Охочих посісти вільне місце в ЦВК усе більшає

Середа, 20 січня 2010, 10:45

На посаду звільненого члена ЦВК претендують не лише представники Блоку Литвина, але й члени фракції "НУ-НС".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в секретаріаті президента Віктора Ющенка.

Цим фактом у СП пояснили відсутність у Верховній Раді президентського подання на заміщення вакантної посади.

Як відомо, парламент 19 січня звільнив із посади члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка, який у березні досяг граничного віку перебування на держслужбі - 65 років.

Подання на нового члена ЦВК Ющенко ще не подав, хоча спікер Володимир Литвин стверджував, що президент уже підписав його, але подасть у парламент лише після рішення про звільнення Писаренка.

Наприкінці минулого року президент готовий був внести подання про призначення новим членом ЦВК керівника секретаріату фракції блоку Литвина Олександра Осадчука.

У БЮТ у вівторок заявили, що готові підтримати цю кандидатуру.

Але джерела в секретаріаті президент кажуть, що зараз позиція Ющенка не така однозначна.

"У БЮТ наполягають на представнику від їхньої фракції, стверджуючи, що це допоможе відновити баланс у комісії. Литвин каже, що кандидатура має бути від нього, бо його фракція в комісії не представлена. А оскільки Писаренко - від "Нашої України", то ця фракція теж наполягає на своїй кандидатурі", - заявив співрозмовник газети.

За його словами, Ющенко має намір дочекатися, коли парламент запропонує узгоджену кандидатуру, і після цього внести на розгляд Верховної Ради відповідне подання.

Як відомо, з 14 членів ЦВК, які залишилися (усього - 15 осіб), 5 призначені за квотою Партії регіонів, 4 - БЮТ, 2 - президента, 2 - Компартії і 1 - Соцпартії.

Але в БЮТ зараз стверджують, що більшість членів комісії при ухваленні рішень голосують на користь Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...