16 декабря. #Евромайдан в ожидании результатов выборов. ОНЛАЙН

Воскресенье, 15 декабря 2013, 11:59

Очередная ночь протеста на Майдане Незалежности в Киеве прошла без происшествий. Накануне Янукович пообещал США не разгонять Майдан. 

Все участковые комиссии завершили подсчет голосов на повторных выборах в пяти проблемных округах. Свобода уже заявила, что не признает результатов выборов по 223 округу.

Сортировать
20:08

Киевский пенсионер Виктор поздравляет Бетховена с днем рождения #euromaidan #maidaners #Єлюди #ЄвроМайдан

 
20:06

19:45

Суд не чіпатиме барикади і мітингувальників до кінця січня

Печерський райсуд оголосив перерву в засіданні із розгляду позову КМДА про усунення перешкод у користуванні вулицями, тротуарами та пішохідними переходами низки вулиць у центрі столиці.

Про це сказала головуючий суддя Вікторія Гаркава.

Початок судового засідання призначено на 14:00 28 січня 2014 року.

19:00

Серед держав-членів ЄС багато прибічників тристороннього формату вирішення питань, пов'язаних з Україною, заявив керівник МЗС Россії Сергій Лавров.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Лавров переконаний, що "всупереч тому, що ми чули від деяких функціонерів Єврокомісії, сьогодні мені здалося, що країни-члени з розумінням ставляться до необхідності такої чесної розмови, а не до спроб за чиєюсь спиною ці питання вирішувати".

18:52

Лидер партии "УДАР" Виталий Кличко допускает, что президент Украины Виктор Янукович может добиваться скидки на российский газ в обмен на украинскую газотранспортную систему. Об этом он сказал на брифинге в Киеве в понедельник, передает"Интерфакс-Украина".

18:48

 Oleksa Shkatov

Титушки, титушки... Народе, ну які з тих антимайданівців титушки? Шо за пошесть пішла? Титушки -- це спортсмени, готові битися та робити иншу хню за гроші. А для проплаченого пролетаріату на антимайдані давно вже є свій термін -- майданарбайтери. Та й то питання: ті хоч свідомо за гроші стоять, а цих часто-густо по рознарядках звезено. Словом, я виступаю за зниження градусу титушкости в українському суспільстві!

18:42

Bye bye #Euromaidan! Hope that police is not using again violence to force people to leave. See you soon.

18:38

У Харкові влада постійно тисне на активістів місцевого Майдану. Нищить майно, спалює машини, а правоохоронці ігнорують заяви громадян.

18:38

У ГПУ кажуть, що Попов злив протоколи і тепер йому вірити не можна.

18:30

Самовисуванець Віктор Пилипишин переміг на довиборах у Верховну Раду на 223 виборчому округу.

Про це повідомляє ЦВК за результатами опрацювання 100% бюлетенів.

Як повідомляється Пилипишин набрав 44,89% (34684 голосів).

17:50

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

‪#‎ЄвроМайдан‬ Музична присвята Майдану від Sandy з Івано-Франківська - "НЕ СПИ!". Ми дійсно разом творимо історію!

17:41

Печерський районний суд продовжив термін утримання під вартою екс-депутату від Партії регіонів Ігорю Маркову до 13 лютого 2014 року. 

Після оголошення рішення суду Марков, звертаючись до слідчого-судді, сказав, "нічого, ще недовго вашій банді залишилось. Я тут ні за що сиджу".

У свою чергу, сторона захисту Маркова в коментарі журналістам заявила, що обов'язково оскаржуватиме рішення суду.

17:35

 Олександра Кужель

Все-таки, какие у нас замечательные люди! Только что позвонила женщина из Крыма и попросила передать ее номер телефона девушке Лизе.

"Я хочу хоть что-нибудь сделать для людей, которые сегодня на Майдане. Прошу, передайте Лизе, что я жду ее на все лето в Ялте. Лизу и ее двух подруг".

Номер телефон Лизе я обязательно передам. А от нас всех – огромное спасибо крымчанам за доброту и человечность.

17:08

ОВК 194 обробила 100% апротоколів, згідно з якими перемогу одержав співочий ректор Київського університету культури Михайло Поплавський.

Згідно з даними, він набрав 53,54% - 37331 голос. За єдиного кандидата від опозиції Миколу Булатецького свої голоси віддали 35,87% - 25014 голосів.

17:06

 Леся Оробець

‪#‎Євромайдан‬ Щойно мої помічники зробили останні дзвінки до спеціальних установ - в цьому випадку до Луківської селищної ради Волинської області, щодо вияснення, чи міг Охримович Володимир Пилипович, мешканець їхнього села, брати участь у подіях 30 листопада 2013 р. Як з'ясувалось, не брав, адже помер ще близько 10 років тому. На жаль, серед людей, які заявляли про зниклих, були і такі жартівники  Втім, впевнена, що в цьому випадку краще було детально перевірити кожну заявку, аніж потім шкодувати, що когось випустили з уваги. 

Отож, за підсумками роботи волонтерів та небайдужих представників громадськості вдалось знайти майже всіх з нашого списку. Вони живі, на жаль, частина з них попала під розгін 30 листопада, частина просто вчасно не зв'язалась з рідними, які запанікували. Усі повернулись додому або знову вийшли на Майдані (за що їм особливо величезна повага!).

На жаль, не вдалось знайти трьох осіб: Прийдуна Володимира, Бровка Олега та Шинкарука Анатолія. Останні двоє зникли ще перед розгоном Майдану, але їхні рідні висловили думку, що вони могли бути в ту ніч на протестах. Їхнім розшуком зараз займається міліція, а я тримаю це на контролі. Тому дуже прошу небайдужих продовжувати поширювати інформацію про цих осіб - щиро сподіваюсь, що вони знайдуться. 

А від себе хочу особливу подяку висловити волонтерам групиЄвромайдан SOS. Друзі, та робота, яку Ви робите щодо розшуку зниклих, допомоги постраждалим, правової підтримки арештованих, поширення інформації - колосальна. Ось воно - справжнє громадянське суспільство!

16:48
"66, Коля, чао!" – кажуть Азарову люди на Євромайдані в Києві.
 
16:19

Підписання Харківських угод теж ніхто не анонсував.Тоді Янукович і Медведєв мали разом авіазавод просто подивитися.

16:17

Кадрові питання за наслідками звірячого побиття мирних мітингувальників розглядатимуться після Нового року, - заявляють в Партії регіонів.

16:03

Президент Віктор Янукович звільнив 24 голів районних державних адміністрацій.

Відповідні розпорядження, датовані понеділком, оприлюднено на сайті глави держави.

Серед них є один чиновник з Києва - голова Печерської РДА, найбільше представників Івано-Франківської області - 6 голів РДА.

Мотивація звільнення з посади у документах відсутня.

16:01

Как добраться на Майдан, если закрыто метро #евромайдан #євромайдан #бімба

 
15:01

Корнацький заявляє, що Круглову підкинули до 5 тисяч голосів.

14:59

@ukrpravda_news нас пішоходів Києва все влаштовує. Крім дій КМДА.

14:57

КМДА знову збирається застосувати "комунальників" проти 'а? КМДА вимагає через суд звільнення центральної частини міста на вулицях і тротуарах.

Відповідну повістку до Печерського суду Києва отримав київський осередок партії Батьківщина.

14:57

 Volodymyr Ariev

Враження, що для генпрокуратури "Банду - геть!" - заклик до повалення державного ладу.

14:42

Ура! Кияни зустрінуть Новий рік з прикрашеною "майданівцями" ялинкою

Центральну ялинку в Києві цього року не встановлюватимуть. Таке рішення було прийнято керівництвом Київської міської державної адміністрації у зв’язку з подіями, що відбуваються в центральній частині міста.

Як зазначила директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна у столиці немає альтернативних місць, які технічно для цього пристосовані. Разом із тим, вона наголосила, що новорічні красуні будуть встановлені в усіх районах столиці, а святковий настрій киянам та гостям міста додаватимуть заплановані районними держадміністраціями різноманітні заходи.

14:40

В ОВК №132 у Первомайську порахували уже 100% бюлетенів, лідирує губернатор Миколаївської області .

Згідно із  даними сайту ЦВК, перемогу отримав губернатор Круглов з 48,78% (32 897 голосів). У єдиного кандидата від опозиції Аркадія Корнацького - 45.31% (31 198 голосів).

14:31

Попова викликали на допит на сьогодні на 12 годину до ГПУ. Поки не відомо, чи завершився він.

14:28
#ЄвроМайдан "Мустафу Найема викликають на допит в Генпрокуратуру."
ЄвроМайдан наполегливо радить Генпрокуратурі поводитись чемно!
14:22

Клюєва досі не викликали на допит. Він йде до ГПУ за власним бажанням... от такі справи.

14:20

Голова МЗС Швеції: Якщо Янукович дасть сигнал, зможемо підписати угоду у п'ятницю.

14:18

МВД узаконило термин "АНТИМАЙДАН". Проплаченное собрание ПР на Европлощади так и назвали.

 
14:12

Я люблю європейське кіно, американський блюз і російську класичну літературу. І я не хочу вибирати. Я люблю Україну.

14:01

Секретар РНБО Клюєв має намір прийти до Генпрокуратури й відповісти на всі запитання.

13:56
Мав розмову з одним регіоналом. У них на фракції вранці було зовсім не так "красиво", як розповідають їхні офіційні балакуни. Навпаки - Азарову вилили все що накопичилося. Ситуація поволі змінюється. Нам треба стояти!
13:55

 Iryna Gerashchenko

Направила депутатський запит на ім'я спікера Рибака з вимогою пояснити, чому останні тижні до приміщення ВР не допускають помічників- консультантів народних депутатів Украіни. При цьому охорона посилається на УСНЕ розпорядження керівника секретаріату Зайчука. Це для мене новина, що Зайчук керує ВР): немає жодноі норми регламенту і положення про роботу помічників- консультантів, яка б дозволяла керівнику секретаріату таке самоуправство. Розцінюю ці діі Зайчука як перевищення ним службових обов'язків і у випадку, якщо Рибак терміново не припинить самоуправство свого підлеглого, подам до Генпрокуратури заяву про перевищення Зайчуком своіх службових обов'язків. Принагідно вимагаю надати інформацію , що це за представники всіх можливих і неможливих спецпідрозділів десятками знаходяться у ВР- навіщо всі ці " Тигри", " Альфи", " Беркути", кого так бояться народні обранці і від кого захищаються

13:50

13 депутатів від фракції Партії регіонів пропонують для виходу з кризи створити в парламенті групу за участю європейських політиків. З цією пропозицією вони звернулися до спікера ВР Володимиру Рибаку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Група, за пропозицією депутатів, мала б можливість терміново отримувати інформацію від посадових осіб, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, делегованих представників МВС, СБУ, РНБО і внутрішніх військ.

Під документом поставили свої підписи 13 депутатів - членів фракції Партії регіонів: Яків Табачник, Іван Мирний, Микола Джига, Артем Щербань, Олександр Зац, Андрій Деркач, Григорій Смітюх, Анна Герман, Євген Геллер, Віталій Калюжний, Микола Рудьковський, Вадим Колесніченко та Олександр Бобков.

13:44

Поета Дмитра Лазуткіна викликають в Генпрокуратуру за вірші!МО "Остання Барикада" заявляє про неприпустимість переслідувань митців!

13:40

Я не розумію,про які 90%ротаціі уряду кажуть у ПР?На 200%повна зміна уряду і всієї влади включно із президентом!!!От тоді це розв'яже кризу!

13:30

Перемога двох владних кандидатів Пилипишина і Круглова суперечить даним екзит-полу групи Рейтинг. За якими перемогли Левченко і Корнацький.

13:27

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок вважає, що влада не має наміру вирішувати політичну кризу мирним шляхом, про що свідчить фальсифікація виборів на п’яти округах.

Про це він заявив, виступаючи на мітингу на майдані Незалежності в понеділок.

"Ми не визнаємо цих виборів і розуміємо, що влада не має наміру мирно врегулювати цей процес, а всі круглі столи - це фікція", - сказав він.

"Влада хоче війни, й вона її отримає, але вона її не виграє", - наголосив Тягнибок.

13:19

За фактом побиття ведучого "антимайдану" розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, не називаючи імені постраждалого.

Слідство триває.

 
13:08

 Роман Шрайк

виктор янукович - настоящий MythBuster

как только пошел шепоток "ну мы ж типа морально победили, так что в 2015...", янукович сразу же показал что будет в 2015, если просто ждать.

довыборы на 5 округах, победа в которых была тупо украдена у оппозиции в октябре 2012, продемонстрировали весь "джентльменский" набор власти - снятие с выборов оппозиционного кандидата, подкуп избирателей, клоны-однофамильцы, карусели, гопники на участках, изгнание наблюдателей, "правильный" подсчет.

спасибо, федорыч, что ты не даешь забыть главную цель - отставка президента и досрочные выборы.

13:05

 Роман Зварич

Генеральний прокурор Пшонка заявив, що три високопосадовці мають процесуальний статус "підозрюваних" у кримінальному провадження за фактом побиття студентів 30.11. Отже, органами прокуратури встановлений склад злочину. Також відомо, що жоден із цих трьох посадовців не брав безпосередньої участі у побитті мирних протестуючих. Власне, вони підозрюються у тому, що або/і самі організовували "розгром", або видавали по-суті злочинні накази. У будь-якому випадку, безпосередніми виконавцями були конкретні міліціонери-беркутівці. Встановити прізвища цих осіб (тобто: хто персонально виконував злочинні накази) не може бути складно; для цього, припускаю, потрібно одна-дві години. Кожен, без винятку, із цих "спецпризаченців", об"єктивно, мав би бути підозрюваний у скоєні злочину. І в такому статусі вони вже мали б бути допитані. Чому вони досі не отримали такого процесуального статусу? Чому опозиція цього не вимагає? Чому жоден народний депутат не скористався досі своїми повноваженнями для того, щоби встановити, чи ці особи не відмежовані від виконання своїх міліцейських повноважень, оскільки вони мали б проходити по кримінальній справі як підозрювані? Чи побиті студенти отримали статус "потерпілих"? Чи опозиція цього домагається? За новим КПК потерпілий має право користуватися конкретними й широкими процесуальними можливостями. Чи опозиційні юристи забезпечили потерпілих такими можливостями. Я хочу вірити, що це все зроблено, але чомусь лідери опозиції вирішили про це не говорити...

13:05
Влада в чергове намагається вкрасти перемогу людей в 132 окрузі
Губернатор Миколаївської області Микола Круглов спільно із всіма органами влади провів нечувані за масштабністю фальсифікації в 132 виборчому окрузі 15 грудня. І в цій ситуації однозначно одне – це пряма репетиція президентських виборів 2015.
Відповідно до даних соціологічних опитувань напередодні виборів розрив між Кругловим і мною був більше ніж у два рази на мою користь. І навіть у день голосування екзит-поли соціологічної компанії "Рейтинг", які уже враховували запущені "каруселі", показав мою перемогу більше ніж у 5%.
За нашими оцінками кількість сфальсифікованих на користь Круглова голосів становить понад 5 тисяч.
Нашими волонтерами було зафіксованих 47 автобусів з карусельниками, які голосували за виборців, що не пройшли на вибори. 18 з них було заблоковано активістами на під’їзді до міста Первомайськ в день голосування. За нашою інформацією таких автобусів "працювало" на окрузі більше 50.
Другий механізм фальсифікації, який був задіяний, це підкуп виборців.
Третій механізм фальсифікації - примушення і контроль за голосуванням бюджетників. 
Четвертий механізм – застосування фальшивих бюлетенів.
Ми вимагаємо негайного створення слідчої комісії Верховної Ради щодо фальсифікації виборів на 132 окрузі та інших чотирьох округах. 
Порушення кримінального провадження та притягнення до кримінальної відповідальності виконавців та замовників фальсифікацій.
Ми розуміємо, що ця влада втратила інстинкт самозбереження й здоровий глузд, тому мій виборчий штаб із волонтерами переміщається на Майдан у Києві., бо ми усвідомлюємо, доки ми не викинемо з України цю бандовладу, про ніякі чесні вибори в країні говорити не можна.
13:03

Генпрокурор Пшонка підтвердив, що Сівкович, Попов і Коряк в ніч на 30 листопада були в одному кабінеті і стежили за бійнею на 

12:59

Студенти біля укр офісу Риа новости: "Киселев,хватит врать!Риа новости,виходь!" Просять правди в рос змі про .

Журналісти укр Риа на звинувачення в брехні студентам:"Ми на майдані працювали по 12 годин,не валіть все в одну купу,а спирайтесь на факти"
12:49

Ірена Карпа та Ярина Квітка виконали на Євромайдані спеціально створені жартівливі коломийки.

12:25

16 грудня Юрій Бойко перебуває з робочою поїздкою у Москві.

12:23

Фракція Партії регіонів не питала у секретаря РНБО Андрія Клюєва про розгін Майдану. Про це розповів лідер фракції ПР Олександр Єфремов на брифінгу після погоджувальної ради у понеділок.

"У фракції не виникало запитань до Андрія Клюєва шодо цього. Взагалі ставлення у фракції до Андрія Петровича є дуже добрим. Коли він зайшов, фракція вітала його аплодисментами", - сказав Єфремов.

12:12

Голова Верховної Ради Володимир Рибак поки не планує проводити виїзне засідання парламенту. Про це він сказав у понеділок на брифінгу після погоджувальної ради.

12:07

Лидеры оппозиционных фракций не пришли на согласительный совет в Раду.

12:06
Офіційна заява громадського комітету#ЄвроМайдану:
 
12:02

Журналісти змонтували кліп, що показує єдність і гідність українців.

12:01

Генпрокурор погодився відзвітувати в парламенті щодо справи про побиття активістів "Беркутом".

11:59

Українська влада знову пропонує закривати сайти без рішення суду.

11:58

Український уряд збирається підписувати у Росії переважно двосторонні економічні угоди.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, відповідаючи на питання, чи не готується підписання угоди, яка передбачатиме приєднання до Митного союзу.

11:43

Митники затримали в Борисполі Василя Філіпчука, який мав відлетіти до Брюсселю на міжнародну конференцію з приводу ситуації в Україні, що відбувається за участі єврокомісара Штефана Фюле.

До Філіпчука підійшов особисто начальник митної зміни Василь Юришинець і наказав його утримати без вказання підстави. 

Про це повідомляють кореспондент "Української правди" та "Бтьківщина" у Твіттері. 

Філіпчука затримали в Борсполі
Філіпчука затримали в "Борсполі"

Василь Філіпчук - відомий дипломат, обіймав посади речника МЗС України та директора Департаменту європейської інтеграції Секретаріату КМУ.

Він працював у міжнародній раді в штабі опозиції

11:21
Шановні друзі. Ну а тепер серйозно і фахово.
Посада члена Кабінету Міністрів (в тому числі і Прем'єр-міністра) відноситься до категорії політичних! На них не розповсюджується дія закону про держслужбу!
Тому, жодного обмеження по віку (65 років) у членів Кабміну немає.
Таким чином, ніякого звільнення Азарова на цій підставі бути не може. І не треба навіть на це сподіватися.
У нас є лише два механізми відставки Уряду: рішення Верховної Ради і рішення Президента. Саме над цими двома сценаріями нам потрібно ефективно працювати щоби відправити цей ганебний Уряд у відставку.
11:20

Міністерстві закордонних справ заявляють, що на засіданні міждержавної комісії 17 грудня в Москві не підписуватимуться документи, що стосуються співпраці або приєднання України до Митного Союзу. Про це повідомив заступник глави МЗС Андрій Олефіров в понеділок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Я не бачу жодних загроз", - наголосив Олефіров.

У той же час як повідомлялося, помічник президента Росії Андрій Бєлоусов відповідаючи на запитання, чи планується підписувати якісь документи про інтеграцію України до Митного союзу, наголосив:

"Щодо Митного союзу робота йде постійно, тому в певному сенсі - так".

11:17

 Арсеній Яценюк

У опозиції є дані, що генпрокурору дана вказівка Віктором Януковичем не так активно проводити розслідування справи про побиття активістів Майдану та призупинити його.
Ми застерігаємо, аби з жодним свідком, який вже зараз почав давати свідчення, нічого не сталося. Тому що в ході цієї справи виникнуть десятки прізвищ високопосадовців і керівників різних громадських організацій проросійського налаштування, які брали безпосередню участь у цьому побоїщі.
 
11:04

Лідери опозиції прийшли до Генпрокуратури з вимогою до генпрокурора відзвітувати в парламенті щодо справи про побиття "Беркутом" активістів Майдану.

11:03

Герман дала зрозуміти, що Клюєва ніхто не "зливає". За її словами, Клюєв і далі утримує свої позиції та авторитет у ПР. Про це після спільного засідання уряду і фракції Партії регіонів заявила депутат Ганна Герман в ефірі Громадського телебачення.

09:33

Майдан почав новий тиждень після спокійної ночі.

09:18

На перевиборах було більше підкупу, ніж минулого року - КВУ.

07:46

Дмитро Кисельов на російському телебаченні в черговий раз облив брудом український Евромайдан.

05:41

Свобода не визнаватиме результатів виборів по 223 округу.  Про це Українській правді заявив свободівець Андрій Іллєнко.

"Екзит-пол показав, що Юрій Левченко перемагає з відривом 17% і у нас немає підстав не довіряти цьому екзит-полу авторитетноі групи Рейтинг", - сказав він. Але, за його словами, "сьогодні ми бачимо, що влада шляхом фальсифікацій: масового підкупу, вилучення бюлетенів, використання фізичного тиску тітушок і фальшування протоколів - на тих дільницях, де перемагає Левченко, влада реально пішла на повну фальсифікацію виборів". 

"На сьогодні, станом на 4-30 ми можемо заявити, що виборів ми не визнаємо",- заявив Іллєнко.

Іллєнко додав, що "повністю сфальсифіковані вибори в Черкасах (Микола Булатецький від Батьківщини теж заявив про фальсифікацію виборів - ред.), повністю сфальсифіковані вибори в Обухові і повністю сфальсифіковані вибори в Миколаєві".

04:09

ЦВК відхилив більшість скарг як "неправильно оформлені".

01:48

Найближчим часом буде оголошено про відставки декількох високопоставлених чиновників, пише "Комерсант-Україна".

Співрозмовники газети стверджують, що президент звільнить міністра економічного розвитку й торгівлі Ігоря Прасолова, міністра закордонних справ Леоніда Кожару й міністра промислової політики Михайла Короленка – за те, що вони вчасно не поінформували уряд про загрози, які несе підписання угоди про асоціацію з ЄС для економіки України.

01:40

У 94-му виборчому окрузі на Київщині відбулися масові фальсифікації на користь провладного кандидата Руслана Бадаєва, заявляють в Батьківщині.

За даними опозиції, кількість порушень у окрузі перевищує сім сотень.

01:23

Влада зробить усе можливе для забезпечення права громадян на мирні демонстрації.

У цьому президент України Віктор Янукович запевнив американських сенаторів Джона МакКейна та Крістофера Мерфі під час зустрічі 16 грудня, повідомляє пресс-служба президента. 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде