Грузинський десант можуть пустити на другий тур

Вівторок, 19 січня 2010, 20:06

Центрвиборчком може зареєструвати грузинських спостерігачів на другий тур виборів президента.

Про це на прес-конференції повідомив член ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Якщо відповідне звернення від Грузії буде оформлено згідно з вимогами закону...воно, безумовно, буде розглянуто ЦВК нарівні з усіма іншими зверненнями без будь-якої дискримінації", - сказав він.

Охендовський зазначив, що на даний момент до ЦВК ще не надійшло таке звернення від посольства Грузії.

Він також додав, що, за законом, останнім днем, коли Центрвиборчком міг реєструвати іноземних спостерігачів на виборах 17 січня, було 11 січня.

За словами члена ЦВК, для того, щоб мати можливість провести додаткову реєстрацію іноземних спостерігачів до другого туру виборів, комісія планує ухвалити відповідне роз'яснення.

Як відомо, 17 січня ЦВК відмовив в реєстрації 2011 спостерігачам від Грузії на виборах президента.

Крім того, Охендовський заявив, що кандидат у президенти Юлія Тимошенко оскаржила рішення ЦВК про передачу Генпрокуратурі документів, пов'язаних з реєстрацією грузинських спостерігачів.

Він зазначив, що, відповідну позовну заяву подала довірена особа Тимошенко, повідомляють Українські новини.

Охендовський заявив, що цих документів у ЦВК зараз немає, тому що у вівторок, 19 січня, вони були передані до Генпрокуратури.

Як відомо, 17 січня ЦВК попросив Генпрокуратуру перевірити обставини викладені у зверненні кандидатів у президенти Інни Богословської, Михайла Бродського і Олександра Мороза від 15 січня.

У зверненні йшлося про можливе порушення законодавства при подачі посольством Грузії в Україні 8 січня подання щодо кандидатів у спостерігачі на виборах президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування