Три часа агитации

68 просмотров
Вторник, 05 января 2010, 10:02
Степан Хмара
правозащитник, политзаключенный советских концлагерей, народный депутат І, ІІ и IV созывов, герой Украины

Наприкінці року минулого ніби відбулася підсумкова прес-конференція прем'єра. Цікаво, що дізналися наші громадяни про стан країни з трьохгодинної балаканини? 

А нічогісінько. Правда, голова уряду, в контексті безапеляційної агітації за себе як за кандидата в президенти, говорила дуже багато про нібито суцільні успіхи своєї персони і свого уряду, яких нібито вдалося досягнути всупереч неймовірному блокуванню її подвижницької героїчної праці з боку президента, опозиції, парламенту. 

Поряд з вже досягнутими "успіхами", Тимошенко пообіцяла після виборів для всіх влаштувати комунізм. Зрозуміло, якщо тільки всі проголосують за неї - невтомного і безстрашного борця з ненаситними зловісними олігархами. 

Звичайно, всім будуть постійно підвищуватися зарплати і пенсії, всі, хто по 30-40 років стояв у чергах на житло, безумовно, його отримають, бо під її мудрим керівництвом цей процес вже розпочався, всім будуть повернуті ще есесерівські заощадження.

Наша промисловість і аграрний сектор будуть процвітати, будуть забезпечені достатніми і доступними ресурсами, а наша держава буде забезпечена власними енергоресурсами, вона ж бо "повернула" вже вкрадений морський шельф з багатющими запасами нафти і газу. 

Ось-ось вона забезпечить нашу ядерну енергетику власним пальним, бо вже є відповідні договори про будівництво вітчизняного заводу з переробки власного урану. 

Виявляється, все це брехня, що за прем'єрства Тимошенко Україна як ніколи залізла в борги. Правда, тут прем'єр уникала називати будь-які цифри про зовнішній і внутрішній борг, про дефіцит держбюджету, про падіння ВВП, промислового виробництва. 

Виявляється, що це раніше, до її урядування, Україна була на грані дефолту, а інфляція за прем'єрства Тимошенко виявилася найнижчою. 

Також ми дізналися, нарешті, що всі зовнішні запозичення (мабуть, 11 мільярдів доларів кредиту МВФ) всі до копійки чи до цента пішли на кредитування виробництва! 

Виявляється, що все це неправда, що ми набиралися боргів, навпаки - тільки повертали. 

Ну, і ще, вже вкотре з уст прем'єра ми почули, що газові контракти з Росією прекрасні, у нас, виявляється, найдешевша ціна на газ в Європі, за винятком, правда, Білорусі. 

Нарешті на газовому ринку наведено лад, прибрано всіх посередників, запанувала прозорість. Також ми отримали запевнення, що ціни на газ для промисловості і для населення у 2010 залишаться такими, як і в цьому році. 

Що ж тут можна сказати, вислухавши дві з половиною години відвертої брехні? Мабуть, лише те, що передбачення Оруела не такі вже й утопічні, вони у нас за урядування Тимошенко успішно втілюються в життя. Ось ще тільки оберіть її президентом і тоді ВОНА вже ту утопію сповна перетворить на страхітливу дійсність. 

Після 2,5 годинного зомбування журналісти вже виглядали якимись наче загальмованими. Ніхто ж навіть не насмілився заперечити. Наприклад: це ж неправда, що ціни на газ за вашими контрактами з Росією у нас не найнижчі, а найвищі в Європі (крім Білорусі), а тарифи за транзит в кілька разів нижчі, ніж в будь-якій країні Європи. 

Штрафні санкції за невибрану квоту газу втричі більші за саму вартість невибраної частки, чого немає в жодному контракті Росії з іншими європейськими країнами. Та й сама система розрахунків найжорсткіша з-посеред всіх інших.

І неправда, що посередників з газового ринку прибрано, бо Тимошенко запровадила ще більш небезпечного, ніж були досі, посередника - "Газпромсбыт Украина" - 100% дочірню компанію "Газпрому", яка отримала право 25% імпортованого з Росії газу "Нафтогазом" перепродувати українським підприємствам! 

Це вже задокументовано. Дивно, чому журналісти не ставлять таких запитань. Що, можливо, вже побоюються за завтрашній день? 

Хоча дехто і зауважив, що, мовляв: у вашій декларації стоїть прочерк у графі "виплати за договорами найму". Тут доречно було б запитати претендентку на "справедливого диктатора" чому вона не декларує, що є співвласником, наприклад, таких компаній як "Сомолі ентерпрайзес ЛТД" (Кіпр), "Юнітед енерджі інтернаціонал ЛТД" (Лондон), "ЮАЛ". 

Клянеться і божиться пані Юля, що немає клаптика української землі. Може й так. Може, вона не має й за кордоном земельки? Але ж рахунки за кордоном на сотні мільйонів і мільярдів доларів, мабуть, таки нікуди не ділися, адже грошей з них в Україну "газова принцеса" не переводила.

Не чути було, щоб ці суми леді Ю. комусь роздаровувала. 

Чому б не запитати Тимошенко, куди подівся 1 мільярд доларів США, переведений корпорацією ЄЕСУ (сімейної корпорації Тимошенко) на рахунки в банк на острові Науро (це в Тихому океані).

І взагалі, куди поділися гроші ЕЄСУ, які ця корпорація награбувала в Україні, торгуючи газом? Награбовані, бо ЄЕСУ купувала газ в Росії по 30 доларів за 1000 м3, а українським підприємствам продавала по ціні 80-95 доларів. 

А тільки за один рік ЄЕСУ продала 20 мільярдів кубометрів газу. 

Нехай би пояснила Тимошенко, куди поділися 323 мільйони доларів, перераховані Міноборони Росії на рахунки ЄЕСУ у лондонську "Юнітед енерджі інтернаціонал ЛТД". 

До речі, ці гроші вкрадені не в Росії, а в України. Саме так, вкрадені в України, бо Росія записала цей борг на ЄЕСУ, а Юля ухитрилася поскидати корпоративні борги ЕЄСУ на державний борг України. 

Гроші нікуди не зникають. Можливо, за них ми безоплатно утримуємо російський Чорноморський флот на нашій території, за ці борги, адже Росія з нами не розраховується грішми, а лише взаємозаліком за газові борги. 

На Заході - в Європі, Америці жорстко взялися за своїх неплатників податків. Зокрема, уряд США рішуче наполіг надати повну інформацію про вклади своїх громадян в швейцарських банках. 

Швейцарські банкіри опиралися як могли, але врешті-решт змушені були надати таку інформацію про 35 тисяч американських вкладників. Тепер вони змушені будуть сплатити податки. А як ви думаєте, чому Тимошенко зовсім не цікавить така інформація про наших вкладників за кордоном? Бо про щось подібне вона жодного разу навіть не згадала?! 

Дуже просто, бо насамперед було б потрібно почати з себе: не смішити публіку і заповнити правдиву декларацію, сплатити 7,5 мільярдів податків і  попросити вибачення у наших  співгромадян за безмежний обман.

Лазаренко за свої махінації відбуває 9-річний термін ув'язнення в США. Генерал-полковник Олійник за махінації Тимошенко "відтягнув" термін ув'язнення в Росії і вже вийшов на волю. А "нетонуча" Юлія Володимирівна в Україні рветься у президенти з необмеженими повноваженнями.

Звичайно, коли такі афери пройшли цій людині безкарно, то нічого чекати від неї правди про те, що ВОНА "напрацювала" для України. 

Користуючись продажністю наших політиків, корумпованістю і безпринципністю наших правоохоронців і судів, замотеличеністю журналістів, політологів-інтелігентиків, "корпоративних" співачків і наївністю та непоінформованістю багатьох українців, ця талановита мафіозі міжнародного класу, вся в білому, рветься до захоплення влади в одній з найбільших держав Європи. 

Ця загроза вже виходить навіть за наші національні рамки. Але все залежить від нас: хочемо жити у вільній цивілізованій державі, чи влаштовує нас нидіння в сучасному рабстві! 

Степан Хмара, герой України, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)