12 февраля. ОНЛАЙН

Среда, 12 февраля 2014, 08:58

Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.

Сортировать
19:44

Лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка разом з Турчиновим облили зеленкою в той момент, коли вони виходили з лікарні після відвідування Тимошенко у Харкові.

Один раз їх облили в холі, вдруге спробували облити вже на виході з лікарні.

Одному із зловмисників вдалося сховатися, при цьому він викинув пакет, в якому знаходилося близько 15 пляшечок зеленки і пластикова пляшка з пульверизатором.

Ще одного нападника затримала міліція.

Фото www.mediaport.ua 
19:40

Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення звільнити побитого силовиками євромайданівця Владислава Цілицького під домашній арешт з 20 до 7 години.

19:38

Суди відпустили під домашній арешт кількох активістів на Дніпропетровщині.

18:36

Адвокат Олександра Котенка Олексій Назаренко повідомив, що Печерський райсуд Києва в середу змінив запобіжний захід з утримання під арештом на особисте зобов'язання для 3 підозрюваних у нападі на Чорновол - Андрія Насіковського, Олександра Котенка й Олександра Храмцова.

"Звільнили Насіковського, Храмцова й Котенка Олександра. Четвертий і п'ятий (підозрювані) залишилися, а шостого етапують. По-старому це називалося "під підписку про невиїзд", а по новому УПК - під особисте зобов'язання", - повідомив він.

17:47

Добкін закликав до федералізації України в обхід Верховної Ради.

За словами Добкіна, "федералізація – це не страх, це не сепаратизм, це не зрада державі, інша форма управління".

"Україна як унітарна держава не відбулася. А якщо не відбулася, то давайте шукати нову форму", - заявив губернатор.

17:45

У ГПУ порахували, що мітингувальники блокують 37 об'єктів.

17:28

Міліція звинувачує учасників акції під будівлею Подільського суду та РУВС на підтримку затриманих афганців у порушенні громадського порядку, відкрито кримінальні провадження.

17:15

 Iryna Gerashchenko

Закінчилося засідання Соснівського суду у Черкасах. 12 затриманим змінено міру запобіжного заходу, серед них 1 автомайданівець. За гратами залишаються : Бубнов Олексій, Калинчук - Марченко Юрій, Малюк Андрій, Краснянчук Роман, Горон Микола. Іх доля залежить від рішення апеляційного суду. При цьому Краснянчук і Горон можуть вийти з СІЗО, лише якщо прокуратура подасть відповідне клопотання. В свою чергу, ми з Томенком звернулися з відповідним зверненням до черкаськоі прокуратури. А вдома сьогодні нарешті будуть Сергій Вальчук, Микола Добринінський, Тимру Ємельянов, Олег Коваленко, Ярослав Коргут, Сергій Корсун, Руслан Пухний, Максим Тучков, Володимир Хагай, Владислав Чорнобильський, Павло Якименко.

16:44

Зябко, сыро и мрачно в Мариинском парке перед Верховной радой. Со сцены никто не призывает дать отпор. Ряды полевых кухонь в Мариинском парке простаивают без дела.

 
16:30
Змінено запобіжний захід для Коваленко Олега, Коргута Ярослава, Тучкова Максима, Чорнобильського Владислава, Якименка Павла та Ільященка Олександра. Кільком затриманим ми з Томенком готували подання про взяття на поруки.
16:21

Апеляційний суд Полтави відмовився переглянути запобіжний захід для двох затриманих кременчуцьких активістів Евромайдану.

Про це Українські правді повідомив один з активістів.

Таким чином Володимир Пилипенко та Ігор Чадюк, яких звинувачують у спробі захопленні міської ради Кременчука, залишаться під домашнім арештом.

16:06

У ГПУ засудили "воєнізовані формування" на сході й у Криму.

16:01

Барикади на Майдані Незалежності замість снігу укріплять за допомогою мішків з піском.

Про це повідомив комендант Євромайдану, народний депутат Степан Кубів в інтерв’ю "5 каналу".

17 вантажівок із піском для перебудови снігових барикад привезли цієї ночі на Майдан Незалежності.

15:13

Українські музиканти - Майкл Щур, Павло Черя та Василь Косий написали новий революційний трек "Ми озброїмося футболками".

15:09
 
15:08

В інтернеті з'явилося відео, як співробітники викладацького складу однієї з запорізьких шкіл проводять бесіди з учнями проти Майдану.

Відповідне відео з назвою "Як промивають мізки в школах Запоріжжя", відзняте одним з учнів школи, поширили в інтернеті напередодні.

14:54

Федір розповідає- уже 70-й день тримає прапор на Майдані.

 
14:16

 Андрій Парубій

Вчора журналістка з Канади, під час інтерв'ю, сказала цікаву річ:

- У нас, серед іноземних журналістів, популярний жарт: якщо зустрінеш на Майдані самооборонівця в масці - він точно має щонайменше дві вищі освіти і вільно спілкується англійською. 
 
14:01
У культурному центрі "Дзига" у Львові з'явився настінний розпис стріт-арт художника Сергія Радкевича, присвячений загиблому активісту "Євромайдану" Сергію Нігояну.

За словами художника, "Сергій Нігоян. Вірменський мотив" - це перший портрет в рамках проекту "Упокій", яка об'єднує весь цикл робіт, присвячених останнім подіям в Україні.

 

13:50

Правительственный квартал в Киеве сегодня был усиленно блокирован из-за заседания Кабмина. 

 
13:42
 
13:10

 Віктор Балога

"Особливий режим", від якого так віднікується МВС, - це, фактично, запровадження надзвичайного стану, але в менших масштабах. 

Закон чіткого визначення що таке "спеціальний режим безпеки" - не дає. Про що саме йдеться, можна здогадуватися завдяки знаменитому наказу УДО щодо посилення охорони президента. Бо згідно цього документу, центр Києва уже оголошено режимною територію.

Уже зараз можна сказати, що "особливий режим" - це комендантський час 24 години на добу в центрі міста. А це, в свою чергу, - можливість пакувати людей серед білого дня, і не лише активістів, а будь-кого, кому не пощастить опинитися не в тому місці, і не в той час.

Про що це говорить? Про те, що влада не лише не відмовилася від силового сценарію, вона до нього активно готується. А це означає, що усім нам ще рано розслаблятися. А розходитися - тим більше.

13:06
Станом на 13.00 12 лютого Євромайдану SOS відомо про 23 зниклих. Будемо вдячні за поширення таблиці, а також за будь-яку інформацію щодо осіб, зазначених у списку.
 
12:44

Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.

Як стало відомо "Українській правді", суд зняв звинувачення з Сівковича і Попова посилаючись на торішній закон про амністію, в якому серед іншого зазначалося, що від покарання звільняються порушники ст. 365 Кримінального кодексу "Перевищення влади або службових повноважень". 

Пізніше в прокуратурі заявили, що закрили справи проти Олександра Попова, Володимира Сівковича та інших щодо розгону студентів 30 листопада згідно з законом про амністію.

"Таким чином Печерський та Шевченківський райсуди столиці виконали вимоги вказаного Закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, що відбувалися у листопаді-грудні минулого року", - повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська.

11:58
Український режисер Кирило Жаровський, який раніше, за допомогою звичайної фотокамери зняв короткий фільм про 22 січня, День Соборності на Грушевського, представив новий фільм "Периметр очікування", де описує події 4-7 лютого на вулиці Грушевського.

11:29

Соратники Віктора Януковича вважають, що лідер "УДАРу" Віталій Кличко намагається відкласти дебати з президентом, висуваючи йому умову відставки.

"Це проблема Кличка – він погодився, а тепер висуває якісь умови", - заявила радник президента, депутат від Партії регіонів Ганна Герман газеті "Комерсант-Україна". 

"Можливо, він погарячкував, давши позитивну відповідь, – коли Віталій буде готовий, нехай скаже!", - запропонувала вона.

"Думаю, що президент увійде в його положення і дасть йому час підготуватися", - заявила Герман.

11:07

США підозрюють Кремль у прослушці розмови Нуланд і Пайєтта.

11:05
 
10:51

Активісти роблять собі євротатуювання.

 

На інші "набиті" зображеня, наприклад,  український герб, протигаз та зброю дивіться ТУТ.

08:40

Суддя Автозаводського райсуду Кременчука Полтавської області, який у вівторок був поранений з вогнепальної зброї, помер.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

У лікарні зафіксували смерть о 01:40 12 лютого.

У міліції пов'язують вбивство судді в Кременчузі з його професійною діяльністю.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

Там підкреслюють, що суддя Олександр Лободенко розглядав справи, пов'язані з місцевими євромайданівцями.

08:18

Подільський райсуд Києва відпустив чотирьох бійців сотні афганців самооборони під домашній арешт на два місяці

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Захист підозрюваних заявив, що має намір оскаржити це рішення і просити, щоб його перекваліфікували на особисте зобов'язання являтися для проведення слідчих дій.

Після звільнення своїх товаришів 14-а сотня самооборони Майдану та афганці пішли з-під будівлі суду.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде