Деякі члени ЦВК бігають один від одного у їдальні

Вівторок, 19 січня 2010, 21:56
До другого туру виборів президента новий член Центрвиборчкому призначений не буде.

Про це заявив голова комітету виборців України Олександр Черненко в ефірі 5 каналу, коментуючи рішення парламенту про звільнення члена ЦВК Анатолія Писаренка, який досяг граничного віку перебування на держслужбі.

"Очевидно, без Партії регіонів дуже важко буде, щоб така кандидатура знайшла підтримку в парламенті", - наголосив він.

Як відомо, нинішній склад ЦВК був сформований 1 червня 2007 року. Наразі ПР має більшість у ЦВК у складі 8 осіб. Після звільнення Писаренка в БЮТ залишилося 4 голоси плюс нейтральні глава ЦВК Володимир Шаповал і його заступник Андрій Магера

"До другу туру ми навряд чи отримаємо ще одного члена ЦВК", - зазначив Черненко.

"Добре, що питання з Писаренком вирішилося, тому що воно дещо підвішувало роботу ЦВК", - наголосив глава комітету виборців.

Крім того, він заявив, що змінювати склад ЦВК між турами виборів президента немає потреби.

За словами Черненка, "в першому турі ЦВК більш-менш проявила себе нормально".

Водночас, він наголосив, що "при ухваленні рішень більшість членів ЦВК керуються політичною доцільністю, а вже потім під неї підганяють закон".

"Кожен з членів ЦВК є хорошим фахівцем. На жаль, комісія не працює як колегіальний орган, тому що є певні політичні уподобання у членів комісії і залежність від політиків", - наголосив глава комітету виборців.

"Деякі члени ЦВК не просто один з одним не розмовляють, а по різних кутках їдальні обідають. Як вони можуть разом працювати і організовувати виборчий процес?", - запитав Черненко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування