У Онопенка кажуть, що головний суддя на виборах може залишитися

Вівторок, 15 грудня 2009, 19:50

Голова Вищого адмінсуду Олександр Пасенюк може бути обраний повторно на цю ж посаду.

Про це заявив суддя Верховного суду, заступник голови Ради суддів Олександр Волков.

"Можливо, якщо рада суддів не буде більше нікого рекомендувати, голова Верховного суду буде діяти за законом, а Рада суддів проголосує", - сказав він, відповідаючи на питання, чи може бути Пасенюк повторно обраний на посаду голови ВАС.

Суддя Верховного суду вважає, що між головою Верховного суду Василем Онопенком та Пасенюком немає ніякого конфлікту.

"Я вважаю, що це не якийсь конфлікт - це справи судів", - сказав він, висловивши думку, що саме у ЗМІ "носиться деяка політизація цього процесу внутрішньої діяльності судів".

За словами Волкова, 22 грудня цього року у Пасенюка закінчується термін повноважень голови ВАС, і в будь-якому випадку він залишається суддею вищого адміністративного суду.

Суддя Верховного суду пояснив, що у зв'язку з визнанням неконституційним призначення президентом на адміністративні посади саме Рада суддів за поданням голови Верховного суду вносить рекомендації щодо кандидатури на посаду, зокрема, голови ВАС.

Він нагадав, що на засіданні Ради суддів рекомендувалася кандидатуру Пасенюка на другий термін, разом з тим, він пояснив, що на цю посаду може бути призначений будь-який суддя адміністративного суду.

Крім того, Волков нагадав, що голова Верховного суду також обирається Радою суддів.

Як відомо, раніше голова Верховного суду Василь Онопенко запропонував Раді суддів адмінсудів достроково звільнити Пасенюка через неналежне виконання ним посадових повноважень, їх перевищення, систематичне порушення Конституції та законів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News