Постанова про притягнення Тимошенко в якості обвинуваченої

Понедельник, 4 июля 2011, 16:57

У розпорядження Української правди потрапила постанова слідчого Нечвоглода про притягнення Юлії Тимошенко в якості обвинуваченої по газовій справі.

Постанову пред'явлено Тимошенко 24 травня 2011 року - в день, коли вона була затримана за санкцією Печерського райсуду.

Як сказано в тексті постанови, Тимошенко відмовилася поставити на ній свій підпис, тому її було зачитано вголос у присутності понятих.

Екс-прем'єру висунуто обвинувачення за статтею "Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки”, санкція за якою складає від семи до десяти років позбавлення волі.

Так, слідство інкримінує Тимошенко одноосібне незаконне підписання директив уряду, на що вона не мала повноважень згідно з законом "Про Кабінет міністрів" та регламентом Кабміну. Саме на підставі цих директив Олег Дубина уклав газовий контракт з "Газпромом".

Контракти ж "спричинили тяжкі наслідки" для "Нафтогазу" у вигляді "збільшення витрат на придбання імпортованого газу для виробничо-технічних потреб на 194,6 мільйонів доларів, або 1,5 мільярда гривень".

Сама Тимошенко стверджує, що підписала не директиви уряду, а своє особисте доручення керівнику "Нафтогазу". Також, заявляє Тимошенко, в 2009 році технологічний газ коштував дешевше, ніж в 2008 році.

Детальніше про газову кримінальну справу, а також про покази Тимошенко, Ющенка, Дубини і Азарова читайте у матеріалах Української правди:

"Справа проти Тимошенко. Невідомі подробиці" та "Справа проти Тимошенко. Невідомі подробиці. Частина 2"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде