30 января. Мороз крепчает

Четверг, 30 января 2014, 11:12

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак у четвер підписав скандальний закон про амністію учасників масових акцій, а також закон про відміну законодавчих актів, прийнятих 16 січня.

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов, який зник в ніч з 22 січня, через тиждень 30 січнязнайшовся в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом.

Сортировать
23:57
 Анатолій Гриценко
Щойно говорив з Дмитром Булатовим. Головне, живий! Усі ці дні його катували, різали, розпинали. Каже, росіяни. Деталі розповість сам, пізніше.
Усе тіло болить, з порізаного вуха ллється кров... Але духом сильний! На слова підтримки бадьоро відповів: Слава Україні! В тяжкий час я мріяв, що вирвуся і ми з Вами, Анатолію Степановичу, сходимо разом на рибалку! Тепер напевно сходимо) Зараз син Олексій разом з другом з Автомайдану везуть Дмитра в надійне місце, надати допомогу.Побажаймо йому швидкого одужання!
 
23:52

Булатов розповів, як викрадачі катували його.

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов, який зник в ніч з 22 січня, через тиждень 30 січня знайшовся в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом.

Як розповів сам активіст, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали - він має проколи на руках, передає кореспондент ТСН.

Булатов не знає, хто його викрав, але зауважив, що чоловіки розмовляли з російським акцентом.

Після тривалих катувань його вивезли та викинули з машини. Жорстоко побитий чоловік йшов селом, стукаючи у всі двері, коли нарешті його впустив один з місцевих жителів.

Від нього Булатов подзвонив своїм друзям, які вже забрали його в Київ.

Фото Олексія Гриценка
Фото Олексія Гриценка

Наразі активіст знаходиться в клініці "Борис".

За інформацією депутата Петра Порошенка, який бачився з Булатовим, лідера автомайдану катували протягом всього часу, тобто 8 днів, передає Громадське телебачення.

Окрім того, відомо, що активіста постійно тримали у темному приміщенні та із зав'язаними очима. Останні два дні його не годували. 

Примітним є те, що село Вишеньки знаходиться недалеко від села Гнідин, де знайшли мертвим активіста Юрія Вербицького і де викинули викраденого активіста Ігора Луценка.

20:29

 Юрій Стець

Попередня інформація, БУЛАТОВ ЗНАЙШОВСЯ!!! НІБИ ЖИВИЙ!!! Поки все.... Буду інформувавть...
20:18

Янукович лукавит о выполнении требований, переговоры надо продолжить - "Удар"

19:51

Царьов: Бійці на межі, вони чекають команди на зачистку Майдану.

"Бійці сьогодні перебувають на межі психологічній… Вони, виконуючи всі команди керівництва, зараз їх виконують максимально жорстко. Вони чекають команди на зачистку Майдану", - заявив Царьов.

19:49

За два місяці протестів постраждали більше 1 200 мітингувальників – КМДА.

18:55
 
18:48

Львів'яни-вихідці зі сходу України звернулися до мешканців Донецька, Херсону, Луганська, Дніпропетровська, Харкова та усіх інших міст сходу та півдня, заходу і сходу.

18:36

На Півдні і Сході барикадують ОДА і чекають "бандерівців".

У Луганську В будівлі обласної адміністрації розмістили "Беркут" із запасом їжі та води.

У Херсоні "Білий дім" уже четверту добу "захищають" силовики і "дружинники" від кількох десятків мирних демонстрантів.

У Миколаєві губернатор і голова облради кілька днів активно заявляють про те, що  область їдуть "погромники" і "вандали".

18:14

Так званий законопроект "про заручників" ухвалено за допомогою шантажу, шулерства та кнопкодавства, - заявляють в опозиції.

Заяву підписали лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, - повідомляє прес-служба "Батьківщини".

17:42

"Регіонал" Олег Царьов упевнений, що двох протестувальників – вірмена й білоруса – убили не на Грушевського, а в іншому місці, а потім принесли в епіцентр протистояння.

Про це він заявив в інтерв'ю російському каналу "Дождь", говорячи про можливості виходу з кризи після ухвалення провладного закону "про амністію".   

17:15
фото Sergey Glazgo для Громадського 
17:06
 
17:04

В Українській Гельсінській спілці з прав людини кажуть, що законом про так звану "амністію", прийнятим у середу, Верховна Рада ставить Україну в один ряд із піратами та терористами.

Про це йдеться у заяві УГСПЛ.

16:49

На честь Юрія Вербицького назвуть одну з вершин на Кавказі.

16:45

Фірташ вперше відреагував на Майдан: закликає до компромісу.

"Жорстке протистояння показало: коли різні сторони не чують один одну - під загрозою опиняється найцінніше - людське життя. Межа, на жаль, перейдена ", - завив Фірташ.

16:40

В опозиції заявляють, що законопроект про амністію, проголосований більшістю у середу, не був остаточно узгоджений з опозицією, як про це стверджує влада.

Про це "Українській правді" повідомив депутат від Батьківщини Леонід Ємець.

16:25

"Я вірю в мій дивовижний народ і знаю, що він знайде мирне рішення".

 
16:07

Бійці ВВ в Маріїнському парку розважаються футболом і катаються з гірки на щитах.

15:59

Апеляційний суд міста Києва повернув Володимиру Смірнову, який їздив у Межигіря 29 грудня, водійські права.

15:01

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

Сьогодні активісти Громадського сектора #ЄвроМайдан'у нагадали, що непокарене зло має властивість зростати.
 
14:37

Трасу Одеса-Київ перекрили бетонними блоками.

 

14:30

Опозиція давала згоду підтримати прийнятий Радою законопроект про "амністію" активістів, стверджує міністр юстиції, член робочої групи з врегулювання політичної кризи Олена Лукаш.

Про це вона заявила на зустрічі з іноземними послами в четвер у Міністерстві закордонних справ України.

"Після узгодження тексту законопроекту почалося його тиражування та підготовка до підписання всіма сторонами. Проте через кілька хвилин лідери опозиції змінили свою думку і фактично перервалися переговори", - пояснила Лукаш дипломатам.

14:16

Квасьнєвський розповів, як розпадається команда Януковича.

14:14

Міністерство внутрішніх справ шукатиме активістів, які "переховували зброю в буханках хліба".

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

У МВС вже "не виключають, що саме з цієї зброї було вбито декількох учасників масових заворушень на вулиці Грушевського".

Слідчі опиратимуться на відеоролик, оприлюднений в Інтернеті 28 січня.

У "Правому секторі" назвали провокацією заяву МВС про розповсюдження зброї в буханках хліба, якою начебто і могли вбити протестувальників на Грушевського.

13:58
 
13:38

Учнів школи в центрі міста тимчасово перевели в іншу через спалювання покришок.

13:37

Рибак підписав скандальний закон про амністію.

13:27

З планшету журналіста "Громадського телебачення" Богдана Кутєпова, який спершу викрали на "Антимайдані", а потім повернули йому, витерли всю інформацію.

Крім того, повідомив Кутєпов, йому досі не повернули акредитацію Верховної Ради, та й свої окуляри йому доведеться шукати, очевидно, у Маріїнському парку.

13:25

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні.

 Iryna Gerashchenko
Резолюцію " Функціонування демократичних інститутів в Украіні" прийнято 115 голосами ЗА. Мабуть, вперше така жорстка одностайність у залі. Проти - тільки росіяни і делегаціі, що в іх традиційній сфері впливу ( в цю сферу вони так наполегливо тягнуть нас)....ПАРЄ засуджує ескалацію насильства під час протестів євромайдану, що призвела до щонайменше 5 жертв. Закликає владу вступити у відкриті , чесні та ефективні переговори з опозицією щоб віднайти широкий консенсус. Нагадує РФ про іі зобов'язання відмовитися від тиску на інші краіни. Закликає владу утриматися від спроб насилно знищити мітинги. Особлива занепокоєність - повідомленням про тортури і жорстке поводження з протестувальниками з боку прес- служб. Не може бути безкарності за ці діі. Жорстка критика законів від 16.01 і способу іх прийняття. Самі закони називають контраверсійними і антипротестні, визнає, що ВР внесла свіц внесок до ескалаціі конфлікту. На квітневій сесіі можуть бути розглянуті санкціі щодо позбавлення права голосу украінськоі делегаціі.
13:22

АМНІСТІЮ ВИМІНЮЮТЬ НА ЗВІЛЬНЕННЯ ВУЛИЦЬ.

Представник президента у ВР Юрій Мірошниченко брехав про позиції закону про амністію, які протиснув президент Віктор Янукович, і які містять вимогу звільнення і автошляхів.

Такий висновок можна зробити з коментаря міністра юстиції Олени Лукаш щодо прийнятого закону.

"Йдеться про звільнення від кримінальної відповідальності та від відбування адмінарешту й гарантію їх застосування у вигляді: звільнення усіх будівель чи приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зайнятих у місті Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту, а також допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, і зняття інших перешкод для належного функціонування зазначених об’єктів", - сказала вона.

За її словами, гарантією також є "розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту; розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів тощо у місті Києві та інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту".

13:18

У Фастові повалили пам'ятник Леніну.

12:49

Захарченко заявив про ще одну смерть: Капітан не витримав напруги.

12:43

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак підписав закон про відміну законодавчих актів, прийнятих 16 січня.

Про повідомляється на сайті парламенту.

12:38

Міські комунальні служби звернулися до учасників акцій протесту з проханням розблокувати роботу Київської міської ради та КМДА, лякаючи "техногенною катастрофою".

12:30

"Не стріляйте в медика!". Студенти Богомольця і лікарі пройшлись ходою на Майдан

 
12:23

Депутат-регіонал Вадим Колесніченко зареєстрував новий закон про "організації, які отримують фінансування з-за кордону", куди включив і ЗМІ.

12:16

Обама готує фінансові санкції проти українських чиновників і керівників протесту, відповідальних за можливе поновлення насильства на вулицях України.

Про це пише агентство Reuters з посиланням на помічників американських конгресменів.

12:09

Активіста Артура Ковальчука, якого затримали за нібито причетність до заворушень на Грушевського, випустили під домашній арешт.

Про це із зали суду повідомила депутат Леся Оробець.

11:54

"@insider_ua: Вчителі в школі ставлять двійки за поведінку ... - via Тихолаз Ігор

 
11:47

Губернатор Харківщини Михайло Добкін та депутати обласної раді від фракції Партії регіонів прийшли на пленарне засідання в чорних футболках з написом "Беркут".

11:05

Янукович пішов на лікарняний.

10:11

Депутати від фракції "Свобода" збираються опротестувати ухвалений Верховною Радою закон про амністію учасників Майдану.

09:59

Автор закону про амністію Юрій Мірошниченко заявив, що дія цього закону поширюється лише на учасників мирних акцій протесту.

"Підпадають під дію цього закону тільки мирні протестувальники", - заявив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, даний закон ухвалювався у Верховній Раді у середу без обговорення. В опозиції вже заявили, що влада для набуття ним чинності висунула умови, які Майдан не виконає.

Закон "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань" уже опубліковано на сайті парламенту.

Він вводиться в дію лише з дня появи на сайті Генпрокуратури інформації про звільнення протестувальниками всіх адмінбудівель і розблокування вулиці Грушевського. Також повинні бути розблоковані інші вулиці, площі, провулки, бульвари в Києві та інших містах – крім тих, на яких відбуваються "мирні акції".

Мірошниченко запевнив: "Закон не передбачає необхідності звільнення проїжджої частини вулиці Хрещатик і прилеглих до неї вулиць. Він стосується лише вимоги звільнення приміщень, пов'язаних із діяльністю органів місцевого самоврядування й органів виконавчої влади". 

"Про згортання Майдану не йдеться, можливість мирних протестів залишається", - сказав він.

Стаття 10 закону відводить протестувальникам на виконання умов 15 днів із наступного після набуття чинності законом дня. Після закінчення цього терміну закон втрачає дію.

Згідно з ним, звільняються від кримінальної відповідальності особи, підозрювані чи звинувачувані в скоєнні низки статей КК за умови, що ці злочини пов'язані з масовими акціями протесту, які почалися наприкінці листопада 2013 року, і закриваються відповідні кримінальні провадження.

09:29

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс підтримав ідею екс-гравця збірної України Євгена Левченка щодо проведення футбольного матчу між євромайданіцями та "Беркутом".

Протестувальники на Грушевського згодні, і поки триває перемир'я, вже почали тренуватися прямо на Європейській площі. Ганяли м'яча і силовики. Але грати у футбол із євромайданівцями наразі не збираються.

08:22
 Руслан Сеничкин
В Києві сьогодні вночі спалили близько 20 автівок з львівськими номерами. На відео (вул. Виборгська) горить машина мого товариша Андрія Хархаліса, режисера каналу СТБ. Він попереджає: якщо машина з номерами західних областей, особливо львівськими - знімайте їх наніч.
06:21

Andriy Kharkhalis Сьогодні вночі підпалили нашу машину... номера ВС... згоріла половина. Скоріш за все відновити не вдасться. Львів'яни у Києві, будьте обережні!

03:26
 Olena Fil
Так сьогодні о 2:45 згоріла і наша машина. Номери ВС. Пожежна їде вже 30 хв, гасили своїми силами.
апд: пожежна взагалі не приїхала
апд2: почали з академмістечка, вже дійшли до шулявки.
апд3: хоумвідео з балкона, поки Андрій разом з сусідами намагався загасити.
00:52
Сьогодні ригохудобина ударила мене в сонячне сплетіння. Сильно.
Коли поспіхом згвалтована янеком ригофракція голосувала свій закон про заручників, про добрій вже традиції 232 голоси в них не було, не було і 226, було штук 10-15 лівих карток. Я намагалась перешкодити кнопкодавству, і воно (на фото Viktor Gurniak воно чорняве, лисе) добряче ударило мене в сонячне сплетіння. Професійним, коротким, бандитським ударом. От і на тобі, зняла бронік в Парламенті України
Прийнаюсь, я здулась, до рукопашної мене ніколи в житті не готували, юристу-міжнароднику це ніби не обов'язково. Захистити мене не було кому, чоловіків поряд не знайшлось. 
Зараз відійшла, нормально, навіть вже не болить як дихаєш.
Наступного разу в одну раду з ригами треба йти в броніку, касці, з рацією, щоб викликати підмогу. Хоча брати з Самооборони кажуть мені, що треба фугасний вогнемет, і зловісно так посміюються. Їм мабуть видніше, я ото більше по законотворчості і праву міжнародних договорів.
Ніхто крім тебе, так, персонально тебе!
Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде