Луценко не виключає фальсифікацій на виборах

Неділя, 22 листопада 2009, 20:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає спроб фальсифікацій на майбутніх виборах президента.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"МВС зафіксувало явні ознаки фальсифікації під час позачергових виборів Тернопільської облради, де знов, як і в сумнозвісному Мукачеві, були черговий раз випробувані фальсифікаційні схеми", - зазначив міністр.

"Ми бачимо явні ознаки використання адмінресурсу, підтасовок, вкидання бюлетенів за відсутніх людей на користь тої чи іншої політичної сили. Якої – мені невідомо. Це для нас перший тривожний дзвоник, що так може бути зроблено у багатьох регіонах", - заявив Луценко.

"ЗМІ транслюють політиків усіх напрямків, які навіюють людям апатію. Постійне лайнометання з усіх політичних шоу-програм призвело до того, що люди перестали вірити у будь-якого героя і будь-якого керівника", - вважає він.

Луценко заявив, що людей "штовхають до неучасті в виборах". "Відтак, це може бути вигідно тим, хто готується до вкидання бюлетенів за свою політичну силу", - наголосив міністр.

"МВС буде активно попереджати всіх членів виборчих комісій про кримінальну відповідальність. Я думаю, не варто виконавцям, перепрошую, "шісткам", на догоду політичним тузам брати на себе відповідальність на 3-5 років тюрми", - заявив він.

"Ми виготовимо брошури з прикладами таких порушень, з прикладами судових рішень про засудження таких стрілочників, і роздамо всім членам виборчих комісій і членам їхніх родин", - наголосив голова МВС.

"Сподіваюся, що зараз люди не будуть підставляти свою долю за кримінальні інтереси політичних тузів, які, ймовірно, будуть намагатися отримати фальсифікований результат", - сказав Луценко.

Він заявив, що МВС "готове до випробувань і каруселями, і мертвими душами, і іншими схемами фальсифікацій, які, ймовірно, готують політики, які сподіваються не стільки на людей, скільки на адмінресурс".

"Мені здається, що чинна урядова команда здатна протистояти таким спробам по всьому правовому полю виборів", - наголосив міністр.

Коментуючи заходи про притягнення до кримінальної відповідальності за фальсифікації на президентських виборах 2004 року, Луценко зазначив: "Ті хто це дозволяв, "стрілочники" були притягнуті до кримінальної відповідальності".

"Але на неодноразові запитання, хто на це вас штовхав, хто за це платив, хто вимагав таку діяльність, вони не відповідали", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування