обрання їй запобіжного заходу.

Також забороняється проведення яких-небудь процесуальних дій стосовно Тимошенко, передбачених Карно-процесуальним кодексом України, які обмежують статус народного депутата України.

Зараз Тимошенко як кандидат у народні депутати проводить передвиборну поїздку західними регіонами України.

Інтерфакс-Україна

NB Про всі подробиці ефіру Тимошенко та Медведчука, про те, як Тимошенко агітувала офіцерів, а хлопці Ахметова - за "Єду", кого Ющенко веде на своєму імені до парламенту, а також списки фаворитів - про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування