У Тимошенко не бачили рішення суду щодо комбінату "Україна"

Вівторок, 26 січня 2010, 07:49

Кабінет міністрів не отримував рішення суду про припинення зміни керівництва поліграфічного комбінату "Україна".

Про це повідомив заступник міністра Кабміну Сергій Чеботар в ефірі Першого національного телеканалу.

"Ми не отримували такого судового рішення і його не бачили, і мене дивує, що ми сьогодні про якесь судове рішення розмовляємо", - сказав Чеботар.

Він наголосив, що рішення про зміну керівництва поліграфічного комбінату "Україна" приймалося через ігнорування його керівництвом рішень уряду щодо друку закордонних паспортів і лобіювання інтересів комерційних структур, зокрема українського консорціуму "ЄДАПС".

За словами заступника міністра Кабміну, закордонний паспорт, який буде виготовлятися "Україною", коштує близько 10 гривень, водночас як аналогічний документ, виготовлюваний "ЄДАПСом", коштував 504 гривні.

"Наша мета - не якісь бюлетені, а наша мета - це захист наших громадян", - підкреслив Чеботар.

Він звинуватив у подіях в "Україні" депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Василя Грицака, який, за його словами, у такий спосіб лобіює свої інтереси.

Як відомо, органи прокуратури порушили 2 кримінальні справи за фактом захоплення 25 січня поліграфічного комбінату "Україна": за статтею 341 (захоплення державних чи громадських будівель чи споруд) і статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

22 січня на комбінаті представник Кабміну представив колективу нового директора Володимира Хомка.

Партія регіонів заявила, що Київський окружний адміністративний суд 25 січня призупинив рішення Кабміну про зміну керівництва поліграфкомбінату "Україна" до розгляду справи за суттю.

25 січня з відпустки на роботу вийшов генеральний директор поліграфкомбінату "Україна" Валентин Музика.

У теж час, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов підозрює Партію регіонів у фальсифікації результатів першого туру виборів шляхом друку додаткових бюлетенів на поліграфічному комбінаті "Україна".

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування