Експерти не вірять, що виборці Тігіпка підтримають Януковича

Вівторок, 19 січня 2010, 18:40
Значна частина електорату Сергія Тігіпка і Арсенія Яценюка може не підтримати жодного з учасників 2-го туру виборів, вважають політологи.

Як заявив директор центру "Пента" Володимир Фесенко припустив, що до 1/3 електорату Тігіпка може перейти на бік прем'єра Юлії Тимошенко.

На його думку, з точки зору електорату Тігіпка нічого надзвичайного не відбудеться, якщо політик залишиться нейтральним. Тоді деяка частина його виборців може перейти на бік Віктора Януковича. "І якась частина не прийде голосувати", - підкреслив політолог.

"Але говорити про те, що абсолютна більшість виборців Тігіпка перейде на бік Януковича, вважаю, передчасно. Тому що вони критично ставляться як до Януковича, так і до Тимошенко", - зазначив він.

Разом з тим, на думку Фесенка, якщо Тимошенко і Тігіпко домовляться на предмет посади прем'єра, "тоді велика ймовірність того, що велика частина виборців Тігіпка...прийдуть голосувати не тільки за Тимошенко, але і за прем'єрство Тігіпко".

"Така ймовірність існує, хоча не факт, що домовляться", - додав він.

Говорячи про електорат Яценюка, Фесенко зпрогнозував, що до Тимошенко перейде більша частина електорату - від 40 до 60%.

На думку політолога, менша частина електорату Яценюка - "не більше 20%, а може бути й менше" - перейде на бік Януковича. "Решта, а це може бути близько третини виборців, можливо менше, просто не прийдуть голосувати", - підкреслив він.

У свою чергу директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко не став з цифрами прогнозувати ситуацію, пояснивши, що ситуація відрізняється по кожній області.

Разом з тим, на думку політолога, електорат Тігіпка - це ті, "хто вперше за довгі роки втекли від Януковича". "Це їх спосіб втечі - вони не для того йшли, щоб повертатися", - зазначив він.

На думку політолога, електорат Яценюка - це ті, "хто втік від президента Віктора Ющенка, але не прийшов до Тимошенко".

Небоженко вважає, що більшість такого роду виборців проголосують за Тимошенко у 2-му турі.

Він заявив, що і електорат Тігіпка і електорат Яценюка прийдуть на другий тур виборів.

Крім того, на думку політолога, 80% виборців, які голосували за Ющенка, віддадуть голос за Тимошенко в другому турі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування