Медведєв: У Росії немає своїх кандидатів у президенти України

Четвер, 24 грудня 2009, 11:56
У Росії немає своїх кандидатів на майбутніх виборах в президенти України, заявляє президент Росії Дмитро Медведєв.

Про це він сказав в прямому ефірі програми "Підсумки року з Дмитром Медведєвим", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на запитання, хто є російським кандидатом на виборах в Україні, Медведєв сказав:

"Це, мабуть, Віктор Андрійович Ющенко, якщо виходити з того, що найбільша кількість своїх виступів з української теми в мене була пов'язана з діями нинішнього президента".

"Якщо говорити серйозно, у Росії немає і не може бути там своїх кандидатів. Україна - це самостійна суверенна держава, де президента визначить народ", - додав він.

"Я впевнений, що він здатний розібратися і в політичних деклараціях під час складної політичної боротьби, яка там йде - там майже два десятки кандидатів", - зазначив Медведєв.

Він запевнив, що Росія прийме будь-який вибір українського народу.

Медведєв підкреслив, що хотів би, щоб майбутній президент України був налаштований на розвиток "добрих, сердечних і братніх" відносин з Росією.

"Щоб російську мову не кривдили, щоб дозволяли розвиватися двостороннім контактам, щоб наші спільні економічні проекти розвивалися, щоб не було якогось дивного бажання вступити в якийсь іноземний військовий блок, через що буде нервувати так чи інакше величезна кількість людей", - сказав він.

"Мені б хотілося, щоб було таке партнерство. Я дуже сподіваюся, що українці зроблять правильний вибір", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування