Рождество Христовое как рождество величия Украины

125 просмотров
Четверг, 06 января 2011, 19:06
Стефан Сим
для УП

Народ, старший на рік радіє здобуткам, згадує малі негаразди прожитого, проте, у великій Вірі і в Надії сподівається на Любов Творця в прийдешньому.

Ми, українці, нині воздамо хвалу Отцю за той Святвечір, що понад дві тисячі літ тому найяскравішою зіркою на Сході возвістив народження Спасителя для всіх.

Вітаємо Господа в собі – вітаємо себе у Господі!

І ще в Різдвяні дні леліємо у собі мрію, щоб Україна, як держава, достойною у Господі постала, аби дбати за народ, бо з нього – правди й влади сила.

Українська мрія? А почнемо з найпростішого. Оглянемось довкола на собі подібних – і кожен, незалежно від вчорашньої витрати, чи здобутку, самостійно (Бог в поміч) починає заново ліпити свої наміри у день, що наступив – це необхідність, якою керується кожен, хто в тілі і з душею.

Умова тут в замислі і промислі, в причині і наслідку, вході і виході, в мотиваціях, у всьому, що іменується структурою, що закладено в основу енергії, тобто душі, душевних станів. А ще дані нам Творцем Завіти.

Маєте тіло з душею, тіло – нічтоже, дух животворить, душу свою, коли хочете бути вірні – одухотворяйте – пізнавайте та приймайте на віру ті знання, що дано вам через пророків, апостолів, богословів, священників у Законі Мойсея, також єдиній Заповіді Єдинородного Сина, що прописана безкоштовною інформацією як безцінною інструкцією у формі і смислі Нового Завіту.

На цьому від часу поставлене, нині стоїть і буде стояти Творця Світ до часу.

"Ідею України, як і консолідуючий образ її майбутнього, неможливо придумати, сконструювати, чи винайти. ЇЇ можна лише розгледіти, віднайти і підняти на поверхню".

Вона лежить у витоках попотопного часу.

Завіт Ноя відбувся як наслідок із причини поведінки синів: Хам узрів тата, що захмелівши, лежав у винограднику горілиць/ Перед братами наймолодший взяв й насміявся з тата. Та старший поруч Сим, як середній Яфет, відвівши погляди у бік, – прикрили наготу старого.

У шкільному творі на темі Хама я у юнацькім пориві описав би: і сумно стало Богу, побачив тут підтвердження, що Велика Вода не вимила із тіл нащадків насіння Каїна. І відродилось диявольське у Хамі.

І сталось те: найстаршому Симу за господарську вдачу в завіт дістався Ноєв-град і землі, що при нім. Яфетове коліно вдале до ремесел і в чуйності до Бога ревний, як і Ной, дістало в спадок нові землі – не пропаде у краї за морями.

А Хам з народом власним ханаанським, за насміх з Ноя, вигнаний у піски.

Ми у виборі: вірити – не вірити та Яфетові з країв, котрих Ніпро собою омиває, прийдуть в палати Симові, і Хамових з собою приведуть, покаявшись, дань Ною воздадуть і возз’єднають три батьківські коліна, і вославлять Отця і Сина й Духа, що йшов і йде і йтиме всім, хто вірував і вірує іще, і йтиме без обмежень.

Умиротворча Ідея України у Пророцтві Ноя

Не обов’язок народу опікуватися проблемами політиків, але святий наш обов’язок допомогти державі, як самим собі, сформувати українську мрію у закон і сповняти його допоки світ стояти буде, як нам самим, так і прийдешнім поколінням.

Минулі прописали в Конституції-96: "...Держава Україна, у співдружності з державами світу, є незалежною…".

А ще прописано таке "…усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом…".

Перед тим, упродовж цілого століття національна еліта формувала ідеологію, що Україна мусить постати: Незалежною. Самостійною. Соборною.

Ідея Україна постає у цих трійко смислових ознаках.

Конституція Німеччини прискіплива до сили закону, порядку його виконання та добробуту. Конституція США жила і живе, бо прописана під американський омріяний рай на землі…

Витоки нашого формування роду-племені, як нації, як народу, як Батьківщини, як Країни – вимагають обрати у проект власного розвитку духовну концепцію за наріжний камінь.

Конституція без надідеї підходить будь-якій державі світу – тільки не Україні.

Держава Україна – НЕЗАЛЕЖНО від світу нинішнього, САМОСТІЙНО (з Божою поміччю) розпочинає цілеспрямовано втілювати (в собі, від себе) СОБОРНІСТЬ БОЖУ на світи.

Соборність тут – Божественна значущість Закону, Милості та Істини Творця.

Людське тіло, зроджене й освячене водою як Храм, душа якого має народитись в Духові. Тіло маємо водушевленне, а душу слід одухотворювати – це клич нам часу з Нового Завіту.

Люди повинні мати можливості шукати свого народження в Духові через активні пізнання і вивчення спадщини завітів і держава тут необхідна й очевидна.

Соборність України як держави – в її усвідомленні, що без пізнання Бога – народ і влада будуть в суєті суєт. І мусимо ми дбати про державу, що дасть народові можливість в гурті пізнавати Істину Творця.

І стануть ті часи, що Яфетове коліно колись примирить світ поміж собою.

Такими вмотивованими бачаться три слова як складові української, спраглої віками мрії-утопії: незалежність, самостійність, соборність. Ними прописане наше друге духовне умиротворче і об’єднавче начало.

Поступ у рухові можна затримати, та хто в силі його Завіт Господній через Ноя відмінити.

Життя земних цивілізацій можна стиснути до смислу трьох дієвих слів, спрямованих своєю вдячністю до Творця, як Єдиного Джерела Світла: Взроди. Спаси. Навчи.

Нас – зроджено. Сином – спасено. Науку Заповітами дано. Вивчаймо!

Учімо, хоч нам бракує часу.

У кожного з нас ще багато язичеського. Та пізнання і віра в Божественне начало – дає прикликання бути в одкровеннях і жити у Вірі і в Надії на Любов Його.

І стає тут необхідність:

Українську Ідею – в Конституцію, Конституцію під Українську Ідею.

Дітям – креативні уроки – науки Творця.

Старшим – безкоштовні вечірні легендарні школи основ Закону, Милості та Істини.

Зміна вектору Українського зовнішнього духовно-політичного інтересу.

Погляд на новий суспільно-політичний устрій, що визріває із вищенаведеного.

Вірократична Україна

Ми увійшли у III тисячоліття. І за всіма ознаками тисячоліття Духу. Коли віра у необхідність справедливості стає і постане всенародною необхідністю і реальним змаганням за втілення людських норм поведінки за правом і обов’язком.

Істинна демократія, істинний народ той, що керує собою і є у втіленні сутностей, що розбудовують пізнання самих себе, як об’єкта і суб’єкта заполітизованого світу, унеможливлюючи злодійськими законами від держави перебувати у занепаді людських відношень.

Віра у торжество Творцевого прикликання на справедливість, на взаємоповагу і любов – ось головні складові, що приведуть народ у нову розбудову змісту і форми…

Ті, чи інші суспільно-політичні лади хтось колись формував з "чистого листка", коли приходила на це потреба.

Останнє, що пам’ятає сьогоднішній світ, про "демократію" – найгірша форма правління, але, на жаль, ніхто нічого кращого ще не придумав. Таку думку приписують Черчиллю, втім, народи, що віджили і переживають сьогодні стани "демократії", охоче розділяли і розділять таке визнання.

У нас сьогодні є шанс перевернути уяву світу про людські відносини і наповнити їх істинним змістом.

Наука відкриває закони Творця. У науковому процесі людство виробило закон пізнання інформації і законом впроваджує відкриття і винаходи у його реалізацію.

Найвагоміший вчений матеріаліст минулого – Ісак Ньютон отримав "точку опори" і Законом всесвітнього тяжіння перевернув світ уяви про природу. Наступну половину свого довгого життя шукав другу – духовну точку опори.

Не знайшов та залишив прийдешнім віру і надалі шукати.

Микола Гоголь відчув початок формування істинно нового – його він бачив в школах Православ’я.

Тарас Шевченко знайшов основу приналежності другої точки опори у Слові і Духові Біблійних сказань – із них він черпав для себе мотиви, що здатні перекувати людську душу і укріпивши її у вірі, одухотворити її до нових діянь у прояві повсякденного непередбачуваного буття, керуючись Милістю та Істиною Господнього Сина – Учителя Хреста.

Звідси і стало Шевченкове в питанні "чому не йде Апостол Правди і Науки", бо лише ця наука пізнання зможе уформувати Нового і Праведного Закону.

Україна постає у прагненні стати державою, що сприятиме кожному громадянинові в пізнанні та оволодінні високою духовністю надбань людства.

При сприянні держави та за її активної участі оволодіння істинною духовністю та високоморальною культурою всіма громадянами країни – це і стане основою єдності та розвитку народу України.

За часів тоталітарних режимів – народ у затишші кухні укріплює віру надією на краще.

Кращі часи, що можуть прийти і у формі демократичної доброї диктатури на чолі просвітницького авторитаризму, можуть привести до усвідомлення необхідності просвітництва та зміни державного устрою, при якому ідея істинної демократії витворить себе у новому і зручному суспільно-політичному пошуку, такому як ВІРОКРАТИЧНА УКРАЇНА.

ВІРОКРАТИЧНА УКРАЇНА потребуватиме власної ідеології, що вийде із розробленої концепції і мотивації ВІРОСОФІЇ, як основи прийдешнього суспільно-політичного устрою України…

...Останні роки та їх події і в Україні, і по цілому світі дають одкровення, що хочемо ми – не хочемо, а Промисел, що прописаний в Пророків, на виду.

Значить Україна поступово підходить до дня і до часу, коли Ноєві слова Завіту стануть парадигмою внутрішнього життя кожного українця та у необхідності такого відношення через себе до решти світу.

Країна стомлена від протиборства в самій собі – матеріальні цінності довго були важливіші за духовні. Та останні два тисячоліття переконливо доводять – затишок в предметах побуту потрібен кожному з нас, щоб більше впізнавати й розпізнати глибші витоки сутності своєї.

Якось станеться таке, що "злісним язичникам – матеріалістам" відкине суще їм – дурити й обкрадати і інше все, що в тому є найгірше. Бо крадуть й обкрадають самих себе.

І одухотворений Господній народ простить своє минуле в діяннях власних.

І як і старий Ной, до часу давши проклін Хаму та його коліну, все ж з вірою в надії прорік всім трьом синам і їх народам – що в Істинній Любові знов зійдуться усі.

І в дні свят, що йтимуть від вечора Різдва, як і кожен день до нього і після нього, окрім молитви "Отче Наш" в мені звучатимуть молитвою слова:

Отче мій Небесний, во Ім’я Сина Єдинородного Твого дай школи нам науку щоб пізнати те, дай те, що має збутись із землі Яфетових колін.

Те, що прорік Ти заповітом Ноя – Яфетове коліно хай прийде у шати Симові, а призвівши з собою Хамових, возз’єднає три Ноєві коліна, покаявшись, возз’єднані прославлять всі Тебе – в Отці і Сині в Духові Святому, що йде від Тебе без обмежень до всіх, що ввірили і ввірують іще.

І шану Ноєві потомки воздадуть...

І не заперечуючи "вибраність єврейського народу" в первородстві, як сина старшого в коліні, вірю – ми прикликані пізнавати і вивчати і втілити собою те, що дано Богом через Ноя в Завіті середульшим, Яфетовим синам.

Народи України мусять вже задумуватись, чи не їхнім дітям, чи нащадкам суджено, чи стане призначено виконати пророцтво Ноя на коліно Яфетове.

Щодо себе. Якими б роздуми не були у прожитий день відносин людських – я навертаюсь у велику віру – саме з нашого народу вироїться той гурт одухотворених мужів державних, що матимуть за святу справу втілити давно прописане для нас.

І вірую: зберуться народи України у церквах. І від Софії й Лаври зійдуться на верховну раду умиротворити в собі Божественне земне...

Світ стояв і стоїть на мучениках і праведниках.

Мучениками сьогодні стають ті, що визначаються.

Святою праведністю сьогодні є – вірити в Україну і українців – вірити в себе, бо стверджуємо основи Старого і Нового Завітів.

Віримо!

Ми – спасенні, бо те, що полонить наше серце, душу, розум, мудрість – все нам дароване Творцем у Спадок.

Зрештою, Ісус прийшов, всупереч Каїну і Хаму, щоб власним життям, власною вірою показати нам приклад і навчивши, відродити в нас істинне відношення і обов’язок перед Отцем і Творцем.

Бо "…всі будемо навчені Богом…", – казали пророки.

Я вірю у Пророцтво!

З Різдвом Христовим, Україно! З Різдвом Держави УКРАЇНА, яку чекає в мирі світ.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)