Регіони хочуть зібрати Раду, бо Тимошенко "здатна піти на все"

Понеділок, 25 січня 2010, 13:35

Партія регіонів проводить консультації про проведення позачергової сесії Верховної Ради, щоб обговорити інцидент на комбінаті "Україна".

Про це заявив керівник виборчого штабу Віктора Януковича Микола Азаров на прес-конференції в Києві, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми зараз розглядаємо це питання, ми консультуємося з фракціями парламенту, бо для того, щоб прийняти будь-яке результативне рішення, нам необхідно мати в парламенті більшість. Тому ми зараз проводимо консультації", - сказав він.

"Ми хотіли б, щоб із такого абсолютно не політичного питання ми дійшли згоди і тоді будемо це питання ставити", - заявив Азаров.

За його словами, якщо Генеральна прокуратура в найкоротший термін не проведе розслідування і не вживе відповідні заходи, це змусить "регіоналів" засумніватися у здатності правоохоронних органів захистити конституційний порядок у країні.

"Якщо рішучі дії, пов'язані, у тому числі, і з застосуванням відповідних санкцій щодо цих бандитів не будуть негайно вжиті, ми прямо порушимо питання про можливість збереження конституційного порядку в країні", - сказав Азаров.

На запитання, чи означає це, що регіонали наполягатимуть на введенні надзвичайного стану в країні, Азаров запропонував не забігати наперед.

"Ми сподіваємося, що Генеральна прокуратура, і президент, і Служба безпеки України розуміють усю міру відповідальності, а також інші парламентські фракції", - сказав він.

"Ми зараз звернулися до всіх парламентських фракцій із проханням об'єднатися в одному лиеш питанні - не допустити дестабілізації ситуації", - зазначив "регіонал".

"Янукович має колосальну перевагу, відрив, і не зацікавлений зараз ані у фальсифікаціях, ані в дестабілізації. У тому, щоб зірвати вибори, особливо на південному сході, зацікавлена лише одна людина. І випадок на цьому поліграфкомбінаті показує, що вона здатна піти на все", - заявив Азаров.

"Тому ми сподіваємося на підтримку й розуміння парламентських фракцій, а це відкриває перед нами дорогу для дуже серйозних рішень, які можуть бути ухвалені перед виборами", - зазначив він.

Депутат висловив упевненість у тому, що навести лад можна і без уведення надзвичайного стану в країні.

Як відомо, у понеділок вранці у Києві був захоплений поліграфічний комбінат "Україна", на якому, зокрема, друкуються бюлетені для другого туру виборів президента. За різними заявах "регіоналів", у захопленні брали участь чи то 100-150 осіб, чи то 300. Нападники використовували монтування, молотки і спецзасоби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування