Патріарх Кирило в гостях у Ахметова

21 перегляд
Неділя, 8 травня 2011, 17:30

У суботу патріарх московський Кирило відвідав стадіон ФК "Шахтар" "Донбас Арену" і зустрівся з президентом клубу Рінатом Ахметовим.

Як повідомляє прес-служба "Шахтаря", біля західного входу на стадіон патріарха зустрічав Ахметов. Тут же знаходилися донецький губернатор Анатолій Близнюк, міський голова Олександр Лук'янченко, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, працівники клубу, представники духовенства.

Спочатку присутні підійшли до кількох ретроавтомобілів, які здійснили пробіг з Криму на Донбас.

Ахметов особисто супроводжував високого гостя в "Донбас-Арені" і давав йому доречні пояснення. Першим ділом усі спустилися в зону гравців. Патріарх оглянув тунель, з якого команди виходять на поле, заглянув у приміщення для суддів та делегатів матчів, окремо зупинився в роздягальні "Шахтаря".

Він звернув увагу на ікону Спаса, яку вболівальники називають "Спас Шахтарський", подаровану клубу колекціонером і подвижником Олегом Здановичем.

"Оцінивши по достоїнству зручності приміщення команди господарів і зізнавшись, що не уявляв собі, що бувають такі грандіозні стадіони", патріарх Кирило вийшов на ігрове поле.

Патріарх і Ахметов зупинилися в центральному колі, милувалися стадіоном і жваво обговорювали різні аспекти футбольного життя.

"Виявилося, що патріарх цілком володіє темою, він цікавився співвідношенням місцевих і зарубіжних гравців у команді, тим, як клуб працює з уболівальниками, і багато чим іншим. Рінат Ахметов захоплено розповідав гостю про філософію клубу, причому, патріарх неодноразово підкреслив, що подібний підхід йому подобається", - відзначає прес-служба.

По дорозі в control room - мозковий центр, пункт управління всіма процесами на "Донбас Арені" - президент "Шахтаря" і глава православної церкви обмінювалися поглядами на здоровий спосіб життя.

"Виявилося, що обидва прихильники ходьби, але якщо Рінат Леонідович у ході занять комбінує її з бігом, то патріарх, зрозуміло, віддає пріоритет просто пішим прогулянкам. Зійшлися на тому, що 7-10 кілометрів ходьби на день - необхідний моціон", - йдеться в повідомленні.

Підходячи до президентської ложі, патріарх звернув увагу на панно, на якому зображені Рінат Ахметов, Мірча Луческу та Даріо Срна з Кубком УЄФА.

На балконі президентської ложі патріарх пригадав, як колись, будучи ще митрополитом, він опинився на хокейному матчі турніру на призи газети "Известия", як був здивований емоціями на майданчику і навколо нього.

Після чаювання патріархові і його свиті були вручені сувеніри на пам'ять про "Шахтар" і "Донбас Арену".

А він, у свою чергу, залишив запис у "Книзі почесних гостей": "Відвідуючи стадіон "Шахтар" у Донецьку, відкриваєш для себе особливий світ, в якому тісно переплітається спорт, високі технології, творча фантазія і яскрава уява, формують чудові умови для людського спілкування".

Фото прес-служби ФК "Шахтар"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації