Журналісти таки домоглися скасування "наклепу"

14 переглядів
Вівторок, 2 жовтня 2012, 13:09

2 жовтня о 10.00 навпроти будівлі Верховної Ради журналісти і небайдужі громадяни провели другу протестну акція проти закону про "наклеп".

Головною їх вимогою було – ухвалити постанову про скасування скандального законопроекту, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп.

Журналісти таки домоглися скасування скандального закону. 2 жовтня відразу після реєстрації депутати 349 голосами проголосували постанову про скасування законопроекту.

 

Разом з тим акцію проти "наклепу" провели і кримські журналісти, повідомляють "Крим. Коментарі". 2 жовттня у Сімферополі перед будівлею представництва президента України в Криму кримські ЗМІ влаштували "білий протест" з чистими аркушами паперу. 

 

Як відомо, 18 вересня Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини аж до ув’язнення.

Після масових протестів медіа, частина з яких вийшли з білими обкладинками, автор законопроекту, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що відкликає його.

Але для цього Верховна Рада має проголосувати за постанову про скасування законопроекту про "наклеп". Для цього потрібна згода 226 депутатів.

1 жовтня під комітетом Верховної ради журналісти провели акцію протесту з вимогою внести до порядку денного засідання Верховної ради постанову про скасування рішення про прийняття у першому читанні законопроекту Журавського.

Відео Skrypin Production

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації