17 февраля. ОНЛАЙН

Понедельник, 17 февраля 2014, 11:46

Генпрокурор пообіцяв: ЗАКОН ПРО АМНІСТІЮ НАБУДЕ ЧИННОСТІ 17 ЛЮТОГО. Людей звільнять протягом місяця. 

Про це, як повідомили в ефірі 5 каналузаявив Генпрокурор Віктор Пшонка після перемовин з представниками опозиційних сил 16 лютого. 

Всі формальні умови "закону про амністію" Євромайданом виконані.

В той же час, нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив: "Звертаємо увагу влади, що у разі невиконання норми закону в найкоротший термін, Штаб нацспротиву залишає за собою право повернутися до тих форм протесту і реакції, які вважатиме адекватними - у тому числі і до повторного блокування будівель та  органів влади", - підкреслив Аваков.

Також він зазначив, що наразі на барикадах на вул.Грушевського зробили проїзд для автомашин (аналогічний проїзду на вул.Хрещатик біля ЦУМу, Інститутській, Мііхайлівській та Трьохсвятительській).

Крім того вночі 16 лютого розблоковані Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Полтавська ОДА.

Трохи згодом активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА.

Сортировать
17:57

72-річний українець розповів, як його затримали і звинуватили в побитті Беркуту.

17:46

У середньому на потреби Майдану небайдужі жертвують від 180 000 до 350 000 гривень, максимальну суму зі скриньок забирали 22 чи 23 січня – 748 000 гривень.

Про це розповіли "Форбсу" у фінансовій службі Майдану, за яку відповідає комендант Будинку профспілок Степан Кубів.

17:38

Самооборонці із загонів "Вікинги" і "Нарнія" в ніч на 17 лютого штурмували звільнену КМДА, бо це було місце їхнього базування і вони хотіли його зберегти.

Про це "Українській правді" розповів один з активістів самооборони.

Загони самооборони "Нарнії" і "Вікінги" уже довгий період базувалися в КМДА і іншого місця для життя у них не було.

17:20
Янукович нас простив  хто будував барикаду - молодці, кількадесят ВВшників довбаються з нею вже 40 хв і ще далеко до кінця.
 
16:52
Всі до музею. 16.02.2013. Фото з ФБ Жекі Котенка 
16:41
 
16:07

На вулиці Грушевського у Києві відновлено пішохідний рух, у бік Кабінету міністрів пропускають цивільних осіб, якщо ті без палиць, шоломів тощо.

Про це заявляють журналістам бійці Внутрішніх військ МВС, які стоять оточенням на вулиці Грушевського, повідомляє УНІАН.

Разом із тим, міліціонери зазначають, що не отримували наказ зняти оточення вулиці Грушевського, оскільки мітингувальники також не припинили блокування і не розібрали свої барикади.

З боку мітингувальників у барикадах облаштовано прохід завширшки близько 3 м, огороджений вздовж мішками з піском.

Також у разі необхідності мітингувальники можуть повністю перекрити прохід по вулиці Грушевського металевими воротами, які вони спорудили напередодні.

15:39

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що міліція на Грушевського використовувала травматичні боєприпаси.

15:35

Твіттер програми "Подробиці" телеканалу Інтер зламали.

Так, у неділю там спочатку з'явився напис "Ми найбільш брехливі новини".

 

Трохи згодом з'явився інший напис: "Д.В Фірташ, на жаль, для продовження брехні в цьому блозі на вашому рахунку недостатньо коштів".

 
15:32

Міліція більше не шукає Булатова і Корчинського. Обидва активісти зникли з бази пошуку МВС.

Булатова і Корчинського, які раніше були в категорії осіб, "які переховуються від органів влади", там уже немає.

У той же час інші відомі активісти залишаються у розшуку: лідерові "Спільної справи" Олександру Данилюку, автомайданівцю Сергію Кобі та Євгену Карасю передбачений запобіжний захід – "тримання під вартою".

Щодо іншого автомайданівця Олексія Гриценка є постанова суду про дозвіл на затримання з метою приводу. 

15:29

У січні "Інтер" впритул наблизився до УТ-1 за кількістю "джинси".

15:19

На погоджувальній Раді регіонал Олександр Єфремов цитував виписки з газет кількарічної давнини. А саме слова Яценюка про те, яка Конституція 2004 року недосконала.
15:14

Грушевського. Естетика силовиків (фото з ФБ Vladyslav Musiienko)

 
13:44
Фото з Твиттера  Kateryna_Kruk 
13:36

ЗМІ: Міліція використовує сім'ї заручників для тиску на опозицію

13:32

Міліція продовжує перекривати вулицю Грушевського, тому протестувальники знову обмежили рух по вулиці в Києві.

Станом на 10:10 на проїжджій частині вул. Грушевського продовжують залишатися два намети в місцях, де барикади розібрані, також люди із Самооборони Майдану стоять біля встановленого раніше пересувного загородження.

13:28

Депутати від Партії регіонів намагаються посилити відповідальність за неповагу до суду та оприлюднення матеріалів про суддів.

Про це йдеться у проекті закону, авторами якого є регіонал Валерій Писаренко та Володимир Пилипенко, близькі до заступника голови АП Андрія Портнова.

"Більшість положень законопроекту є юридично необґрунтованими і такими, що суперечать Конституції, обмежують конституційні права громадян, стимулюють суддівське свавілля", - вважає депутат від УДАРу Валерій Карпунцов у своїй статті для Української правди.

13:03

Львів’яни 23-річний Данило Клех та  21-річна Христина Кривдик дружать з дитинства, зустрічаються півтора роки. Одружитися вирішили  ще до початку революції. Спершу молодята хотіли побратися влітку, та потім перенесли все на 1 лютого. Через траурні дні весілля перенесли на 15 лютого.

Як гуляли весілля на Майдані - дивіться у ФОТОРЕПОРТАЖІ ДМИТРА ЛАРІНА.

 
13:00

В мережі з’явилось відео, на якому папуга Яшка навчився на вітання "Слава Україні" відповідати "Героям слава!".

13:00
 
12:30

Працівники КМДА, яка відновила роботу, неприємно здивовані безладом, який залишили по собі мирні протестувальники в приміщенні мерії.

11:21

ВВшникам розмалювали транспорт всіма кольорами веселки.

 
10:34

Мітингувальники залишили будівлю Київської міськдержадміністрації, вхід в будівлю контролюють співробітники мерії, однак робота там ще неможлива.

Про це повідомляє агентству "Інтерфакс-Україна" посилаючись на прес -службу КМДА.

До роботи в приміщення КМДА можна буде приступити тільки після санітарної обробки, зараз господарська служба визначає обсяги робіт, кажуть у КМДА.

08:29

Під час прибирання барикад на вулиці Грушевського у Києві на місці дислокації силовиків журналісти виявили гільзи від патронів до рушниць 12 калібру.

 
07:26

Члени рухів КУПР, Нарнія, Вікінги та інші активісти вночі спробували зайняти будівлю КМДА. Цьому завадили сили самооборони Майдану і "Свобода".

00:12

В інтернеті з'явилось відео погрому у Київміськдержадміністрації на 6-му поверсі будівлі. 

Погром відбувся після того, як будівля КМДА була передана протестувальниками представникам ОБСЄ та міській владі.

Відео зроблено камерами спостережень, встановленими у приймальнях та кабінетах. Окрім того ще один відеозапис - з вибиттям невідомими дверей та приходом загонів Самооборони Майдану - з камер спостереження у коридорі КМДА.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде