17 декабря. Евромайдан и соглашения с РФ. Онлайн

Вторник, 17 декабря 2013, 09:08

Этой ночью Евромайдан держал усиленную оборону. Утром митингующие отправились пикетировать здания государственных органов. 17 декабря президент Виктор Янукович отбыл в Россию для встреч с властями и участия в заседании украинско-российской межгосударственной комиссии. Заседание ВР длилось всего 5 минут.

Сортировать
19:50

Народна хорова капела "Днiпро" Київського національного університету виконує "Щедрик" М.Леонтовича. Запис запис зроблено не сьогодні, але зворушливо ...

19:42
 
 
19:06
 

 Igor Finyak ви з шапками акуратно, бо є "чувак" який знімає...!!!

18:51

Я оголошую, що Янукович - мій персональний суперник. Я викликаю його на ринг!

18:48
Тягнибок: Янукович сьогодні зрадив українців, підписавши кредит на 15 мільярдів. Кожен з нас сьогодні винен Москві.
18:36

Шевченківський райсуд Києва ввечері 17 грудня звільнив активіста Євромайдану, фотографа Олега Панаса.

Про це повідомив народний депутат від ВО "Батьківщина" Михайло Хміль, передає ZAXID.NET.

Також нардеп висловив готовність оплатити штраф в розмірі 850 гривень, який Панас має сплатити за хуліганські дії згідно з угодою зі слідством.

Внаслідок укладеної угоди журналіст не матиме судимості.

18:28

 Олександр Положинський

Друзі, майже від самого початку свого існування наш інфоцентр "Не ЗлиЙ Майдан" проводить акцію "Дзвінок Майдану". Агітуємо киян щовечора кілька годин проводити на Майдані, якщо немає змоги бути там в інший час. Також просимо бувати там хоча би кожну третю ніч. Сам я щодня буваю, коли є в Києві, провів дві повні ночі й багато ночей десь до другої-третьої. Поки ми не виробили чіткого плану інших дій - наша сила в кількісній та якісній присутності на Майдані. В будь-якому випадку, єдність, організованість та самодисципліна стануть нашою силою і в подальшій боротьбі. Пішов на Майдан.

18:19

@superumka Низька ціна на метан-дійсно перемога! Для групи Бойка-Фірташа з їх "Азотами" та тіньовим реекспортом газу.

17:46

 Роман Шрайк

"НАФТОГАЗ УКРАИНЫ БУДЕТ ПОКУПАТЬ ГАЗ У РОССИИ ЗА $268,5 ЗА ТЫСЯЧУ КУБОВ - ПУТИН"

осталось понять по какой цене путин будет покупать украину у януковича.

17:38

Путін: питання вступу України в Митний союз не обговорювалося.

17:25
Запросили Рибака на Майдан;) виявилось, Рибак боїться ходити навіть на власне віче;)
17:15

Путін: питання вступу України в Митний союз не обговорювалося.

17:08

"Газпром" знизив ціну газу для України до $268,5 за тисячу кубометрів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" . "Газпром" і "Нафтогаз України" у вівторок у присутності президентів двох країн підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2029-2019 рік" від 19 січня 2009 року.

17:04

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак відпустив депутатів і пообіцяв у середу поставити на голосування всі питання, які внесе опозиція.

Про це Рибак заявив з трибуни парламенту у вівторок.

"Я вечірнє засідання не відкривав, тому його і не закриваю", - зазначив він.

Спікер пообіцяв внести до порядку денного середи усі законопроекти, які захоче опозиція.

Також Рибак запропонував поставити на голосування постанови про проведення місцевих виборів до 150 органів влади, які накопичилися за тривалий час.

16:45

 ЄвроМайдан – EuroMaydan 

Сьогодні, 17 грудня, українські дівчата піднесли Президентові РФ Володимиру Путіну гарбуза. Близько 50 дівчат провели пікетування Посольства РФ, заспівали там народних пісень та залишили там свою однозначну відмову вступати до Митного Союзу - гарбуз, об'вязаний єврострічками.

 
16:25
Ада Роговцева: Мені ніхто з влади або опозиції не телефонував і ні про що не просив. Прихід на Майдан — свідоме особисте рішення.
16:18

Голова ФПУ поскаржився прем'єру не на дії мітингувальників, а на вимогу суду їх вигнати.

Про говориться в повідомленні на сайті організації.

16:10

16:08...рада заблокована,засідання не починається

16:02

Сергей Горохов: Провал оппозиции на довыборах – это приговор для евромайдана.

15:47

 Michael Piyevsky

Не надо вдаваться в глубины политологии. Достаточно посмотреть на лица Царева и Лукьянова. Жаль Ломброзо не дожил.

15:43
  • Звіт інфоцентру Революційної комендатури Києва, 17 грудня 2013 року, 15:00

    1. Кількість точок:
    • Блокпостів – 5
    • Пунктів мобілізації – 8

    2. Моніторинг трафіку автобусів в напрямку Києва:
    • Гостомельський дорожній блокпост – 6 автобусів з "Беркутом";
    • Одеський дорожній блокпост – 27 автобусів без написів та супроводу;
    • Бориспільський дорожній блокпост - 6 автобусів з правоохоронцями;
    • Броварський дорожній блокпост – 16 автобусів без написів та супроводу. 

    3. Кількість звернень до Пунктів Мобілізації від громадян, типи звернень, приклади:
    • В Комендатуру звернулося 25 громадян. Пропонують свої послуги, хочуть допомагати Євромайдану. Промисловий альпініст, військові, юристи.
    • До пунктів мобілізації звернулося 21 громадянин.
    • Пункт мобілізації біля метро Мінська: п’яні перехожі штовхнули і поламали палатку. Палатку ремонтують, пункт продовжує працювати.
    • Люди продовжують передавати для Євромайдану іжу, одяг та ліки.

    4. Кількість звернень, що надійшли на телефонну лінію концентру, приклади.
    • На гарячу лінію поступило 23 дзвінків
    • Половина дзвінків с метою передати продукти і одяг.
    • Попереджують про рух автобусів з міліцією.

15:25
Пам'ятаєте дзвони Михайлівського у ніч з 10 на 11 грудня? Це він дзвонив. 24 річний Іван. Його підняв телефон о 1-й ночі. За 1 годину 70 дзвінків. Телефонували переважно жінки і плакали. Просили, щоб Михайлівський дзвонив у дзвони. У Івана пропущені тел. з США, Швейцарії, Італії, Польщі і ін.країн. Звідки знали його тел.? Він адміністратор сайту монастиря і на ньому є його контакти. Іван зателефонував наміснику єпископу Агапіту і той дав благословіння. Він дзвонив у дзвони з 2 ночі до 5 ранку. Спочатку сам. А потім приїхали інші хлопці. Усього було 5 чоловік. Дзвонар Іван на 3-му році навчання в аспірантурі київ.богословської академії#Єлюди #maidaners
 
15:16

На спільному засіданні фракції Партії регіонів і уряду в понеділок, міністрів попередили про наслідки невиконання їхніх обов’язків перед суспільством.

Про це заявив депутат-регіонал Владислав Лук’янов в ефірі Радіо Свобода.

"Фракція не обговорювала питання, щоб вийти з фракції. Але ми жорстко вимагали від міністрів, щоб вони виконували свої зобов’язання перед суспільством і повернулися обличчям до громадян і суспільства", - розповів Лук'янов.

За його словами, деяким міністрам навіть погрожували побиттям.

"Більше того, казали, що якщо міністри не розуміють, що вони не на своєму місці, то доходило навіть до того, що дехто з міністрів може бути побитий. Такі розмови я чув", - поділився депутат.

15:09

 Леся Оробець

Чому ми пікетуємо офіси спонсорів та функціонерів Партії регіонів? Відповідь дуже проста - люди мають знати, хто краде наші з вами гроші і платить за розгон Майдану. Існує думка, що Беркуту платимо ми з власних податків. Це лише часткова правда, бо навіть відверті відморозки не будуть чинити злочин, не маючи за це винагороди. Так от, за акцію на Майдані "карателі" отримали додаткове заохочення. І організували їм його саме спонсори Партії регіонів. Ці криваві гроші вкрадені з бюджету завдяки корупційним схемам не раз описаним у ЗМІ. Ці гроші дозволили Олександру Януковичу стати мільярдером, однією з найбагатших людей не лише країни, а й світу. За ці гроші спускав ціпних псів Клюєв. Страх їх втратити спонукав інших спонсорів пожурити владу за Майдан і палець до пальця не вдарити, щоб цю владу зупинити. Саме тому про цей бізнес на крові мають знати всі - громадяни України, журналісти, політики, міжнародні бізнесові кола. І тоді буде дуже чітко зрозуміло - хто є демократом по суті, а хто лише на словах. Не можуть бути демократичними країни, у банках яких ховають криваві гроші. Не місце на демократичному бізнес-ринку як кривавому бізнесу, так і його партнерам. Тому ходили, ходитимемо і будемо ходити в гості до бізнесменів на крові. Вони не сховаються!

15:05

 Старожицкая Мария

Чи буде Майдан вже сьогодні заявлено як голос народу, як віче з його рішеннями, як політичну партію, аби надалі з нею мали діалог як з учасником політичного процесу?! Бо є відчуття у багатьох, що це вже на вчора було потрібно, як для людей на Майдані, так і для майданів на місцях, що є і що будуть створені.

14:41

Президент України Віктор Янукович розраховує, що питання поставок газу з РФ буде відрегульовано на принципах взаємної вигоди. Про це він заявив під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

14:33

 Ruslana Lyzhychko

Закінчила давати свідчення по справі побитих студентів 30листопада.

Допит тривав майже 5годин. Мене одразу стурбувало, що допит проходив по справі досудового розслідування за підозрою Попова О.П. та Сівковича В.Л. у вчиненні злочину, передбаченого частинами 4,5 ст. 27, частиною 2 стаття 365 КК України, Коряка В.В. та Федчука П.М. у вчинені злочину, передбаченого частиною 2ю статті 365 КК України. 
Склалося враження, що побитими студентами цікавилися значно менше, ніж тими, хто і коли ставив звукове обладнання та здійснював охорону студентів.
Моє враження, що справа виглядає більше, як політичне замовлення проти Попова, Сівковича та "Бальківщини".
Це моя особиста суб'єктивна думка. Мене мають повторно викликати і не раз. Сподіваюсь не у такий неофіційний спосіб, як на перший допит через Інтернет.
14:22
 
14:07

Відбувається пікетування офісу Клюєва. Люди скандують "Клюєва на нари, Захарченка - до пари", "Звіра - в клітку!" та інші. Близько тисячі мітингувальників з Майдану прийшли на пікет на вулицю Різницьку з вимогою покарати секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Фото: Демальянс
ФОТО Демальянс
Фото з Facebook Andriy Fishchuk

Активісти збили дерев'яну клітку, куди вимагають посадити секретаря РНБО, якого вважають організатором кривавого розгону Євромайдану у ніч на 30 листопада.

ФОТО з Facebook Andriy Fishchuk

14:03

Представители Януковича попросили Кремль не проводить пресс-конференцию президентов по итогам сегодняшнего подписания росс-укр. документов.

По Украине российский президент будет отвечать на пресс-конференции 19 декабря, а Янукович - в Киеве

13:58

Арсеній Яценюк закликав громадян зібратися 17 грудня на велике Віче , щоб продемонструвати Януковичу, що український народ проти підписання угоди з Митним союзом. 

13:55

Штаб національного спротиву розповсюдив новий список речей, необхідних на Майдані.

Так, серед речей, потрібних євромайданівцям - гаряча їжа, бутербродна нарізка, сир, хліб, консерви, вода, кава, печиво, цукерки, згущене молоко, фрукти та овочі.

Також для господарства містечка необхідні бензин А-95, дрова, військові намети, стеродур, теплий одяг, електробігрівачі, електрочайники, каремати, каски, скотч, подовжувачі, будівельні мішки, пакети для сміття, одноразовий посуд, серветки, ножі для кухні і станки для бриття.

Крім того, Майдану потрібні ліки: герпевір, імет, ібупрофен, корінетек, гівалекс, льодяники від болю в горлі та кашлю.

13:51

Сегодня не только день рождения Николая Азарова, но и папы Франциска. Бывает же.

13:49

Львівська облрада відкликала власні повноваженні, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

Відповідні рішення Львівська облрада ухвалила на сесії 17 грудня, повідомляє ZIK.

Вони доручили управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради вжити вичерпних заходів щодо припинення договірних відносин (договір №12/11 від 24.02.2011) та виселення Львівської ОДА з орендованих приміщень. Йдеться про виселення чиновників ЛОДА з кабінетів на вул. Винниченка, 18, із 1 січня 2014 року.

Василь Пісний та Петро Колодій. Фото: Роман Балук/ZIK
Василь Пісний та Петро Колодій. Фото: Роман Балук/ZIK

13:42

Кількатисячна колона повертається на Майдан Незалежності після пікетування ГПУ і Національного банку. Під стінами НБУ Мірошниченко закликав втілити в життя мрію мільйонів українців. Активісти також виконали державний гімн України.

13:33

Мітингувальники від Генпрокуратури пройшли Інститутською до будівлі Національного банку і зупинились пікетом там. Колоною керує "свободівець" Ігор Мірошниченко. Активісти вигукують "Банду геть!", "Зека - на нари. Азірова - до пари!"

13:28

У Луцьку суд ухвалив рішення щодо активістки місцевого Євромайдану Майї Москвич, якій на 2 місяці одягнуть електронний засіб спостереження. Про це повідомляє "Волинська правда". 

Слідчий і прокурор у справі вимагали для Москвич домашнього арешту з 19 до 7 години та використання електронного браслету.

Сама Москвич не погоджувалась із вимогами слідчих, мотивуючи це тим, що вона згідно Конституції має право на власну думку, а також на її висловлення.

Адвокат активістки Сергій Величко стосовно пошкодження його підзахисною портретів президента заявив, що "від Януковича не надходило заяв, що він вбачає у діях підзахисної особистої образи".

Фото: 4vlada.com
Фото: 4vlada.com
13:24

Засідання ВР 17 грудня, яке тривало 5 хвилин у ФОТОРЕПОРТАЖІ Дмитра Ларіна.

 
 
 
 
13:07

Провайдера, який відключив інтернет "Беркуту" в Броварах, змусили відновити надання послуг.

Про це повідомляє Ain.ua.

Броварський провайдер "Бровіс" відключив інтернет місцевому відділенню "Беркута", коли дізнався про побиття мітингувальників на Майдані.

13:03

Колона з декількох тисяч активістів Майдана підійшла до "Українського бізнес банку", який належить сину діючого президента Олександру Януковичу.

Про це повідомляє  ZN.UA

У цій же будівлі знаходиться й офіс Олександра Януковича.

Мітингувальники попросили вибачення за незручності в автомобілістів і почали пікетування бізнес-центру на вулиці Московській, у якому знаходиться і банк Януковича-молодшого.

Фото ZN.UA. Пикет под офисом Александра Януковича
Фото ZN.UA. Пікет під офісом Александра Януковича

Активісти закликали міжнародне співтовариство ввести персональні санкції проти "Сім'ї" Януковича й "найбагатшого стоматолога у світі", зокрема.

Мітингувальники заявили, що мають намір пікетувати й інші офіси українських олігархів. 

12:46

У Партії регіонів застерігають опозицію від спроб захопити адмінбудівлі. Про це на брифінгу заявив депутат від Партії регіонів Олег Царьов.

За його словами, "опозиція має намір оголосити про рішення щодо введення надзвичайного стану і на підставі цієї неправдивої заяви закликати народ до штурму".

"На Майдані о 6-тій годині вечора готуються оголосити про загальну мобілізацію, нібито уряд оголосив про введення надзвичайного стану, в столицю вводяться війська. Я бачу велику загрозу, щоб під ці заклики не почали захоплювати адмінбудівлі", - сказав Царьов.

Царьов поскаржився, що неодноразово направляв своїх людей у Будинок профспілок, але їх не пустили. Однак "деякі люди" повідомили Царьову "певні дані":

"Зокрема на 5 поверсі Будинку профспілок, мені передали, що лежать люди, усі в однаковому камуфляжі. Нібито вони озброєні. Їхній керівник нібито має прізвисько Меч. Мені сказали, що література, яку вони читають це "Білі вовки".

11:55

Президент Віктор Янукович відбув у Росію для зустрічей із владою й участі в засіданні українсько-російської міждержавної комісії.

Про це повідомляють "Українські новини".

На шляху до аеропорту "Бориспіль" його кортеж очікували з пікетом активісти Євромайдану – однак президент, швидше за все, прилетів туди вертольотом.

11:54

 Ольга Лаппо

Подзвонив знайомий. Каже, що вертоліт Януковича щойно пролетів на Бориспіль. Дорогами Києва він вже боіться іздити?
11:37

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко наголошує, що вибори президента мали би відбутися у березні 2014 року. Про це він сказав у коментарі журналістам, після дострокового закриття ранкового засідання парламенту, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що на "круглому столі" президент Віктор Янукович сказав, що він "не боїться дострокових виборів".

"Так хай доведе це на чесних виборах, які повинні відбутися. Я впевнений в тому, що вони повинні відбутися в березні 2014 року", - сказав Кличко.

У той же час лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив думку, що наразі немає жодних підстав говорити про дострокові вибори.

"На сьогоднішній день немає жодних підстав говорити про те, що дострокові вибори можуть бути за якоюсь із гілок влади. Це просто дурість, незнання законів і піар акція", - сказав він на брифінгу у ВР.

11:03

Близько тисячі активістів Євромайдану вранці 17 грудня почали пікетувати будівлю МВС України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Демонстранти вимагають відставки глави відомства Віталія Захарченка та припинення кримінальних провадженнь проти учасників Евромайдану.

"Захарченко, як людина честі, а ми в це віримо, повинен написати заяву про звільнення з посади глави МВС після того, що сталося з його підлеглими. Ми не віримо, що він про це не знав, а якщо не знав, то тим більше він повинен піти, тому що він не контролює силовиків", - заявив один з координаторів Евромайдану.

За його словами, пікетувальники також вимагають припинення кримінальних проваджень і переслідувань учасників протестів.

фото Оксани Коваленко via Twitter 

Люди скандують "Банду - геть!", "Міліція з народом!", "Відставка!".

На шляху до будівлі МВД учасники колони провели короткі пікети будівлі Нацбанку і офісу Партії регіонів.

В даний час на Евромайдані знаходиться до 2 тис. людей.

10:56

Опозиції не вистачає лише 19 голосів для позитивного голосування за відставку уряду.

Про це заявив на брифінгу у вівторок лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

На його думку, "якщо буде зібрано 226 голосів, це буде ще однією додатковою підставою, не чекаючи рішення парламенту підписати указ про відставку уряду".

09:32

Спикер Верховной Рады Владимир Рыбак открыл утреннее заседание парламента из сессионного зала в окружении депутатов от Партии регионов, поскольку оппозиция заблокировала президиум и трибуну.

Он объявил, что дает поручение бюджетному комитету внести в четверг законопроект о госбюджете на 2014 год.

Спикер планирует предложить депутатам рассмотреть проект госбюджета по сокращенной процедуре.

Рыбак призвал депутатов к работе, и объявил заседание закрытым. Оно длилось не более 5 минут.

09:21

Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів з результатами повторних виборів народних депутатів у п’яти одномандатних округах, що відбулись 15 грудня.

Згідно з даними сайту ЦВК, в одномандатному виборчому окрузі № 94 Київська область) переміг самовисуванець Руслан Бадаєв, за якого проголосували 58,25% або 53 тис. 363 виборця.

В ОВК № 132 (Миколаївська область) переміг самовисуванецьМикола Круглов – 47,85% або 32 тис. 947 виборців.

В ОВК № 194 (Черкаська область) переміг самовисуванець Михайло Поплавський – 53,54% або 37 тис. 331 виборець.

В ОВК № 197 (Черкаська область) переміг Леонід Даценко("Батьківщина") – 63,51% або 33 тис. 372 виборці.

В ОВК № 223 (Київ) переміг самовисуванець Віктор Пилипишин – 44,89% або 34 тис. 684 виборці.

09:12

Депутати блокують трибуну і президію Верховної Ради у вівторок зранку. Про це повідомляє фотокореспондент "Української правди".

Раду блокують. Фото Дмитра Ларіна
Раду блокують. Фото Дмитра Ларіна

08:55

Близько двохсот активістів Майдану пікетують Бориспільську трасу, якою президент Віктор Янукович їхатиме до аеропорту для відбуття до Москви.

Активісти стоять біля повороту на аеропорт "Бориспіль", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Кортеж Януковича пікетують на шляху до Борисполя
Януковича пікетують: "Повертай у Європу". Фото прес-служби "Батьківщини"
08:18

Народний депутат Андрій Парубій зі сцени Євромайдану і пізніше у Facebook заявив, що в нього була інформація про можливий штурм Євромайдану о 4-й ранку через поїздку до Москви президента Віктора Януковича.

Попри те, що інформація не підтвердилася, на Євромайдані тримали посилену оборону, бо були дані, що до Майдану Незалежності стягують силовиків. Пізніше Парубій зауважив, що їх відправили до казарм.

Станом на 8 ранку на Майдані залишається кілька тисяч осіб. Активісти сплять у наметах, гріються біля бочок із вогнем, танцюють і співають.

08:13

Прем'єр Микола Азаров готовий ініціювати кадрові ротації в уряді наприкінці січня 2014 року.

Про це повідомляють джерела Української правди з посиланням на слова Азарова, сказані в ході зустрічі з фракцією Партії регіонів в понеділок.

За словами джерела, депутати скаржилися Азарова, що змушені віддуватися за корупцію в уряді.

 наболілим поділився і регіонал Вадим Колесніченко. "Мене висаджують з таксі, коли впізнають, хто я такий", - з посиланням на Колесніченка повідомляє джерело Української правди.

04:55

Олександр Голубченко виконуватиме обов'язки голови Київської міськадміністрації у той час, поки Олександр Попов буде відсторонений від посади.

04:14

У Раду внесли проект постанови з вимогою до Януковича звільнити Азарова.

01:38

Кличко офіційно призупинив спортивну кар'єру.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде