Кортеж Тимошенко попал в аварию

Пятница, 4 сентября 2009, 16:16

Минулого тижня у Києві сталася непересічна дорожньо-транспортна пригода. В аварію потрапив кортеж другої особи у державі – прем’єра Юлії Тимошенко.

Проте жодної офіційної інформації з цього приводу не було. Прес-служба БЮТ, яка регулярно повідомляє про підготовку замахів на Тимошенко, промовчала. Зведення про ДТП не потрапили ні до прес-релізів Державтоінспеції, ні до відеохронік "Магнолія-ТВ".

Але навряд чи така утаємниченість є помилкою піарщиків Тимошенко, які загубили резонансний інформпривід. Скоріше за все, не скористатися перевіреним в українській політиці прийомом команду прем’єрки змусили неоднозначні обставини vip-аварії та ролі її учасників.

Як з’ясувала "Українська правда", ДТП сталося минулої п’ятниці в символічному для Тимошенко місці – на Дніпровському спуску, що є продовженням Парковій алеї.

Саме тут у 2002 році тоді ще лідер опозиційної "Батьківщини" потрапила в аварію, у результаті якої Тимошенко отримала струс мозку.

Тоді з зіткнення "Мерседесу" Тимошенко і "Жигулів" розвинули цілу історію про замах на опозиційного лідера, яка протистоїть бандитам при владі.

Цього разу у кортежі не було самої прем’єрки, а єдиним постраждалим у ДТП виявився працівник міліції.

Як розповіли джерела "Українській правді", кортеж Тимошенко з шаленою швидкістю мчав Набережним шосе в напрямку центру. За мостом Патона машини повернули ліворуч на Дніпровський спуск. Очевидно, вони поверталися на стоянку до Кабміну з аеропорту "Бориспіль", звідки прем’єр полетіла на Луганщину.

Місце, де кортеж Тимошенко потрапив у ДТП. Карта з сайту kiev2000.com

Хоча самої Тимошенко всередині автомобіля не було, але, стверджують джерела, за давньою українською традицією кортеж розчищав собі дорогу "мигалками" і сиренами.

У цьому не було жодної потреби, бо охоронювана персона була відсутня. Але крім того, це заборонено інструкцією Управління державної охорони, що оберігає спокій перших осіб держави.

Втім, як стверджують джерела, кортеж прямував аварійно небезпечною ділянкою зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину.

Коли урядові машини повернули з Набережної на Дніпровський спуск, то попереду себе вони побачили автомобіль BMW-3, який рухався з ними в попутньому напрямку.

Громадянин, який перебував за кермом цієї машини, збирався повернути з Дніпровського спуску ліворуч у "дорожню кишеню", де розташоване Лаврське джерело.

Оскільки ця вся історія глибоко законспіровано, достеменно не вдалося з'ясувати, чи повертав він з крайнього лівого ряду, чи з правого. Також невідомо, коли саме вранці сталося ДТП. Це принципово, бо до 10:00 Дніпровський спуск працює в режимі "тільки в центр", а після 10:00 – в двосторонньому режимі.

При цьому свідки стверджують, що водій BMW нібито попередив про свій маневр, увімкнувши знак повороту, і почав рух ліворуч до Лаврського джерела.

Але швидкість кортежу, який їхав за BMW, була надто високою.

Водій міліцейської машини, яка мчала найпершою в колоні, намагався уникнути зіткнення з BMW і різко змістився праворуч. Але основна машина кортежу, що прямувала за ним, не встигла зорієнтуватися і врізалася у міліцейське авто.

Потім, за словами джерел, на місце прибула Державна автоінспекція, яка оголосила винним у пригоді водія BMW – його звинуватили у тому, що він "підрізав" кортеж.

Співробітники ДАІ нібито навіть намагалися відібрати у чоловіка права, але у результаті лише обмежилися складенням протоколу.

Водій BMW з таким "пресингом" вирішив не миритися і написав заяву в міліцію, у якій намагається оскаржити свою вину.

Ще одним постраждалим виявився водій міліцейської машини. За словами джерел, від зіткнення співробітник ДПС отримав струс мозку і тепер перебуває у лікарні.

В Управлінні державної охорони, куди "Українська правда" звернулася за коментарем, заявили, що не відповідають за порушення правил дорожнього руху. Водночас у ДАІ підтвердили, що аварія за участі кортежу Тимошенко мала місце.

Проте у міліції наполягають на своїй версії того, що сталося з кортежем Тимошенко.

За словами керівника прес-служби ДАІ Ніни Хмелевської, водій BMW порушив правила дорожнього руху і створив аварійну ситуацію.

"Наш водій, щоб убезпечити кортеж, зміг утримати керування, але в результаті цього відбулося зіткнення основної машини і авто супроводу. Водій нашого авто отримав травми і перебуває на лікуванні", - сказала вона.

Хмелевська додала, що за фактом ДТП проводиться службове розслідування.

Крім того, за інформацією речниці ДАІ, Юлія Тимошенко навіть віддячила водію кортежа за те, що він зміг уникнути зіткнення з іншим автомобілем.

"Українська правда" безрезультатно спробувала зв’язатися з прес-секретарем прем’єра, щоб отримати офіційний коментар.

Проте історія з BMW, який "підрізав" кортеж Тимошенко, вже сама по собі претендує на те, щоб стати черговим анекдотом про "Запорожець", який врізався у "Мерседес".

На жаль, "Українській правді" не вдалося встановити особу водія BMW, тому просить його звернутися до редакції для викладення своєї версії аварії.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде