5 февраля. ОНЛАЙН

Среда, 5 февраля 2014, 09:54

Верховна рада не проголосувала  навіть за календарний план своєї роботи.  

Рибак оголосив перерву у роботі парламенту до ранку четверга.

Яценюк каже,що календарний план проведення 4 сесії спрямований на те,щоб зробити перерву в роботі,поки Янукович не повернеться з Сочі.

Сортировать
20:27

В Івано-Франківську створена Народна рада як орган прямого народовладдя.

20:26
 
20:02

Під дію закону про амністію, який діє з 2 лютого підпадають 259 учасників січневих акцій протесту.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, цитує прес-служба ГПУ.

19:34

Група активістів-кінематографістів розпочала серію фільмів про людей Євромайдану.

Перший фільм "Дзеці неба" присвячений білоруському-активістові Євромайдану.

19:25

Європейський союз має стратегію щодо подолання кризи в Україні, яка не передбачає введення санкцій.

Про це повідомив європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле у середу, виступаючи в Страсбурзі під час обговорення ситуації в Україні на пленарному засіданні Європейського парламенту.

"Наша стратегія (а ми маємо стратегію) - це не про санкції, а про залучення, яке базується на наших цінностях і принципах", - цитує єврокомісара Інтерфакс-Україна.

19:22

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід для двох затриманих активістів автомайданівців Андрія Ленця і Нестора Дидика.

Як повідомляє Евромайдан SOS, їх відпустили з СІЗО під домашній арешт з 20:00 до 7:00.

19:07

Письменники Оксана Забужко, Сергій Жадан, Андрій Курков та екс-міністр охорони здоров'я Василь Князевич започаткували благодійну програму допомоги лікуванню та реабілітації постраждалих під час масових протестів "Гуманітарна солідарність".

18:53

 Андрій Парубій

Щойно повернувся з барикад на Грушевського. Там неспокійно. Якщо влада думає, що затягуючи час і невиконуючи вимог Майдану вони зможуть зняти напругу - вони глибоко помиляються. Кожен день затягування часу призводить до зростання напруги і провокує Майдан.

18:30

Яценюк розповів, за якої умови погодиться на посаду прем'єра.

18:12

Янукович звільнив волинського губернатора Бориса Клімчука з посади голови Волинської обласної державної адміністрації.

18:04

Уразі зупинки ескалації конфлікту в Україні та досягнення політичного компромісу Євросоюз з МВФ готові розширити свою підтримку країни.

Про це  на засіданні Європарламенту заявив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.

За його словами, зараз головним завданням є деескалація та стабілізація ситуації.

"Новий уряд, незалежно від його конфігурації, муситиме мати достатню довіру у всіх сторін", - сказав Фюле.

Він сказав також, що конституційні зміни мають особливе значення і Європа готова допомогти "досвідом і порадами" у цьому процесі.

17:55

Біля посольства США побудували «бананову» барикаду.

16:58

У 2012-2013 році Міністерство внутрішніх справ за результатами тендерів придбало близько 17 000 12-мм набоїв "для примусової зупинки автотранспорту".  

Саме такими набоями, згідно з розслідуванням російського журналіста Аркадія Бабченка, було вбито на вул.Грушевського Михайла Жизнєвського і Романа Сеника, пишуть "Наші гроші".

16:36
Громадянське об'єднання "IT-спільнота", яке утворилося на базі IT-намету, реалізувало проект "Відкриті Фінанси", який призначений для ведення прозорого використання коштів.

"Громадянські об'єднання та інші організації можуть безкоштовно використовувати даний продукт для інформування своїх членів і всіх бажаючих про те, яка сума була зібрана, на що були витрачені гроші, весь облік ведеться в режимі онлайн", - йдеться у повідомленні спільноти.

16:12

Нечисть печерська, вимітайся! На барикади Майдану приїхали гуцули з трембітами.

 
15:32

Подивитися на карикатури можна біля готелю "Дніпро" на Європейській площі. Зображення розташувалися на стовпах, які залишилися від будівельного паркану. 

 Фото Третьої республіки
15:26

Мітингувальники, які захопили будівлю Рівненської ОДА 23 січня, на прохання новообраного голови обласної ради та представників Народної ради звільняють приміщення.

Активіст місцевого Майдану Роман Коваль попросив рівнян прийти на Віче ввечері, коли "Правий сектор" покидатиме приміщення ОДА, щоб зробити їм коридор пошани.

15:18

Віктор Пилипишин, який у грудні був обраний депутатом ВР і йшов проти опозиції, обурений, що його продукція потрапила в список тих, які бойкотують.

 

Пізніше Пилипишин видалив свій допис.

15:01

Міністерство юстиції наполягають, що закони, прийняті Верховною Радою 16 січня і скасовані 28 січня, втратили чинність.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній на сайті відомства.

14:23

Cім'ям Тягнибока та його заступників погрожують убивством - "Свобода".

Представники криміналітету поставили перед "свободівцями" вимогу - припинити свою активність проти президента або їхні родини знищать.

Про це на брифінгу в парламенті повідомив заступник голови ВО "Свобода", народний депутат України Юрій Сиротюк.

Сиротюк розповів, що 3 лютого від імені влади на переговори з одним із заступників голови ВО "Свобода" у центр столиці приїхали представники "одного з бандитських злочинних угрупувань".

"Вони поставили умову: якщо "Свобода" не припинить свою активність і виступи проти президента – вони фізично знищать родину лідера об’єднання Олега Тягнибока та інших заступників очільника партії", - сказав Сиротюк.

14:20

Апеляційні суди продовжують переносити розгляд апеляцій "в'язнів Грушевського" на тримання під вартою, мотивуючи це тим, що прокуратура не надала матеріалів справи у суд.

14:18

Станом на 16:00 вівторка Євромайдан-SOS продовжував шукати ще 29 активістів. 

Ці активісти розшукуються станом на 4 лютого
14:09

Апеляційний суд Черкаської області змінив запобіжний захід одному з лідерів Автомайдану Сергію Хаджинову на 2 місяці цілодобового домашнього арешту.

Сам Хаджинов на суді повідомив, що крім допиту, жодних інших слідчих дій із ним не проводили.

 Віталій Уманець
Родина Хаджинових у своєму стилі  навіть у приміщенні суду зберігають бойовий дух. Ну як ти їх переможеш? 
14:07

За даними прокуратури, закон "про амністію" вже застосовано до 15 учасників масових сутичок у листопаді-грудні минулого року.

Про це йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

Також у відомстві зазначили, що Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про застосування закону "про амністію" до ще одного засудженого за грудневі сутички у центрі столиці. 

13:44

Пилипишин образився, що його бойкотують, хоч і підтримав диктаторський закон.

13:11
Можемо підтвердити інформацію про ще 5 знайдених людей. Зокрема, це Віктор Іщук, Петро Пригода, Федір Антонюк, Іван Фіцай і Вадим Соломаєв. Дякуємо журналістам "Свідомо", волонтерам ЄвромайданSOS, активістам Волі та користувачам соцмереж, які за власної ініціативи допомагають у пошуку зниклих. Проте робота триває далі, у списку зниклих ще багато імен.
 
13:05
 Юрій Дерев'янко
НОВИНА ДНЯ: Зброя та спецзасоби під час протистоянь на Банковій не застосовувались - про це повідомив у відповідь на моє звернення командувач Внутрішніх військ МВС України пан Шуляк. 

За його словами ні на #Банковій, ні на Хрещатику, ні на #Майдані Незалежності починаючи з кінця листопада 2013 року в тому числі у дні особливого протистояння 29, 30 листопада, 1 грудня, 11 грудня особовий склад ВВ МВС України брав участь в охороні громадського порядку тільки в установленіий формі і не застосовували спецзасоби. 

Спецзасобами відповідно до законодавства є: шоломи, бронежилети, щити, кийки, світло-шумові гранати, спецзасоби з препаратами сльозоточивої та дратівної дії.

12:32

В опозиції не виключають, що провладна більшість "спробує протягнути прокремлівську кандидатуру на посаду прем'єра".

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у середу в парламенті.

За його словами, керівництво Ради затягує час, аби дати можливість президенту Віктору Януковичу проконсультуватися з Володимиром Путіним щодо подальших дій.

12:15

Clarification: problem of translation in briefing yesterday. Never said that Asarov etc. HAVE Austrian passports.said that there are doubts.

11:58

Яценюк каже,що календарний план проведення 4 сесії спрямований на те,щоб зробити перерву в роботі,поки Янукович не повернеться з Сочі.

11:49

Рада не погодилась працювати весь лютий, і розійшлась.

11:45

Комуніст Петро Цибенко назвав заяви про зниклих активістів "страшилками" від "фюрерів" опозиції.

"Фюрери від опозиції оновлюють арсенал страшилок. Останнім часом заявилися заяви про зникнення опозиціонерів, а дехто взагалі заявляє про їх викрадення. Мене дивує, чому називають цифру в 30-40, а не 300? Чому не 3000 осіб? Адже можна всіх, хто просто пішов з казарми Майдану оголосити зниклими", - сказав він.

11:40

 Андрій Пишний

Долар - 9,5 грн і немає! 

розшук нехай онімілого та контуженого Голови НБУ усе ще актуальний. Побачите -перекажіть, що читання з помилками не звільняє від відповідальності, а табличка на дверях 200 метрового кабінету на Інституцькій з написом "Голова Національного банку України" означає, що в цю Голову не лише їдять, багато і калорійно, але й інколи, саме в такі моменти, дістають іі з одного відомого, відгодованого за останні роки місця і пояснюють людям, намагаються думати, шукають рішення, як запобігти загрозі системної кризи...
11:32

Посольство Австрії в Україні офіційно спростувало інформацію про наявність австрійського громадянства у екс-прем'єра Миколи Азарова, в.о. прем'єра Сергія Арбузова і глави АП Андрія Клюєва.

11:31

Мітингувальники з Майдану не уповноважували лідерів опозиції вести переговори.

Таку заяву зробив нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Влада встечаются з різними представниками Майдану, і вони в один голос заявляють, що вони не уповноважували цих політиків від їх імені вести переговори від імені Майдану. Там знаходиться переважна більшість людей, які хочуть мирного вирішення конфлікту", - сказав він на засіданні Верховної Ради в середу.

Колесніченко також парирував звинувачення опонентів у розпалюванні кофлікт.

11:29

Депутат від фракції "УДАР" Ірина Геращенко закликала депутатів від імені Верховної Ради направити заяву на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою взяти під контроль пошук без вісти зниклих людей.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради.

"Щоб ми були впевнені в тому, що їх шукають, а не піддають десь тортурам по лісах", - заначила Геращенко.

За даними депутата, на сьогодні 30 людей, як мінімум, залишаються без вісти зниклими, тисяча людей постраждала, 6 людей втратили око, одна людина втратила руку.

11:24

Народні патрулі почали створюватися в дворах і координують свою діяльність з центральною диспетчерською службою Народного патруля Оболоні.

11:20

Лидер "Правого сектора" не исключает участия в президентских выборах.

11:20

Арбузов запевняє, що гривня падає через політику і протести.

11:19

Спікер Рибак після виступу свободівця Швайки:"Слава Україні"

11:19

4 лютого 2014 року міліція обшукала партійний офіс кременчуцької міської організації ВО Свобода.

Про це повідомила прес-служба партії.

У цьому ж приміщенні знаходиться будівельне підприємство Легбудпроект, очілюване керівником місцевої організації Свободи Сергієм Галатою.

Співробітники МВС мали з собою рішення суду. Причиною обшуку називають господарчі справи та слідство щодо підприємства свободівця.

11:12

Більшість норм скандальних законів від 16 січня, що обмежують громадянські свободи, продовжують діяти і після рішення парламенту про їх скасування.

Про це свідчить база законодавства Верховної ради, пише Коммерсант.

Також в Кримінальному кодексі залишилася норма про наклеп.

Колишній заступник міністра юстиції Дмитро Котляр пояснив, що причиною стала системна помилка в тілі закону N723, допущена депутатами. Закони, прийняті 16 січня, були документами однократного дії - ними вносилися зміни до інших законодавчих актів. 2 лютого, коли набув чинності закон N723 -VII, більшість законів від 16 січня вже були виконані.

11:07

Нам нічого втрачати, окрім наших Майданів! Мусимо дотиснути бандюковичів.

 

 

10:55

Свободівець: Треба зробити закон про амністію законом про "реабілітацію".

Про це заявив депутат "Свободи" Ігор Швайка з трибуни парламенту в середу.

10:30
 
10:22

Катування міліції для вибивання показів. Як це відбувається. Ось так записуються відео про озброєний Майдан.

10:13

У Черкасах апеляційний суд переніс розгляд справи Сергія Хаджинова - одного з лідерів столичного Автомайдану - з 9.00 на 11.30.

Мотивація перенесення – неявка прокурора, повідомляє "Газета.ua".

Дружина Сергія Хаджинова Вероніка сподівається, що справу таки розглянуть у середу і не будуть переносити на інший день.

"Сподіваюся, що справу розглянуть сьогодні і Сергія відпустять під домашній арешт - говорить Вероніка Хаджинова.

"У нас маленька дитина, він потрібен вдома. Зараз намагаємося розібратися з тими, хто спалив нашу машину - шукаємо свідків та, можливо, відео", - додала вона.

 Так виглядає машина Хаджинова. Фото Віталія Уманця
09:47

У порядку денному Верховної Ради на 5 лютого поки немає розгляду питань щодо зміни Конституції чи інших документів для виходу з кризи.

"Порядок денний парламенту на середу. 2 пункти:заяви і оголошення та голосуванням за план роботи сесії", - пише журналіст Сергій Андрушко, публікуючи в Твіттері копію порядку денного.

Порядок денний Верховної Ради на 5 лютого
Порядок денний Верховної Ради на 5 лютого

Документ, підписаний 4 лютого, містить, по суті, лише ухвалення порядку денного Верховної Ради.

Депутати опозиції та більшості напередодні не досягли компромісущодо реформування Конституції, чого на разі вимагає найбільше опозиція.

09:27

Прес-секретар Андрія Клюєва заявляє, що цей політик не володіє банком в Австрії.

Про це Артем Петренко заявив, спростовуючи слова депутата Європарламенту Ребекки Гармс, подані одним із українським ЗМІ.

"Ми з розумінням ставимося до того, що у Ребекки Гармс почалася передвиборна кампанія до Європарламенту, але переконливо просили би не поширювати неправдиву, неперевірену інформацію", - заявив прес-секретар Клюєва.

Клюєв вимагає від Гармс та її прес-служби спростувати неправдиву інформацію і залишає за собою право звернутися до суду.

09:00

Юрій Сиротюк: "Беркут" заступає на чергування. Зранку о 8-30 у гастрономі "Столичний". Зверніть увагу на лівий кошик.

 
08:53
 Журавель Юрій Zhuravel Yuriy
Грушевський на Грушевського.

Цікаво, що б сказав сучасній молоді дідусь Михайло?

 
08:26

Віце-президент США Джо Байден закликав Януковича звільнити в'язнів і вивеcти силовиків.

08:13

Столиця Чехії Прага відмовилася брати участь в організації візиту президента України Віктора Януковича.

Відповідне рішення мерія міста ухвалила 4 лютого, повідомляє "Радіо Свобода".

До того ж, наголосив мер Праги Томаш Гудечек, "абсурдно, щоб саме президент Янукович приземлився на летовищі, яке несе ім’я Вацлава Гавела".

Мер Праги також додав, що чеська столиця передасть як допомогу потерпілим українським демонстрантам, пораненим у сутичках в Україні, 500 тисяч чеських крон, що становить у перерахунку майже 215 тисяч гривень.

00:09

У Литві підтвердили: стан Булатова "відображає фізичні ознаки тортур".

"Європейський союз повинен звернутися до Києва з вимогою проведення ретельного і незалежного розслідування цього та інших аналогічних випадків катувань, і зробити кроки для покарання винних", - заявляє МЗС Литви.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде