Выбор - Женщина или Мужчина

34 просмотра
Вторник, 02 февраля 2010, 14:37
Александр Шуляренко
избиратель, кандидат географических наук, для УП

В українському суспільстві широко пропагується думка, що в другому турі нема з кого вибирати - і Тимошенко і Янукович, як кажуть в народі, - "обоє рябоє", олігархічні кандидати, ставленики Москви, брехуни , злодії, тощо.

Навіть прийнявши вищенаведені думки, давайте спробуємо розібратися в ситуації об'єктивно, і поглянемо на неї з точки зору інтересів тільки, і тільки держави Україна, а не інтересів політиків чи то старих (Ющенко, Тимошенко, Янукович), чи то "нових" (Тігіпко, Яценюк), чи то партій, чи себе рідних. Давайте дамо відповідь на кілька дуже простих запитань, відкинувши емоції і власні симпатії чи антипатії.

Отже питання перше: хто з наявних кандидатів краще представлятиме Україну за кордоном, з ким зарубіжні лідери спілкуватимуться з більшим задоволенням, хто зможе переконувати співрозмовників не тільки силою аргументів, а й жіночою чарівністю? Відповідь очевидна.

Питання друге: після перемоги котрого з кандидатів президент і прем'єр-міністр представлятимуть одну політичну силу і нестимуть повну відповідальність за ситуацію в країні? Відповідь - після перемоги Юлії Тимошенко.

В разі перемоги Віктора Януковича продовжиться той же безлад, та ж боротьба, звинувачення, перекладання відповідальності, які існують зараз. Адже відбудеться тільки заміна Віктора Ющенка на Віктора Януковича, а Юлія Тимошенко так і залишиться на чолі уряду. Сподівання Партії Регіонів на те, що їм вдасться скинути її з того поста, марні.

В разі ж перемоги Юлії Тимошенко, вся влада опиниться в її руках і вона вже не зможе говорити, що хтось їй заважає. Народ матиме змогу подивитися на результати її управління і через п'ять років поставити їй оцінку, як він це зробив, поставивши оцінку Віктору Ющенку.

Питання третє, пов'язане із звинуваченнями обох претендентів в схильності до диктатури. Згадайте хоч одну жінку-диктатора на чолі країни. Я не можу. Якщо ж вона буде таким диктатором як була Маргарет Тетчер у Великобританії, тоді, я гадаю, народ погодиться на такий диктат.

Натомість чоловіків диктаторів було багато. Крім того, в оточенні Юлії Тимошенко є чимало людей, які є демократами і по духу, і по суті. Будемо вірити, що вони не допустять сповзання до диктатури. В той же час, в оточенні Віктора Януковича тяжко знайти людей, які сповідують демократичні принципи.

Так що, шановні читачі, навіть якщо стати на позицію тих, хто говорить, що "вони обидва є зло", то все ж таки Тимошенко є меншим злом і, що важливо, красивим, привабливим, розумним і ерудованим злом. І хто знає, може вона і не є злом і ми матимемо змогу переконатися в цьому протягом п'яти наступних років.

Тому вибираймо Юлію Тимошенко - першу жінку-президента в історії України. Навіть тільки за це варто проголосувати і допомогти їй творити історію. Наскільки збільшиться повага до України в світі, коли ми першими серед пострадянських республік (прибалтійські республіки не рахуємо, вони вже давно частина Заходу) представимо світові жінку-президента.

Уявіть собі, що колись ви зможете сказати своїм онукам: "я був серед тих, хто привів до влади першу жінку-президента України. Я творив/творила історію".

Українська жінка - дружина - мати - берегиня. Берегиня України. Я не вірю, що жінка на чолі України може принести їй зло.

Олександр Шуляренко, виборець, кандидат географічних наук, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)