Адвокати поплічників Лозінського: Генпрокуратура лобіює лише одну версію

П'ятниця, 3 липня 2009, 16:37

Адвокати колишніх начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського та прокурора Євгена Горбенка заявляють, що слідство стосовно їхніх підзахисних ведеться з порушеннями та упереджено.

Про це вони сказали на прес-конференції у п’ятницю, повідомляє УНІАН.

За словами адвокатів Ярослава Гризодуба і Павла Ортянка, протягом останніх кількох днів їм не надавалася можливість зустрічі з клієнтами.

Адвокати поширили звернення, в якому зазначають, що, на їх переконання, Генпрокуратура активно лобіює тільки одну із трьох версій трагічної загибелі громадянина Валерія Олійника.

Як зазначається в документі, із офіційної версії Генпрокуратури не зрозуміло, хто застосував зброю до потерпілого, а розслідування справи перетворилося на процесуальну катастрофу.

Одночасно продовжується гучна інформаційна кампанія, головною дієвою особою в якій виступає Генпрокуратура, заявляють адвокати.

"На сьогоднішній день очевидно, що слідство працює не на встановлення істини, а на щоденне генерування інформаційних приводів, спрямованих проти однієї конкретної особи –Лозінського. Активне втручання у справу політичних діячів і упереджене висвітлення її ЗМІ наводить на висновок про політичну складову справи… Події з Лозінським - це вдало відрежисована і добре зіграна постановка", - наголошують автори документу.

За їхніми словами, заяви про замовний характер досудового слідства у справі також свідчить і заява прес-служби президента про неприйнятність ситуації, коли двоє з трьох учасників надзвичайної ситуації отримали статус підозрюваних, а третій – депутат від БЮТ, статус свідка.

Тобто, як стверджують адвокати, президентом завчасно визначено, хто має опинитись за ґратами, а відтак - в якому напрямку має працювати слідство.

Адвокати також критикують подання Генеральної прокуратури до Верховної Ради щодо Лозінського.

На їхню думку, "після ознайомлення з текстом подання стає очевидним, що воно лише за назвою може вважатися процесуальним документом органу досудового слідства, але не за своєю суттю".

"Цей документ фактично є довідкою про хід досудового слідства в кримінальній справі, і аж ніяк не може вважатися процесуальним документом... Підтвердження вини Лозінського у скоєнні злочину протоколами огляду місця події, огляду тіла підтверджують факт та подію злочину, але аж ніяк не винність конкретної особи", - сказано у документі.

Також адвокати звертають увагу на те, що при внесенні подання з проханням надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту Лозінського слідчим допущено чисельні порушення встановленого порядку підготовки та внесення такого подання, оскільки по кожному виду запобіжного заходу повинно подаватися окреме подання.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування