Столичная Снегурочка привезла в Львов миллионы

42 просмотра
Понедельник, 04 января 2010, 15:09
Богдан Кушнир
Львов, для УП

Ось і добігає кінця весела й щаслива казочка про президентські вибори. Що буде завтра, коли країна прокинеться після святкового похмілля? 

В останні місяці 2009 року очільники держави побували у Львові по 3-4 рази. Таке враження, що доля виборів вирішується не в Україні, а в окремо взятому місті. 

Причину передвиборних поїздок мені пояснив соціолог, директор центру з вивчення проблем територій НАН України Петро Жук. Виявляється, Львів розкинув свої щупальці на весь західний регіон. Події в неофіційній столиці Галичини мають вплив на громадську думку в семи сусідніх областях, а далі фокусуються на Київ. 

Себто, розгойдані у княжому місті хвилі доходять до столиці. Через тиждень. 

Від влади не відстає опозиція. Львівщину протягом кількох тижнів відвідали кандидат Віктор Янукович, депутати-регіонали Юрій Мірошниченко і Борис Колесніков, голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк. 

"У лютому вас викличе Янукович і суворо запитає: "Як нашу неньку Україну об'єднати?", - запитав я в Анатолія Близнюка. Обличчя очільника Донеччини залилося широкою усмішкою. Уважно оглянув зал, немов вивчаючи львів'ян, які збіглися подивитися на живого "донбаська". 

Примружив очі й українською випалив (як-не-як, приїхав до бендерів у Львів): "Янукович вже в курсі". 

Перед парламентськими виборами Близнюк порадив своєму партійному патрону окупувати Західну Україну економічно. Галицькі села вимирають. Мільйони селян на заробітках. Тільки успішна економіка допоможе склеїти до купи розхитану країну. 

У моє рідне галицьке село приїхали Дід Мороз з Снігуронькою та роздали думаючим людям по 200 гривень. І пообіцяли після виборів доплатити. Земляки гроші взяли, але проголосують по-своєму. Вони ж не дурненькі, селянська мудрість їм підказує, що після виборів грошима ніхто не стане розкидатися. 

Скоріше навпаки, почнуть повертати роздане. Ще не забули, як власник львівського базару після парламентських виборів направив у сільські школи бритоголових, аби позабирали подаровані комп'ютери. Князькові не сподобалися результати народного волевиявлення. 

Київська снігуронька Юля привезла до Львова 330 мільйонів гривень. Місто отримало воду цілодобово. 

У вересні я  не вірив: як можна за чотири місця зробити те, чого не сталося за 18 років. Перепитав Юлію Тимошенко: "Ви часом не хочете змінити імідж із залізної леді на добру фею?". "Що Ви, рано, добро повинно бути з кулаками", - кокетливо відповіла Юлія Володимирівна. 

Потім підійшов у кулуарах і перепитав: "Ви пообіцяли дати Львову цілодобово воду до Нового року. Виділили 191 мільйон гривень. А якщо мер міста Андрій Садовий проект провалить?". "Я його задушу!", - відповіла прем'єр.

Міський голова залишився живий. В останні години старого року столична Снігуронька  урочисто пустила воду до Львова. 

Ви думаєте, що галичани зраділи? Хитруни почали погрожувати Тимошенко судом. Обласна рада збирається судитися з Кабміном, який не виконує своїх угод з фінансування регіону. 

Минулого року місто отримало з держбюджету 40 мільйонів  гривень, цього - 330 мільйонів. "Це в 7,5 рази більше, ніж торік, - підрахувала прем'єр. - Уряд перевиконує угоди". 

Такого щедрого  гривневого дощу Львів ще не знав з часу свого заснування. У місто запустили новий рейковий автобус і з'єднали дві околиці - Сихів та Підзамче. 

Для школярів і  медиків привезли новенькі автобуси. Сільським жителям виділяють виготовлені прискореними методами земельні сертифікати. Швидко і без хабарів. 

Бідні українські чиновники. Ще одні такі вибори і підуть вони з торбами по світу. 

Бідніші кандидати  проводять економічний лікбез для галичан. Привозять до Львова світил економічної науки. Не будемо згадувати про роздані під час епідемії грипу марлеві пов'язки, про них встигли забути. 

Що багато говорити: настав час справжнього новорічного чуда. 

Так і тягне заспівати: я так хочу, щоб вибори ніколи не закінчувалися... 

З Новим роком! І з новими виборами! 

Богдан  Кушнір, Львів, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)