ЮЩЕНКО ПРОСИТЬ ТИМОШЕНКО ВИКИНУТИ ЛУЦЕНКА

Четвер, 10 грудня 2009, 10:55
 

Прем'єр Юлія Тимошенко має невідкладно внести в парламент подання про звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка до прем'єра Юлії Тимошенко, який наводить прес-служба президента.

"Пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної Ради про звільнення Луценка із займаної посади Міністра внутрішніх справ України", - йдеться у листі президента.

"Свої непрофесійні дії та провальні результати роботи Луценко намагається перекласти на інших осіб", - наголосив Ющенко.

"Мушу констатувати, що сьогодні правоохоронні органи продовжують працювати неефективно. Головне завдання правоохоронної системи, яке полягає у безумовному забезпеченні конституційних прав і свобод кожної людини і громадянина, не виконується", - зазначає у листі президент.

"Неодноразове привернення уваги Міністра внутрішніх справ до активізації роботи у системі правоохоронної діяльності ігнорується", - додав він.

У листі Ющенко також зазначив, що за останні роки Україна суттєво погіршила свій рейтинг доброчесності: із 99 місця у 2006 році до 146-го у 2009 році.

Також він вказав на тенденцію зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (на 13,9 %) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (на 15,4 %) протягом 10 місяців.

Він наголосив, що послаблення активності боротьби з корупцією відбулося в основному за рахунок органів внутрішніх справ (на 40,2 %), кількість притягнутих до відповідальності корупціонерів за матеріалами МВС України скоротилася із 1433 до 858 осіб.

"Погіршилася якість збору доказів корупційної діяльності. Відсоток закритих адміністративних справ у поточному році зріс до 22,3 %" - зазначив Ющенко у листі і додав, що водночас кількість злочинів зростає, а їх розкриття щомісяця стає все нижчим.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування