Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський МЗС відмежувався від антиукраїнської агресії Кадирова

Четвер, 24 грудня 2009, 16:41
 

Російське МЗС відмежовується від закликів президента Чечні Рамзана Кадирова до ліквідації України та Грузії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами телефонної розмови між першими заступниками міністрів закордонних справ України та Росії Володимиром Хандогієм та Григорієм Карасіним.

"Карасін  поінформував  українську  сторону,  що  МЗС  Росії відмежовується  від  заяв  Кадирова,  про  що  свідчить відповідь на запитання журналістів Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, в якій було дано офіційну позицію  РФ   щодо   конструктивного  розвитку  українсько-російських відносинах", - йдеться в повідомленні.

Водночас МЗС наголошує, що в  Україні  "з  обуренням  і  тривогою  сприйняли  відверто  недружні висловлювання"  Кадирова.

"Відверто   агресивні,   по   суті   мілітаристські  заяви  російського високопосадовця,  вносять  абсолютно  неприйнятні  акценти в атмосферу партнерства   та  взаємоповаги  між  народами  України  та  Росії", - наголошується в повідомленні.

В свою чергу Лавров, коментуючи заяви Кадрова, сказав, що таке інтерв'ю не читав.

"Можу тільки сказати, що російська концепція зовнішньої політики не передбачає нападу на інші держави. Наша зовнішня політика повинна бути наступальною, якою вона і є, ініціативною, якою вона також є, і в цьому буде, напевно, полягати зміст нашої подальшої роботи", - сказав Лавров.

За його словами, "що стосується конкретних держав, що ви (журналіст) згадали, то ми не бачимо якоїсь загрози з боку України".

"Ми розвиваємо відносини з цією державою на основі принципів великого договору, міжнародно визнаних принципів, хочемо, щоб українська держава скоріше пройшла період передвиборних емоцій і баталій і щоб політична кон'юнктура раз і назавжди зникла з підходів українського керівництва до Російської Федерації", - підкреслив глава МЗС РФ.

Він додав, що "ми - сусідні країни, ми зацікавлені один в одному, і головне, наші народи зацікавлені в тому, щоб дружити спільно".

"Українська правда", РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування