У Донецьку вже судяться через Ющенка і Бандеру

Вівторок, 26 січня 2010, 09:50
 

До Донецького окружного адмінсуду надійшов позов про визнання незаконним указу президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Позов подав донецький адвокат Володимир Оленцевич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Протягом сьогодні-завтра має бути призначене засідання суду з цього питання. Думаю, днів через 20 буде суд, але те, що до другого туру виборів не буде розглянуто, це точно", - сказав Оленцевич.

Він також уточнив, що виступає "як фізична особа, як громадянин України" і не представляє інтересів жодних політичних сил.

При цьому Оленцевич підкреслив, що його позов виражає не його особисте ставлення, а тільки формальне.

"Думаю, що після другого туру позов буде розглянутий, і сподіваюся на позитивний результат", - сказав він.

У своєму позові він заявляє, що указ президента незаконний, оскільки, згідно з законом про державні нагороди, "звання Герой України присвоюється тільки громадянам України".

На переконання позивача, Бандера ніколи не був громадянином України, отже, у президента Ющенка не було законних підстав присвоювати це високе звання.

У своєму позові Оленцевич також вказує на незаконність нагородження Бандери разом із званням Героя "орденом Держави".

"Ця нагорода присвоюється Герою України за "визначні трудові досягнення", яких у Бандери не було", - зазначає адвокат у позовній заяві.

Оленцевич вимагає скасування указу.

У листопаді 2007 року Оленцевич подавав до Окружного адміністративного суду Києва позов до президента Ющенка про скасування указу про присвоєння головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу звання Героя України. У задоволенні позову суд відмовив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування