Багатостраждальний комбінат у вівторок почне друкувати бюлетені

Понеділок, 25 січня 2010, 19:51
Поліграфкомбінат "Україна" у вівторок почне друкувати бюлетені для голосування у другому турі президентських виборів.

Про це повідомила заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна.
   
"Бюлетені ми почнемо готувати до друку з вівторка", - сказала вона, повідомляє Інтерфакс.

Усенко-Чорна нагадала, що ЦВК на засіданні у понеділок затвердила текст виборчого бюлетеня, вже виготовлений зразок бюлетеня, який буде передано на поліграфкомбінат "Україна" для початку підготовчих робіт з виготовлення бюлетенів.

Вона також нагадала, що ЦВК підписав договір з поліграфкомбінатом "Україна" на виготовлення бюлетенів для другого туру. Вартість таких робіт становить близько 13 млн. грн.

Усенко-Чорна також зазначила, що для виготовлення бюлетенів буде використаний такий самий спеціальний захищений папір, який використовувався і для виготовлення бюлетенів у першому турі.

За її словами, захист бюлетеня буде таким самим, проте зміниться колір і розмір бюлетеня.
   
Прізвища кандидатів у президенти у виборчих бюлетенях будуть розташовані в алфавітному порядку, але без нумерації.

Усенко-Чорна виключила можливість зриву друку бюлетенів у зв'язку з конфліктом навколо керівництва поліграфкомбінату "Україна".
   
"Ми виключаємо таку ситуацію, тому що, можливо, є окремі питання щодо статусу певних осіб. Однак на виконання договірних зобов'язань, я думаю, не вплине, тому що всі усвідомлюють загальнодержавне значення цього завдання", - сказала вона.

"Ми сподіваємося, що будь-які фактори такого характеру є не об'єктивними, а, скоріше, суб'єктивними", - додала член ЦВК.
   
Коментуючи заяву Партії регіонів про те, що на поліграфкомбінаті "Україна" планується виготовити додаткові бюлетені для здійснення фальсифікації на повторних виборах, Усенко-Чорна заявила, що це "технологічно невиправдано".

Вона нагадала, що на кожному виборчому бюлетені зазначається номер виборчої дільниці та номер територіального округу.

"Технологічно, мені здається, це взагалі невиправданим - сподіватися на такі масштабні фальсифікації", - зазначила заступник глави ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування