3 февраля. ОНЛАЙН

Понедельник, 3 февраля 2014, 09:31

Міністерство внутрішніх справ отримало результати експертиз убивств трьох мітингувальників: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та  Романа Сеника, що сталися 22 січня на вулиці Грушевського у Києві.

Сортировать
20:22
 
20:05

Спілкування Юрія Луценка з афганцями в наметі на #Євромайдані. Вечір понеділка.

 
19:19

Лідер музичного гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк звернувся до "перевертнів у погонах", "бандитів з мандатами" і "журналістів-брехунів" щодо подій в Україні.

19:13

 Євромайдан Львів 

Креатив Майдану
 
19:04

  Громадський сектор Євромайдану

Ще 8 учасникам подій на вул. Грушевського поміняли міру покарання. А саме призначили домашній арешт.

Нагадуємо, що було затримано 64 підозрюваних. 34 "подарували" домашній арешт.

За даними правозахисників з групи ОЗОНзапобіжний захід було змінено для наступних активістів:

Тюк Федір Федорович - домашній арешт до 20 лютого за місцем проживання; на засідання не з'явився, оскільки знаходиться у тяжкому фізичному стані.

Апалько Віктор – домашній арешт з 19.00 до 07.00. Зараз він знаходиться у лікарні, його взяли на поруки депутат Леонід Ємець, Олександра Кужель, Оксана Продан та Тетяна Слюс. Є уроженцем Дніпропетровська, де і проживає.

Гурмак Любомир Мирославович, Маркусь Володимир Вікторович, Єрмоленко Олександр Васильович, Цибульський Максим Олександрович, Стогов Антон Валентинович, затриманого на Подолі 20 січня, Холод Іван Васильович – частковий домашній арешт за місцем проживання (з 20 до 7 ранку).

18:50

Міністерство внутрішніх справ отримало результати експертиз убивств трьох мітингувальників: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та  Романа Сеника, що сталися 22 січня на вулиці Грушевського у Києві.

Як ідеться в заяві МВС, встановлено, що відстань, з якої потерпілі отримали поранення, становить 2-3 метри. На це, за даними МВС, вказують сліди пороху на їх одязі.

Силовики заявляють, що постріли зроблені зверху під доволі великим кутом.

Водночас в міліції кажуть, що не можуть провести детальне дослідження через брак свідчень.

18:14

Жертвами репресій стали 1739 людей - майданівці

17:57

3 лютого молодь провела жартівливу акцію, під час якої встановила пам’ятник "межигірському золотому унітазу".

Про це повідомляє прес-служба Комісії молоді та студентства.

Пам’ятник, за словами молоді, символізує марнотратство, корупцію і диктатуру.

Фото: Jüri Maloverjan
17:48

У перший день останнього місяця зими вже відомий активіст громадського сектору Євромайдану Андрій Меаковський разом з друзями втілив ідею, яку озвучували десятки людей до цього – встановив величезний телеекран перед спезпризначенцями на вулиці Грушевського.

Детальніше сам Андрій написав про це на своїй сторінці у Фейсбук.

 
17:45

За час протестів в Україні постраждали 136 журналістів - ІМІ. Однак ГПУ досі "не знайшла" жодного винного у побитті журналістів.

 
17:44

Львівські підприємці на чолі з Комітетом підприємств Львівщини припиняють сплату деяких податків, доки не буде сформований "Уряд національної довіри".

Про це вони оголосили 3 лютого на акції непокори біля будівлі Головного управління Міндоходів у Львівській області, куди прийшло близько 100 людей, повідомляє Zaxid.net.

Як наголосив голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський, йдеться лише про сплату тих податків, з яких фінансують силовиків, зокрема "Беркут".

Львівські підприємці не платитимуть владі

17:39

 Андрій Парубій

Денний обхід барикад. На Грушевського люди продовжують стояти лицем до лиця з Беркутом. Тут передова Майдану.

В Українському Домі комендатура продовжує розміщувати добровольців Самооборони і облаштовувати побут.
 
17:34

Українська міліція звинувачує викраденого лідера Автомайдану Дмитра Булатова у небажанні співпрацювати зі слідством. Серед версій його викрадення – комерційна діяльність.

Про це сказано у офіційному повідомленні МВС.

"Представники слідства тричі намагалися його допитати, однак жодної суттєвої деталі про скоєний стосовно нього злочин лідер так званого "автомайдану" так і не надав. Така поведінка потерпілого наводить на думку, що він не бажає співпрацювати зі слідством", - заявляють силовики.

Також в МВС повідомили, що розглядають три основні версії викрадення Булатова:

- кримінальне правопорушення вчинено в зв’язку з комерційною діяльністю Дмитра Булатова з метою подальшого вимагання викупу;

- кримінальне правопорушення вчинено з хуліганських мотивів;

- кримінальне провадження з метою провокацій масових заворушень.

16:43

Активіст Автомайдану Дмитро Булатов каже, що не розуміє, чому його викрадачі його не вбили.

Про це він розповів журналістам у лікарні, повідомляє KyivPost

15:44
 Alex Furman
Я очень сильно прошу прощения у самого Марьяна, его родственников, но до последнего момента, пока Sofia Nikolina не переслала мне ссылку на "Высокий Замок" с моей картинкой, я не понимал, что 22 января снял, как "Беркут" на Грушевского ведет арестованного Марьяна Гаврылива. Прошу всех поделиться этими снимками у себя на страницах. Надеюсь, они каким-то образм помогут ему и его родственникам. Как минимум потому, что на них Марьян выглядит совсем не так, как на той фотографии, которую мы все видели в Интернете.
 

Відео затримання Мар'яна Гавриліва, викладене Олексієм Солодуновим.

А таким Мар'яна побачили вже на суді.

 

Мар'ян був затриманий 22 січня "Беркутом" на Грушевського

Разом з іншими був вивезений за межі міста, роздягнений і по-звірячому побитий. Звідти був доправлений в Оболонський райвідділ міліції, звідки вже потрапив у лікарню.

Суд, що відбувся 24 січня, закінчився класичним вироком: 2 місяці арешту. Але через тяжкість отриманих поранень завдяки старанням адвоката та медиків, Мар'ян залишається в Олександрівській лікарні. 

15:41

Музей Берлінського муру з понеділка розповсюджуватиме жовто-блакитні стрічки серед відвідувачів. Про це повідомила співачка Руслана. 

15:01

Ветерани Афганістану та Правий сектор у п'ятницю, після виходу закону про амністію, домовилися з силовиками про звільнення затриманих активістів.

14:45
 
14:22

У Верховній Раді зареєстрували три законопроекти, які мають вирішити питання про звільнення активістів Євромайдану.

14:15
Біля Будинку Офіцерів таке от шоу. Причому один з цих "мітингувальникив" постійно кричить "Тагіл!", а інші регочуть.
 
14:13

Міліція заявляє, що затримала двох активістів з Майдану зі зброєю - саморобним вогнепальним пристроєм та пістолетом.

"У чоловіків вилучили саморобний вогнепальний пристрій та пістолет із травматичними набоями. За словами затриманих, зброю вони отримали на Майдані Незалежності", - повідомляє прес-служба МВС.

13:58

Івано-Франківська обласна рада двома третинами депутатського корпусу висловила недовіру голові облдержадміністрації Василю Чуднову.

13:54

Журналістів російської радіостанції "Эхо Москвы" затримали в аеропорту "Пулково" (Санкт-Петербург) по поверненню із київського Майдану.

Про це у своєму мікроблозі в Twitter повідомив один із затриманих журналістів Валерій Нечай. 

Згодом їх відпустили.

Журналіст пов'язує цей інцидент із Майданом. За його словами, російські прикордонники отримали установку перевіряти всіх, хто був на Майдані. 

Російський журналіст каже, що прикордонники перевірятимуть всіх, хто був на Майдані. Скрінншот із Twitter Нечая
13:50
 Демократичний Альянс 
Українці по всьому світу вимагають Deutsche Bank припинити співпрацю з сім’єю Януковича. Сьогодні ДемАльянс провів акцію і в Києві, наочно продемонструвавши кров українців на грошах Януковича-молодшого та вимагав від банку розпочати розслідування #Євромайдан
 
13:34

У міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що затримані російські журналісти були п'яні та хуліганили. Проти них відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться у повідомленні МВС

За словами силовиків, міліцію викликав перехожий.

У свою чергу один із російських журналістів, котрого було затримано міліціонерами, Нікіта Перфільєв звинуватив українських силовиків у брехні. Про це він написав у своєму блозі в Livejournal.

"Хай тільки не брешуть, зараз вони заявляють, що затримали мене прості міліціонери за хуліганські дії. Ось тільки цікаво виходить, затримали і відразу ж відпустили, а на наступний день, коли пішов резонанс, раптом згадали, що забули на мене завести кримінальну справу. Можливо, у них з'явиться совість, і вони повернуть мені мої зниклі речі", - написав журналіст Нікіта Перфільєв.

При цьому він зазначив, що не хотів, аби цей випадок набував резонансу. 

13:29

Хлопець, який був свідком частини подій після сутички між міліцією і мітингувальниками у Херсоні, стверджує, що до його квартири намагалися вдертися невідомі.

Про це Дмитро Савлученко, друг затриманих Андрія Наливайка та Дмитра Тонгалюка, яких звинувачують у вбивстві міліціонера, капітана Олександра Кисілевського, розповів місцевим ЗМІ. 

13:26

Автомайдан підтримав Кличка і закликав регіоналів "бути мужиками".

13:08

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок бачить вихід із політичної кризи в Україні у поверненні Конституції 2004 року.

Про це він заявив на погоджувальній раді парламенту у понеділок, повідомляє прес-служба ВО "Свободи".

12:57

У понеділок київська організація ВО "Свобода" розпочала пікетування Деснянської райдержадміністрації з вимогою до керівництва району висловити підтримку мирним протестувальникам.

Про це повідомляє прес-служба партії.

В акції "Деснянський Майдан" взяли участь кілька сотень людей.

 
 
11:52

Андрій Іллєнко:"Створюємо Народну раду на Троєщині і вимагаємо скасування ніким не обраної і нелегітимної РДА"!

Фото ФБ Олександр Аронець
 
11:47

ЗМІ: Росія почала торгову війну з ЄС.

11:40
Сьогодні засідання Окружного адміністративного суду в м.Києва за моїм та більше як 600 громадян України позовом до Захарченко не відбувся. Суддя Келеберда В. раптово захворів. Це вже другий суддя, який в цій справі хворіє і це є підставою до перенесення засідання. Це є форма затягування часу розгляду позову щодо незаконної бездіяльності міністра МВС Захарченко та зобов'язання його до дій. Ця бездіяльність призвела до жахливих наслідків для тисяч громадян України.
 Фото Громадського сектора Євромайдану

Як відомо, Громадський сектор Євромайдану виступив з ініціативою підтримати судовий позов Дерев’янка, подати докази злочинних дій міліції, стати свідком у суді.

"Ціль – покарати винних, усіх, хто давав та виконував злочинні накази, визнати незаконною бездіяльнсть міністра МВС Захарченка", - пояснюють юристи-волонтери, які допомагають оформляти заяви про вступ у справу в якості третьої особи.

11:07

"Правий сектор" планує перетворитись на політичну партію, зареєструватися в Міністерстві юстиції та балотуватися до парламенту.

10:19
 Андрій Парубій
Однієї ночі, коли ми з Єврокомісаром Фюле прогулювались Майданом, біля однієї з бочок зав'язалась жвава дискусія про геополітику. Через 5 хвилин співрозмовники невимушено перейшли на англійську. В шоломах, з щитами і палицями стоять на Майдані науковці, письменники, успішні підприємці, студенти престижних вузів - освічені інтелігентні люди. Вони залишили свої офіси, наукові роботи, свій бізнес, свої костюми і вечірні плаття вдома. І зараз більше подібні на вікінгів або середньовічних лицарів  Бо знають: тут, на Майдані зараз вирішується доля України. 
Отакий в нас Майдан. Отака в нас революція...
 
10:12

Булатова поклали в одну з лікарень Вільнюса.

 
09:05

Люди з прапорами Партії регіонів та України знову крокують Києвом у напрямку до Маріїнського парку.

Зокрема, близько 8:40 така колона пройшла Площею Слави.

Люди скандували російською: "Фашизм не пройдет".

 
08:55

Пікет житла Азарових у Відні 2.02.2014

08:43

Відомий лікар Ольга Богомолець пропонує постраждалим активістам сприяння у реабілітації та лікуванні за кордоном.

08:41

Друг загиблого Михайла Жизневського Тарас Кобялко розповів, що білоруський товариш на вулиці Грушевського захищався від куль дерев’яним щитом, та упав від металевої кулі.

00:40

За останні кілька днів кількість зниклих активістів Майдану збільшилася до 36 осіб.

Як повідомляє спільнота активістів Євромайдан SOS, станом на 20:00 2 лютого спільнота має інформацію про пошук 36 осіб із різних міст України.    Список постійно оновлюється і уточнюється. 

00:37

 Oleksandr Danylyuk

На жаль, майдан перестав бути безпечним місцем. Контрреволюційна пята колона від гальмування революції перейшла до її придушення. Під прикриттям масок і окремих опозиціонерів на майдані зявились представники режимоохоронних органів. Питання мого затримання з подальшим направленням в сізо або катівню мало бути вирішено впродовж кількох годин. Не попередивши навіть охорону я перевдягнувся, натягнув балаклаву і залишив хрещатик. Після кількох діб переховування вночі пішки перейшов кордон. Сьогодні нарешті дістався лондона. Доведеться координувати з екзиля.
Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде