У суді, який вирішує долю виборів, почалося двовладдя

Середа, 23 грудня 2009, 18:31
Перший заступник голови Вищого адмінсуду призначив себе в.о. керівника ВАС, видавши відповідний наказ.

Відповідний документ оприлюднило агентство УНІАН.

Сірош скасував наказ голови Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка від 21 грудня 2009, яким останній призначив себе в.о. голови ВАС до призначення нового керівника суду.

У мотивувальній частині наказу вказується, що відповідно до закону про судоустрій, голова суду, заступник голови суду призначаються на посаду строком на п'ять років.

Таким чином, наголошується у документі, "строк перебування Пасенюка на посаді голови Вищого адмінсуду сплинув 22 грудня 2009 року".

Водночас, вищезазначеним законом передбачено, що у разі відсутності голови вищого спеціалізованого суду його обов'язки виконує перший заступник, а за його відсутності - один із заступників голови цього суду, відповідно до розподілу обов'язків.

"Іншого порядку покладання обов'язків голови вищого спеціалізованого суду, у тому числі за рішенням президії суду, законом не передбачено", - зазначає у своєму документі перший заступник голови ВАС.

"Приступаю до виконання обов'язків голови Вищого адмінсуду з 23 грудня 2009 року. Управлінню документального забезпечення довести цей наказ до відома суддів і керівника апарату ВАС", - йдеться у наказі Сіроша.

 
 

Усі копії агентства УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування