Марш миллионов. ОНЛАЙН

Воскресенье, 8 декабря 2013, 10:14

У неділю на Майдан Незалежності в Києві зибралося близько мільйона  людей.

Українську владу закликають негайно визволити активістів, протиправно утримуваних під вартою, домогтися виведення спецпризначенців з вулиць Києва та інших міст і унеможливити насильство щодо мирних демонстрантів.

Протестуючи оточили весь урядовий квартал, перекрили весь рух по Грушевського. Почали встановлювати наметові містечка. 

Сортировать
22:59

Анатолій Гриценко

Не для цього ми з Вами вийшли на Майдан...

Любомир Гузар, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, ректор Могилянки Сергій Квіт, письменник Юрій Андрухович... Дуже поважні й мудрі люди сьогодні вийшли з нами на Майдан, правда? Їхнє слово-звернення до Громадян - про цінності та європейські устремління, про відвовідальність і ненасилля - усіх надихало і небайдужим не залишило нікого. Так мені здавалося...

Ідолу-Ульянову (Леніну) давно не місце у нашій столиці, це кожній розумній людині ясно. Але - руйнувати його саме ЗАРАЗ, у вкрай напружений, кульмінаційно-критичний момент Майдану? Без жодного погодження зі штабом Майдану? Під галасливо-істеричне "смерть ворогам", "комуняку на гиляку" та "Україна понад усе"? Хіба таке - Європа і наш шлях до неї? Хіба таке - Європейський Майдан і хіба задля такого ми з Вами на Майдані об'єдналися? Під такими лозунгами і з такими вимогами ми на Майдан вийшли? Ні!

Чиї настанови виконували оті хлопці в масках, скидаючи монумент і волаючи "смерть, на гиляку, понад усе"? Напевно не кардинала Гузара та його колег - моральних авторитетів з "Ініціативи 1 грудня". Когось іншого... У підсумку, на догоду не Україні - Кремлю, який найбільш зацікавлений у розколі, а не в єдності України. Не варто подібними руйнаціями полегшувати Кремлю його руйнівну роботу.

22:35

ЄвроМайдан 

#ЄвроМайдан На Майдані сформували "сотні" з мітингувальників, щоб забезпечити постійне блокування урядового кварталу. Людей на основних точках блокування планується змінювати кожні три години.
22:21
Одне з вражень дня - розповідь в штабі опозиції: прийшла старенька скромно одягнена жінка і гордо протягнула на потреби #Євромайдану кілька купюр: "це я на мітингу в Маріїнському для вас заробила!"
21:57
#ЄвроМайдан вид сверху. Попытались систематизировать расширение территории блокады.
 
21:39
 
21:29
 
21:25


Тетяна Даниленко

Щоб ви розуміли: ЖОДНОГО міліціонера біля Леніна зараз немає. Жодного. Проїжджаючи, всі сигналять. Народу - чоловік 500 тих, що співають гімн, кричать "слава нації - смерть ворогам", "героям слава", "Україна понад усе". Хтось рубає Леніна. За кожним шматочком вгору здіймаються сотні рук.
21:21


Юрій Луценко

Падіння пам'ятника Леніну є візуальним завершенням УРСР. 
Скінчилося проживання в радянському бараку, злегка прикрашеному жовто- блакитними прапорами. Починається закладення фундаменту нової України. 
Головне - щоб Янукович усвідомив це. Зараз він робить вибір між Путіним і Майданом. Дуже важливо, щоб барикади навколо Кабміну встояли. 
Тому звертаюся до 500 тисяч київських студентів: усі на прогулянку на Печерськ!!!
Звертаюся до киян: приїдьте автомобілем о 5 ранку на Грушевського, Інститутську, Шовковичну. 
Доведіть Межигірським старцям, що їх час пройшов. 
Це - наша країна.
20:17
 
20:16


Mustafa Nayyem

Снос памятника В.И.Ленину - это вандализм и варварство. Бороться с памятниками, прикрывая лицо масками, намного легче, чем прийти к власти и демонтировать памятник законным решением местного совета.
20:11
 
20:02


Мария Жартовская

Пытались попасть на митинг регионалов по журналистскому удостоверению. "Беркутовец" уперся: не пущу, у меня приказ. На слова о том, что он нарушает закон и препятствует журналисткой деятельности не реагировал. Позже сказал, чтобы шли к другому концу шеренги. Там мол, пустят. А там молодые ребята лет по 18-19. Опять приказ никого не пускать, только уже с улыбкой. Почти с народом  А тем временем для поддерживающих власть выступала "лауреат международных конкурсов Мишель". Пела "Рідний край".
19:52


Iryna Gerashchenko

Щодо Леніна. Я особисто ( як і партія УДАР) вважаю, що зараз потрібно зосередитися на боротьбі з режимом, а не пам'ятниками, це була точно не ініціатива Євромайдану. Але з іншого боку, давно вже пора було позбутися цих привидів комунізму. Будемо вважати це помстою коммі за неголосування за відставку кривавого і зрадницького уряду Азарова)
19:39

Мітингувальники затримали співробітника УДО капітана Івана Літвака зі зброєю, який провокував міліцію.

Удошник у цивільному, але каже, що він при виконанні.

За словами мітингувальників, у Літвака при собі була табельна зброя, навушник та інші пристрої.

За словами мітингувальників, він підійшов до кордону міліції і людей, які стояли між міліцією та мітингувальниками. Почав намагатися пройти через кордон. Накинувся на міліціонерів, почав виштовхувати їх, - розповіли мітингувальники.

19:39
Завалити Лєніна отак як сьогодні - це ще один лєнінський вчинок. Коли революційна доцільність стає важливішою за законну процедуру - це крок від Європи, а не до неї.
19:10

Відео як повалили пам'ятник Леніна; ФОТОРЕПОРТАЖ та інші ВІДЕО тут

18:47

Завтра открываю счет, для восстановления памятника Ленину в Киеве.Внесу на счет 50000гр.Все,кто презирает вуек за их тупизм,присоединяйтесь.

Судя по мнению твитт сообщества 50000гр на восстановление памятника Ленину мало. 100000гр и все,что соберут харьковчане,передадим Киеву!

18:28

Ще одне фото поваленого Леніна, ФОТОРЕПОРТАЖ та інші ВІДЕО тут

 Фото Дмитра Ларіна, УП
18:18

Igor Lutsenko 

ну що, можете мене привітати, я вже на нелегальому положенні. Щойно повідомила конс"єржка з дому, що троє міцних молодиків проривалися до мене в квартиру. доведеться тепер ночувати в наметовому містечку. назад за грати не особливо хочеться. особливо зараз, коли так весело.

 
18:06
#ЄвроМайдан УВАГА! Групи ультраправих радикалів, переважно у масках, щойно звалили пам'ятник Леніну на бульварі Шевченка, запалені файери, кричать "Слава нації - смерть ворогам" та "Україна - понад усе". Серед натовпу багато мітингувальників у символіці партії "Свобода". Закликаємо мирних мітингувальників не піддаватись на провокації.
"Люди підчепили його тросами і потягнули", - розповідають очевидці.
"Леніна нема и Януковича не буде", - додав хтось з мітингувальників. 
17:45

Фото Дмитра Ларіна

 
 



17:21

Myroslava Gongadze

Сьогодні Американське Громадське Радіо подає події в Україніу блоку головних новин дня , що дають на початкукожної години. NPR як і CNN маютьсвоїх кореспондентів в Києві, якіпередають з місця події.

17:16

Vasyl Gatsko@Vasyl_Gatsko

Вже декілька днів на кухні табору Демальянсу працює Анатолій Борсюк Вчора прийшов разом з дружиною #Євромайдан

 

17:07


Виктория Сюмар

Сьогодні Янукович побачив, що само не стухне. І... зробив чергову помилку - кримінальну справу про захоплення влади від СБУ. Це гра нервів та адекватної реакції на ситуацію. ПрогрАє той, в кого нерви здадуть і хто застосує силу. Витримки нам...
16:59

Прихильники Партії Регіонів не зрозуміли кохану Кличка

16:58

У Києві вулицю Лютеранську, що перпендикулярна до Банкової, у неділю вдень почали барикадувати мітингувальники.

Станом на 6:30 на перехресті Банкової та Лютеранської встановлено 4 військових намети.   

Фото Михайлини Скорик
Фото Михайлини Скорик

Раніше, близько 15:55, вулицю Круглоуніверситетську, що неподалік від Адміністрації президента, мітингувальники перекрили клумбами – тож місцеві мешканці не могли потрапити додому.

Однак після довгих вмовлянь правоохоронців місцевих почали пропускати по документах.

В’їзд із Лютеранської на Круглоуніверситетську теж блоковано.

На перехресті Шовковичної та Богомольця теж уже стоять 3 намети, машина зі звуковою апаратурою, перехрестя обтягнуте колючим дротом. Люди гріються біля бочок із вогнем, звучить музика. 

16:50

Служба безпеки України розпочала розслідування у зв'язку із діями, що спрямовані на захоплення держвлади в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-центр СБУ.

"За фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади, Головне слідче управління Служби безпеки України розслідує кримінальне провадження", - сказано в повідомленні.

16:47
Беркут охраняет сторонников регионалов. По-моему мы были единственными, кто оказался в Мариинском парке бесплатно))
Ул. Грушевского, отель Киев.
 
16:43

А тим часом у Росії прокремлівське телебачення розповіда, що на наш марш мільйонів вийшли кілька "сотень людей", а "протестний накал сходить нанівець". Саме тому, на слова ведучої поставили відео того, що наразі відбувається на Майдані.

16:35

Українці Валенсії і прилеглих містечок у неділю вдень вийшли на центральну площу під ялинку підтримати український євромайдан.

На площі зібралися понад 200-300 людей.

"Якби влада так повела себе в Європі, їм би сьогодні не було місце в тій державі, ані їм, ані їхнім дітям", - розповіла "Українській правді" одна з організаторів українка Наталя Філенко.

Під час акції люди збирали підписи під петицією до Європарламенту.

 
16:33


Виталий Сыч

Пробрались в Мариинский парк к сторонникам Партии Регионов до того, как Беркут выставил оцепление по периметру.

Удивительное зрелище: выступающий возле Рады долго и эмоционально говорит, призывает к поддержке законной власти, а в ответ - тишина. Полная. Толпа молчит.

Сторонники Регионалов состоят преимущественно из двух категорий: бабушки и молодые ребята, которые, судя по всему снимались в сериале Ликвидация. И те, и другие одеты крайне бедно. Все цвета кроме черного и коричневого - признак гомосексуализма.

16:25

Карта событий в Киеве и расположение протестующих http://www.cityband.com.ua/ 

 
16:21
 
15:57
 
15:52


Mykhailyna Skoryk

Всі арки на Шовковичній перекриті відомчими автобусами.
 
15:49

Зйомки з 17 поверху готелю "Київ". Підходи до Верховної Ради заблоковані десятками автобусів із Беркутом. Бо на дворі - #ЄвроМайдан

 
15:38
Автозаків тут кілька. #євромайдан
 
15:32
Майданбайтери під Верховною Радою. Пєчальноє зрєліщє. Люди підходять до них, фотографують, знімають на відео як якихось звєрюшек у зоопарку 
 
15:29
 
15:25
На вул. Інститутській, на початку Кловського узвозу, починають встановлювати нові намети! Народ будує барикади!
Євромайдан розширює свої володіння! 
 
15:19
ЦЕ КЛЮЧОВЕ ВІДЕО ВСІЄЇ РЕВОЛЮЦІЇ! Відчайдуха зняв Марш мільйонів в Києві з ялинки на

15:16
Силы самообороны Майдана окружили все органы власти. Тысячник - Андрей Парубий возле парламента: "Янукович не получит больше ни капли крови, ни одного насильственного действия, но больше мы не отступим". Майдан выставил ультиматум Януковичу: - отставка правительства Азарова, арест министра ВД Захарченко за насилие против мирных студентов в ночь на 30 ноября и освобождение всех задержанных. После этого Штаб национального сопротивления готов обсуждать детали цивилизованной перезагрузки власти.
15:14


Mykhailyna Skoryk

Два мітинги пішли на об'єднання

 
 
15:06
Окрім масованих кібер-атак на сайти, захарченкообразні почали знищувати відео-факти звірячих дій Беркута і на ЮТюбі, і на інших ресурсах. Прохання до всіх, хто має свої власні "акаунти" - зробіть власний і масовий перепост усіх відео-свідчень та хроніки 30 листопада, камер відео-спостережень тієї ночі та відео з 1 грудня вул.Банкової. Рукописи не горять.
15:05


Andriy Kulakov

УТ-1 поступово прокидається. Пряме включення з Майдану. З верхньої точки. Панорама величезної кількості людей. Ведучий на словах не каже цифр, але кілька разів сказав: "Зараз на Майдані людей справді дуууууууууже багато".
14:57
У Василькові знову тривога. Спецпризначенці з "Тигру" знову завантажуються в автобуси. Людей мало. Прохання репостити і надати посильну допомогу. Хто може - будь-ласка чим дуж на Васильків до коледжу ВПС. Вулиця Декабристів, 40!
14:55

Біля Будинку офіцерів разом з міліцією зробили коридор між протестувальниками і 'регіоналами'. Все мирно

 
14:54
 
14:48
 
14:45


Тарас Березовец

Янукович має обрати: або Межигір'я, або Азаров. Як на мене, для Фьодорича вибір очевидний. Своє Межигір'я ближче до тіла.
14:29

Мітингувальники пікетуватимуть увесь урядовий квартал.

Про це повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зі сцени на Майдані незалежності.

У свою чергу Олександр Турчинов повідомив, що колони підуть до всіх урядових будівель і там "розіб’ють наметові містечка".

ЄвроМайдан  

#ЄвроМайдан Депутат Андрій Шевченко: Ми починаємо мирне блокування урядового кварталу. Усі ключові адміністративні будівлі будуть в мирній облозі.
14:23

8 грудня. Київ. Майдан. Народне віче.
 
14:17

Mustafa Nayyem

13 декабря в Киев должен приехать Борис Гребенщиков.
Его концерт запланирован в Октябрьском дворе, который сейчас занят протестующими.
Предлагаю всем вместе предложить БГ прийти на #ЄвроМайдан и разогнать в сети хештег #БГнаМайдан во всех соцсетях.Пишите ему все, пишите и он придет).
14:14
 
14:09
Повідомлення: від Майдану Незалежності до м.Арсенальна не працює мобільний зв"язок!!! Домовляйтесь про місце зустрічі заздалегідь, або про місце, де вас можна буде знайти, щоб ваші друзі не хвилювались, що ви зникли.
13:40

Опозиція обіцяє заблокувати Межигір’я, якщо протягом 48 годин уряд Миколи Азарова не буде в відправлено у відставку.

Про це сказав депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський на чолі колони опозиції, яка вирушила до Адміністрації президента від мітингу на Майдані Неазлежності.

"Янукович, ми тобі даємо 48 годин. Якщо за цей час Захарченко не буде арештований, якщо уряд Азарова не буде відправлено у відставку, якщо не буде звільнено політв’язнів – ми ідемо на Межигір’я", - заявив він.

13:38

МВС закликає не підбурювати громадян на вчинення злочинів

На Майдані Незалежності від народних депутатів України від партії "Батьківщина", зокрема, Сергія Пашинського лунають заклики штурмувати органи державної влади. Станом на 13.00 в МВС є інформація, що близько 200-т молодиків у центрі міста екіпіруються масками, газовими балончиками, палицями, пляшками із запальною сумішшю та збираються рушити в сторону Адміністрації Президента та Кабінету міністрів України.

МВС нагадує про кримінальну відповідальність за такого роду дії та закликає не підбурювати громадян на вчинення злочинів.

13:37

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко запропонувала Євромайдану план дій по зміні влади в країні.

Таке звернення зачитала донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко зі сцени на Майдані незалежності.

"Моя перша порада – не розпилюйте силу вашого удару, не витрачайте свою увагу на дрібних шісток режиму. Сконцентруйте всі свої плани, всі дії, всю силу на одному єдиному – на достроковому усуненні від влади причини всіх бід в Україні, автора та очільника авторитаризму й корупції - Януковича", - закликала вона.

После обращения Тимошенко ясно, почему из всех лидеров оппозиции сидит именно она.

13:35

На Народному Віче на Майдані Незалежності у Києві екс-глава МВС Юрій Луценко заявив, що люди щодня будуть блокувати нову адмінбудівлю, доки не звільнять Азарова та підпишуть угоду з ЄС.

"Сьогодні заблоковані Кабмін, Верховна Рада та адміністрація президента. Кожного дня ми будемо блокувати по черговому приміщенню, доки Янукович не зрозуміє – настав час змін. Підписання угоди про асоціацію та відставка уряду – це перше, що ми вимагаємо від влади, і без цього усі майдани країни не розійдуться. Ми відвойовуємо свою Україну у межигірської банди", - заявив Луценко.

13:34
Беркут перегруппировался
 
13:01
Дочка Тимошенко зачитує послання Юлії Тимошенко: мета #Євромайдан - негайне усунення Януковича з поста президента України. Майдан скандує "Відставка!"

Янукович - тиран, який має відповісти за кожну каплю крові, за чотири останні роки свого свавілля.

12:57
 
12:47

 
12:45

Мирослав Попович на #ЄвроМайдан: Кров дітей 30 листопада на Майдані позбавила уряд морального права керувати країною.

12:37

Народне віче на Майдані незалежності розпочалося із молебну. Молебен провели представники церков. Мирослав Попович зачитав звернення від Групи "1 Грудня".

Люди продовжують прибувати. Підходи до Майдану теж заповнені мітингувальниками. Столичне метро перевантажене.

 
12:35

Віталій Уманець

Народу все більше на ‪#‎євромайдан‬'і 

Людей просто море!

12:32
 
12:26

Осман Пашаев

На Майдане уже 200 тысяч и люди продолжают идти
 

12:11

Тим часлм міліція нарахувала на #ЄвроМайдан 5 тисяч мітингувальників)...

12:04
 
 
11:55
 
11:55

Народ підходить і підходить!

 
11:53


Oksana Skytalinska

Не дай Бог сьогодні хтось не прийде на Майдан, потім не плачте.

Взувайтеся і одягайтеся зручно і багатошарово, обов'язково теплі шалики, беріть шоколад, бутерброди, в термосі чай, сухі серветки. 
Вірмо у перемогу і ми переможемо!
11:50
 
11:47

Пікетувальники - активісти з Євромайдану - залишили територію біля Кабінету міністрів України, де вони перебували з 2 грудня.

Станом на 11:40 біля центрального входу до будівлі Кабміну немає жодного організованого пікету мітингувальників, повідомляє УНІАН.

Кабмін посилено охороняється, в тому числі його вхід залишається заблокований міліцейськими автобусами. 

До перетину вулиць Грушевського та Садової рушила колона солдат Внутрішніх військ МВС у спецобладунках чисельністю близько 200 осіб.

Вони шикуються безпосередньо на розі цих вулиць. Вулиця Грушевського також залишається заблокованою автобусами з міліцією, також заблоковано вул.Липську біля готелю "Національний". За автобусами правоохоронці монтує гучномовці. 

11:43

В метро безліч народу, що прямує на #євромайдан перемозі бути!

11:25
Во дворе соседи хором гимн поют ) Капец, никогда такого раньше не было
11:14

Регіонали зібрали своїх прихільників у Маріїнському парку під лозунгом "Побудуємо Європу в Україні".

Мітингуючі заявляють про підтримку курсу президента і виступають за мирне вирішення ситуації, що виникла в країні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Присутні засуджують дії лідерів опозиційних сил , спрямовані на розкол суспільства.

У прес-службі Партії регіонів заявили, що "на підтримку курсу президента прийшли висловитися 15 тисяч мітингуючих".Перед учасниками акції виступають народні депутати від ПР та партійні активісти з регіонів.

Мітинг як завжди за огорожею, по спецпропускам.

 
10:59

На Майдані Незалежності в Києві збираються люди. Марш розпочнеться о 12.00.

Українську владу закликають негайно визволити активістів, протиправно утримуваних під вартою, домогтися виведення спецпризначенців з вулиць Києва та інших міст і унеможливити насильство щодо мирних демонстрантів.

 
Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде