Українці продають свої голоси на виборах в інтернеті

Середа, 13 січня 2010, 07:25
Деякі українці розміщують в інтернеті оголошення про готовність продати на виборах свій голос та голоси своїх близьких за 300-500 гривень.

Про це повідомляє інформагентство "Reuters", передає "Німецька хвиля".

В одному з оголошень, виставленому в інтернет зі Львова, пишеться: "Я не вірю в нашу демократію, тому й продаю свій голос на виборах. Можливо, знайду ще кількох людей, готових це зробити. Щодо ціни - можливий торг".

Авторами подібних повідомлень є чимало виборців, незадоволених політичною ситуацією в Україні.

Так, в одному з оголошень, автором якого є киянин, говориться: "Мені абсолютно байдуже, хто переможе. Продаю три голоси: два в Києві та один в Білій Церкві. 500 гривень за кожен".

Деякі охочі підзаробити на виборах, обмінявши свій голос на кілька сотень гривень, також залишають на інтернет-сайтах свою електронну адресу та телефон.

Експерти пояснюють таке явище абсолютною зневірою українських виборців у політиках.

25-річний Вадим з Києва у телефонному інтерв'ю Reuters розповів, що він отримав уже декілька пропозицій від людей, зацікавлених його інтернет-оголошенням.

"Українська політика мене зовсім не цікавить. Мені однаково, кого оберуть президентом", - каже він. Разом зі своїми друзями та членами родини Вадим підрахував, що може продати десять голосів, за які він просить по 500 гривень.

СБУ не коментує інтернет-пропозиції, натомість у ЦВК сказали, що купівля голосів виборців - незаконна та підлягає кримінальній відповідальності. Проте, за словами співрозмовника у комісії, пропонувати свій голос не є порушенням закону.

Між тим, Центр "Демократичні ініціативи" оприлюднив дані опитування, згідно з яким 72,7% українців не готові продати свій голос за гроші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування