Тимошенко доручила відібрати у Януковича резиденцію

Четвер, 20 серпня 2009, 11:16

Прем`єр Юлія Тимошенко доручила Мін’юсту повернути у державну власність об’єкти, незаконно відчужені протягом останніх років.

Відповідне доручення Тимошенко зробила у четвер на екстреному засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

"Я прошу першого заступника міністра юстиції взяти під постійно діючий контроль проходження справ у судах, захист державних інтересів і в найкоротші терміни з публічним висвітленням цього питання повернути їх державі", - сказала вона.

Зокрема, прем`єр доручила Мін’юсту забезпечити повернення в державну власність 19 ліцензій на видобуток нафти і газу, які були виділені колишнім керівництвом НАК "Надра України".

"У судах такі справи перебувають, але, на жаль, тотальна корупція не дозволяє ухвалити державні правосудні рішення і повернути державі цю власність, що була нечесно відібрана”, - вважає вона.

Тимошенко також доручила Мін’юсту відновити судовий процес щодо повернення урядової резиденції Межигір’я у державну власність.

"Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах посилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом з державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще за часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій в уряду, у всіх міністрів і прем`єр-міністра була можливість розмістити іноземних гостей", - сказала вона.

"Усе це відібрано в уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді прем`єр-міністра. І все це через НАК "Надра України", - додала Тимошенко.

"Незважаючи на те, що зараз розвернулася президентська кампанія, такі рейдерські захоплення стратегічної державної власності свідчать про те, що, на жаль, управи, зокрема в Генеральній прокуратурі, на Януковича і на його оточення немає, тому що все це одна команда", - заявила вона.

Крім того, Тимошенко доручила всім міністерствам і органам державної влади проаналізувати ситуацію, що склалася навколо об`єктів державної власності.

"Я бачу, що масштабна атака на державну власність почалася", - сказала Тимошенко.

Прем`єр доручила підготувати відповідну інформацію на наступне засідання уряду.

"Нам потрібно створити реєстр такої державної власності, яка перебуває під загрозою, зокрема, й землі, і лісу, і терміново для кожного такого об`єкту розробити всі наші кроки щодо їх захисту", - сказала вона.

"Я думаю, що зараз дійсно буде атака найбільша, тому що вони добре знають, що такими своїми діями вони, безумовно, не будуть допущені до влади народом, вони хочуть скористатися смутним часом, створеним ними хаосом у політиці, щоб ще щось відняти у держави", - додала Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...