Женщины играют ключевую роль в обеспечении мира

Суббота, 8 марта 2014, 09:57

Міжнародний жіночий день більше, ніж момент, зазначений у календарі. Цей день не тільки поновлює нашу рішучість зробити світ більш мирним і процвітаючим, але і визнати, що світ, в якому можливості для жінок розширюються, це світ, де можливості для миру, процвітання і стабільності зростають ще більше.

Ці останні місяці в Україні довели справедливість цього бачення.

Я був глибоко зворушений  коли відвідав Україну цього тижня і побачив мужність українського народу на власні очі. Я ніколи не забуду коли спускаючись вулицею Інститутською я розмовляв з однією жінкою про її прагненням до кращого життя. Це дало мені глибоке особисте почуття, як тісно пов'язані між собою народ України  та не тільки американці, але і люди в усьому світі.

Я в захваті від тисячів сильних жінок, які витримали снайперський вогонь з дахів будинків, щоб вирішити політичну кризу в своїй країні і зробити так, щоб їхній голос був почутий. Українські жінки ризикували своїми кар'єрами, долями і особистої безпекою, щоб захистити право своєї країни  бути незалежною, демократичною і процвітаючою.

Ми всі повинні підійнятися і відповісти на їхній заклик.

Одне можна сказати напевно: українські жінки не чекають своїх прав завтра. Вони вимагають їх сьогодні.

Вони добровільно працювали у медичній службі Майдану - ризикуючи життям і здоров'ям заради піклування про своїх побратимів-активістів і поранених міліціонерів під убивчим вогнем. Д-р Ольга Богомолець відхилила пропозицію роботи в уряді, щоб продовжити рядову роботу з метою змін в якості глави Майдані медичної служби Майдану.

Такого роду активізм і безстрашність відображжають особливого роду мужність

Я бачу цю мужність у жінок-юристів та лідерів громадянського суспільства, які є рушійними силами організацій таких, як Майдан SOS. Ці жінки підпорядковують своє життя меті документування порушень прав людини, надання юридичної допомоги протестуючим, і організації тисяч волонтерів.

І ніхто не може заперечувати надзвичайний і безстрашний внесок жінок-журналістів України. Опозиційна активістка і журналіст Тетяна Чорновол виявила корупцію і зловживання владою, бо вона була готова плисти проти течії і робити те, що вона знала, є правильним. І є ще багато українських жінок, готових стати Тетяною Чорновол у відповідний час.

Жінки, як Руслана Лижичко, яка виявила дивовижну силу і відданість  як активіст, захисник прав людини, а також лідер демократичних реформ.

Коли вона приходила на Майдан щоночі, і співала хором рядок з національного гімну України, "Душу й тіло ми положим за нашу свободу", український народ не тільки чув слова. Вони не просто чули зміст. Голос пані Лижичко був настільки потужним, що він став душею руху.

Це була потужність одного голосу, і саме тому Держдепартамент цього тижня назвав пані Лижичко однією з найбільш мужніх жінок світу.

Робота пані Чорновол, пані Лижичко і сотень відважних жінок-добровольців на Майдані є життєво важливою для реалізації наших спільних цілей - процвітання, стабільності і миру. Але українці повинні тепер дивитися поза Майдан, навіть якщо вони продовжують заклики до реформи.

Я вірю, що справедливість, рівність і свобода восторжествують. Вони будуть переважати в чималому ступені тому, жінки України були непохитним якорем у складні часи. Від хоробрих добровольців з медичної служби Майдану до матерів, дружин і сестер, що стоять пліч-о-пліч зі своїми військовими членами сімей в Криму саме цього тижня, попит на людську гідність вже не зупинити. Душу й тіло ми положим за свободу.

Так що сьогодні ми відзначаємо милі, які українські жінки подолали по всьому світу, - але що ще більш важливо, ми зобов'язуємося продовжувати наш рух  далі.

Читайте також John Kerry: Women play a central role in peace

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде