Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликав Тимошенко й Януковича не провокувати конфлікти

Понеділок, 25 січня 2010, 15:41

Президент закликає і Юлію Тимошенко, і Віктора Януковича не провокувати конфлікти, звинувачуючи їхні сили в ситуації з комбінатом "Україна".

Про це йдеться в заяві Віктора Ющенка стосовно ситуації навколо поліграфкомбінату "Україна", оприлюдненій на сайті президента.

Він заявив, що занепокоєний розвитком подій після першого туру виборів "і поведінкою двох сторін, які представляють кандидатів на посаду президента", "прямим протистоянням" БЮТ і Партії регіонів навколо комбінату "Україна", що друкує бюлетені.

"Відповідальність за конфлікт навколо комбінату, його спровокований характер і силовий розвиток лежить на обох сторонах виборчого процесу", - впевнений Ющенко.

За словами президента, причиною конфлікту стало рішення Кабміну "нашвидкуруч змінити статут і замінити керівництво поліграфкомбінату "Україна" відразу після першого туру виборів".

"Такі кроки вважаю недалекоглядними, недоцільними і сумнівними. Це провокує підозри у непрозорості, маніпуляціях і намірах використати державне підприємство, яке друкує бюлетені, в інтересах однієї із сторін виборчих перегонів", - заявив Ющенко.

"У результаті розгорнувся конфлікт, який нагадує кримінальні розборки і рейдерство. Як провокаційні, так і агресивні дії показали нездатність обох політичних сил - і Блоку Юлії Тимошенко, і Партії Регіонів - толерантно, зважено, у рамках закону вести підготовку до другого туру виборів", - додав він.

Президент вважає такий розвиток подій неприпустимим.

"Будь-які натяки на силові рішення будуть погамовані негайно. Спроби зірвати виборчий процес чи кинути тінь на його законний характер, зокрема через захоплення державних структур, будуть рішуче подолані", - запевнив він.

"Як глава держави я зроблю все, щоб гарантувати чесний, законний і демократичний характер виборів", - наголосив Ющенко після засідання РНБО з цього інциденту.

СБУ доручено забезпечити дотримання правопорядку навколо друку бюлетенів на комбінаті "Україна" і захист друку "від зовнішніх втручань".

Правоохоронні органи президент закликав "повною мірою забезпечити законність виборчого процесу і не допустити власного втягування у політичні конфлікти".

"Закликаю народних депутатів з обох політичних таборів залишити приміщення поліграфкомбінату "Україна" і усвідомити свою відповідальність перед законом і країною. Прошу зрозуміти, що роль депутата є дещо більшою, ніж функція бійців із штурмових загонів", - заявив Ющенко.

"Закликаю обох кандидатів на посаду президента, лідерів обох сил, які увійшли в протистояння, повернутися у русло спокійної виборчої роботи, вгамувати пристрасті і не провокувати конфліктів", - закликав чинний президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування