ТИМОШЕНКО ОГОЛОШЕНА В РОЗШУК. ЗА ФАЛЬШИВИМ ВІДЕО?

Четвер, 23 вересня 2004, 18:55
Колишній віце-прем'єр України, екс-глава "ЄЕСУ" Юлія Тимошенко оголошена в міжнародний розшук.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головної військової прокуратури Росії Володимир Самусев.

"Крім того, за нашим клопотанням сьогодні щодо неї суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказав Самусев.

Він пояснив, що дані кроки розпочаті, оскільки "обвинувачувана в організації давання хабарів російським офіцерам Тимошенко в призначений термін за викликом слідчого для пред'явлення їй обвинувачення і допиту, в якості обвинувачуваної, не з'явилася".

У зв'язку з цим оголошено її міжнародний розшук, відзначив Самусев, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в Головній військовій прокуратурі, у ході розслідування кримінальної справи щодо осіб Центрального управління матеріальних ресурсів Міноборони РФ здобуто докази одержання офіцерами цього управління хабарів від Тимошенко.

Пред'явлення обвинувачення було заплановано в Москві на 16 вересня, а потім у зв'язку з неврученням особисто Тимошенко повістки про явку в слідчі органи Росії, це було перенесено на 21 вересня.

Як підтвердив заступник генпрокурора України Микола Голомша, Тимошенко, перебуваючи у Києві, всіляко ухилялася від одержання повістки.

Тільки 17 вересня представникам Генпрокуратури України удалося вручити Тимошенко повістку про виклик на допит у Москву, про що ГВП Росії була офіційно проінформована 20 вересня.

У той же час соратники Тимошенко заперечують вручення повістки. За словами Олександра Турчинова, на відео, де нібито Тимошенко вручають повістку в ресторані, підкладено начитаний пізніше голос слідчого, що оголошує лідеру БЮТ суть повістки.

Член фракції БЮТ Андрій Шкіль назвав "брудною провокацією" оголошення їхнього лідера в міжнародний розшук.

Депутат сказав, що не сумнівався в такому розвитку подій у зв'язку з тим, що "це робить Росія для просування "свого" кандидата в президенти України".

"Дуже цікаво, що колишній офіцер ФСБ просуває двічі засудженого", - сказав Шкіль.

За його словами, це все - ланки одного ланцюга. Насправді "сьогодні немає ні складу злочину, ні можливості його довести щодо Юлії Тимошенко".

У чинного режиму є бажання "пропіарити у негативному плані" лідера БЮТ, вважає депутат.

"Якщо він (режим) здатний отруїти Ющенка, то чому він не здатний заарештувати Тимошенко, вивезти її в Матроську тишу і насолоджуватися перемогою?", - сказав Шкиль, додавши, що "це передвиборний, звичайний, дешевий комсомольський трюк".

Сьогодні Тимошенко працює в звичайному режимі, проводить зустрічі з виборцями, агітуючи їх за Віктора Ющенка, і не має наміру змінювати свій графік, повідомив Шкіль.

За інформацією "Української правди", у четвер Тимошенко відвідала Сумську область.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування